Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Γλυκό Πορτοκάλι με παγωτό καϊμάκι μαστίχα

Πάλι χαθήκαμε αλλά όπως έχουμε πεί μικρή η ομάδα και προσπαθεί να τα προλάβει όλα.
Το 5ο Taste Advisor είναι ήδη στους υπολογιστές σας και για εσάς που δεν είστε στη λίστα μας, διαθέσιμο στο : http://public.me.com/tasteadvisor : Μενού για δύο και άλλες προτάσεις!

Σε ένα από τα φιλομαγειρέματά μας φάγαμε για επιδόρπιο γλυκό πορτοκάλι με παγωτό μαστίχα.
Απίθανος συνδυασμός! Το γλυκό πορτοκάλι ήταν ευγενική χορηγία της μαμάς της Φλωρίτσας, ακολουθεί η συνταγή.


Γλυκό πορτοκάλι

Υλικά
2 κιλά πορτοκάλια
2 κιλά ζάχαρη
Λίγη σόδα
Χυμός 3 κανονικών λεμονιών
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και ξύνουμε τα πορτοκάλια.
2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ολόκληρα με μπόλικο νερό και τα τα βράζουμε για λίγο, χύνουμε το νερό και ξανά βράζουμε για λίγο , στο τρίτο νερό βάζουμε λίγη σόδα για να γίνουν μαλακά, το καταλαβαίνουμε τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα
3. Χύνουμε και το τελευταίο νερό και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
4. Βράζουμε την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Στο μεταξύ, κόβουμε τα πορτοκάλια σε ημικυκλικές φέτες με το μαχαίρι και αφαιρούμε τις χοντρές ίνες. Αν τα πορτοκάλια είναι ακόμα ζεστά πρέπει να είναι ζεστό και το νερό. Τα βράζουμε περίπου 20 λεπτά στο σιρόπι τους και δοκιμάζουμε αν έχει δέσει.
Σερβίρουμε πάνω σε παγωτό καϊμάκι και συνοδεύουμε με ένα ποτήρι
Φυλλάς, Μοσχάτο Σάμου











Αυθεντικό καϊμάκι στα καταστήματα Gulluoglu (αυτά με τους μπακλαβάδες) στο Σύνταγμα και το Π. Φάληρο. Karakoy Gulluoglu Νίκης 10, Σύνταγμα, 2103213959. Αγίου Αλεξάνδρου 5, Εμπορικό Κέντρο ... Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο, 2109840373.
Χαρά: τη συνταγή που εκτελεί καθημερινά εδώ και χρόνια την πήρε από τα σημειωματάρια της Πολίτισσας γιαγιάς της που την έφερε μαζί της το 1929. (Πατησίων 339, Αθήνα, 210 2015009)


Βάρσος :Κλασική στάση για γλυκό στα βόρεια προάστια. Από τα καλύτερα καϊμάκια, παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα με τον αυθεντικό ελληνικό τρόπο. (Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472)


Κανάκης Gourmet Cafe :Καϊμάκι από πρόβειο γάλα και σιρόπι βύσσινο «της γιαγιάς». Αγνά υλικά και γεύση που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις. (Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2510636)


Τίλλας: Μια παράδοση που ξεκίνησε το 1964, όταν οικογένεια του Ιωάννη Σεβαστόπουλου εγκαταστάθηκε στη Φιλαδέλφεια, χειροποίητο παγωτό με καϊμάκι με μαστίχα Χίου και σαλέπι που κουβαλάει ολόκληρη την ιστορία της Πόλης. (Πλ. Πατριάρχου 10, Ν. Φιλαδέλφεια)


Παπατσάκωνας :Το καϊμάκι με μαστίχα Χίου φέρνει στο στόμα την εκλεπτυσμένη γεύση της μαστίχας και την πολίτικη αίσθηση του «καϊμακλίδικου» παγωτού. (Αλεξ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα,210 8982286)


Rocombe - Coffee bio
Ιδιαίτερα λιχούδικο παγωτό με πλούσια γεμάτη γεύση. Σε κομψή συσκευασία, καθαρά εμπνευσμένη από το βρετανικό στιλ των αριστοκρατών, κυκλοφορεί σε 3 γεύσεις: βανίλια-καραμέλα, μαύρη σταφίδα και σοκολάτα με κομμάτια μαύρης βιολογικής σοκολάτας. Είναι από τα λίγα πιστοποιημένα βιολογικά παγωτά. Θα το βρείτε στα ΑΒ Βασιλόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου