Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Κερασόπιτα Αμυγδάλου

Καλησπέρες, καλησπέρες,


Προλαβαίνω ,δεν προλαβαίνω, το blog event της blogοφιλενάδας, royal-coconut, γρήγορα λοιπόν έφτιαξα μια κερασόπιτα, γιατί δεν ήθελα να συμμετέχω με την κρεμ μπρουλέ, μια και οι φράουλες ήταν φιλική συμμετοχή σε εκείνη τη συνταγή.



Κερασόπιτα Αμυγδάλου





Υλικά

500 γρ. κεράσια

1 ½ κ.σ. κονιάκ ή λικέρ κεράσι ( έβαλα ένα εξαιρετικό port)

1/3 φλ. αμύγδαλο φιλέ

½ φλ. Γάλα φρέσκο

1 φλ. και 2 κ.σ. βούτυρο

2/3 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλ. και 2 κ.σ. ζάχαρη

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (έβαλα γάλα)

3 αυγά

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση
 Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια, τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με το κονιάκ ανακατεύοντας συχνά για τα επόμενα 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 7-8 λεπτά στους 200 βαθμούς στον φούρνο.


Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί ή ταρτιέρα . Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη τη βανίλια, τα αυγά το αλάτι και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα κεράσια και ρίχνουμε το υγρό στο μίγμα, αδειάζουμε τα κεράσια στην ταρτιέρα και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα, ψήνουμε για 15 αέρα στους 200 βαθμούς το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα,τη ζάχαρη και κοματάκια βούτυρο, συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 35-40 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σάλτσα κεράσι αν θέλουμε.



Την συνταγή την έκανε  16/6/  η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Μπαλάκια Παρμεζάνας

Καλημέρες,

Εξακολουθώ να σας οφείλω συνταγές από το πάρτι γενεθλίων του Βασίλη μου:

Ακολουθεί λοιπόν:


Μπαλάκια παρμεζάνας με ελιές και σουσάμι



30 ελιές πράσινες γεμιστές

Λίγο σουσάμι



Για τη ζύμη

1 ¼ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλυτζάνι παρμεζάνα

½ φλυτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη λοιωμένα

1 κ.σ. παγωμένο νερό

1 κ.σ. πάπρικα



Εκτέλεση


Ζυμώστε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι που να μην κολλάει στα χέρια σας. Πλάστε με τα δάκτυλα κομματάκια ζύμης και κλείστε μέσα τους τις ελιές, μία στο κάθε ένα σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια. Βάλτε τα ρολάλια στο σουσάμι, έτσι ώστε να καλυφθούν τελείως. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε και να τα καταψύξετε εάν θέλετε να έχετε γρήγορο μεζεδάκι. Οταν θέλετε να τα ψήσετε, αφήστε τα να ξεπαγώσουν λίγο και ψήστε τα στους 200C για 15-20 λεπτά.

Η συνταγή είναι παλιά από το βιβλίο «Πρόσκληση σε κοκτέιλ» της Βέφα Αλεξιάδου

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Γενέθλια Βασίλη!

Εδώ και αρκετό καιρό θέλω να ανεβάσω τις φωτογραφίες από τα γενέθλια του Βασίλη!

Όπου Βασίλης, αγαπημένο βαφτιστήρι no3 !
Πρίν λοιπόν από 1 μήνα ο Βασίλης μας έγινε 6!
Διοργανώσαμε το πάρτι του, στον κήπο του σπιτιού του, μαγειρεύοντας όλες μαζί!
Η μαμά του, η Βίκυ,που τον φροντίζει από 3 μηνών και η νονά του.

Καλεσμένη, όλη η τάξη του νηπιαγωγείου!


Σαλάτα ταμπουλέ, πίτσα, πιροσκί, Κομμένα λαχανικά με ντιπ γιαουρτιού
από την νονά του



Tramezzzini rolls
Μπαλάκια παρμεζάνας
Μπιφτεκάκια παντός καιρού
Σπανακόπιτα
από τη Βίκυ


Σουφλέ μακαρονιών
Κοτομπουκιές ,τυροπιτάκια και η τούρτα υπερπαραγωγή έγινε από την μαμά του.



Να μας ζήσεις!




Ο Βασίλης μόλις είδε την τούρτα του, το καταλαβαίνετε από την έκφρασή του!

Υ.Σ. Τις συνταγές μια μια!

Ταμπουλέ ή Taboule, Tabouli

Υλικά (για 12 άτομα)


1 κιλό πλιγούρι ψιλό

2 1/2 ματσάκια μαϊντανό(τα φύλλα), ψιλοκομμένα

2 ματσάκια φρέσκο δυόσμο

(τα φύλλα), ψιλοκομμένα

χυμός από 2 λεμόνια

2 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

3 μικρές τομάτες, πολύ ψιλοκομμένες



Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα, ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το πλιγούρι με τον μισό μαϊντανό, τον μισό δυόσμο, λίγο αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα του σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει για 2 ώρες τουλάχιστον. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιμένουμε μία ώρα πριν σερβίρουμε.



Σούπερ δροσερή και καλοκαιρινή σαλάτα, στα υλικά μπορεί να προστεθεί περισσότερο λεμόνι αν σας αρέσει!

Παρέα με ένα ποτήρι:


Μαντινεία Νασιάκου 2009
Παραγωγός: Σεμέλη Οινοποιητική
Αλκοόλ: 12%

Χαρακτηριστικά: Πρασινοκίτρινο χρώμα με γκρίζες ανταύγειες. Σύνθετη μύτη, με τα τυπικά, μοσχάτα αρώματα της ποικιλίας: εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο, ροδάκινο, αχλάδι, στάχυ. Γεμάτο και ισορροπημένο στόμα, με καλή οξύτητα και επίγευση με αίσθηση εσπεριδοειδών.
Τιμή: 8,20 €

Λαχανικά με ντίπ γιαουρτιού





1 φλ γιαούρτι στραγγιστό 2 % λιπαρά

2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο (ψιλοκομμένο) ή ξερό

½ κ.γ. κύμινο προαιρετικά

Λίγο χυμό λεμόνι

2 κ.σ. λάδι

Αλάτι, πιπέρι"

Οδηγίες

Απλώς ανακατέψτε τα υλικά και αλατοπιπερώστε. Καλύτερα να έχει φτιαχτεί από την προηγουμένη για να δέσει η γεύση του.
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε το δυόσμο με μέντα ή με άνηθο (θα μοιάζει βέβαια με τζατζίκι χωρίς το σκόρδο και το αγγούρι).

Συνοδεύει εξαιρετικά, φρέσκα κομμένα λαχανικά, πιτούλες με καυτερά BBQ καθώς και ψητά λαχανικά.


Πιροσκί

Για το ζυμάρι

2 κιλά αλεύρι

50γρ. νωπή μαγιά μπίρας (ή ξερή στην ίδια ποσότητα)

2 κουταλιές αλάτι


Για τη γέμιση:

2 πατάτες μεγάλες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο

2 αυγά

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Σε μια λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά σε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Την αφήνουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Θερμαίνουμε το φούρνο στους 50° C και αφήνουμε μέσα τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει. Ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνουμε με την κουτάλα του πουρέ. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τις λιωμένες πατάτες με το λάδι, το δυόσμο και τα αυγα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες με το ζυμάρι, τις ανοίγουμε, βάζουμε μέσα μία κουταλιά από το μείγμα της πατάτας και τις κλείνουμε. Ψήνουμε τα πιροσκί για μισή περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C.


Προτεινόμενο κρασί:

Μυλοπόταμος  Λευκός 2008 Τοπικός Αγιορείτικος

Παραγωγός: Μονή Μυλοποτάμου

Ποικιλίες: Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ροδίτης.

Αλκοόλ: 12,5%

Το συγκεκριμένο κρασί .πήρε στο Λονδίνο το 2009 ασημένιο μετάλλιο στο διαγωνισμό International Wine Challenge!







Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Taste Advisor 13

Αγαπητοί μας φίλοι,


Πάμε Mundial ! Τι κι αν ξεκινήσαμε δύσκολα……. Ακόμη είμαστε στην αρχή!
Κορίτσια και αγόρια, το Taste Advisor ετοίμασε για σας:

  • Κλασικά αμερικάνικα burger, hot dogs και pizza!
  • Οδηγός Delivery για ακαμάτρες κόρες και «κουρασμένους» φίλαθλους!  
  • Μπύρες, ξανθές, μελαχρινές, ψυχρές, ζεστές, γιατί μπάλα χωρίς μπύρα δε γίνεται!
  • Και dvd για κάποιες από εμάς που βαριόμαστε τη μπάλα …….

Κατεβάστε το 13ο τεύχος του Taste Advisor :http://public.me.com/tasteadvisor







Φιλικά,


 






Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Σαββατόβραδο με φίλους

Χθες ξύπνησα με διάθεση να μην κάνω τίποτα, αυτό το να καθίσω στον καναπέ και να σαπίζω? Αυτό!

Έλα όμως που φίλοι αγαπημένοι και συνεργάτες αποφάσισαν να έρθουν για μαγειρέματα και παρεούλα, τι να κάνεις να πεις όχι, ούτε θέλεις ούτε γίνεται.

Τραπεζάκια έξω λοιπόν!

Το μενού :

Bruschetta με Sugo ντομάτας της blogφιλενάδας, εδώ, Royal Coconut
Αυτό το Sugo το δοκίμασα και για σάλτσα πάνω από μακαρόνια, απίστευτη γεύση!

Σαλάτα με ρόκα φράουλες και πεκορίνο,εδώ Royal Coconut
Τάρτα με ντοματίνια , ακολουθεί η συνταγή,

Μακαρονάδα πέστο (video utube, taste advisor, pesto)εδώ
Μακαρονάδα με αυγοτάραχο, συνταγή Ηλία Μαμαλάκη,εδώ

 την πείραξα λίγο, θα σας πω πως και γλυκό τούρτα καρπούζι που το έφεραν οι φίλοι.



Τάρτα με τοματίνια


Υλικά για τη ζύμη

1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
¼ φλιτζανιού + 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
4 κ.σ. παγωμένο νερό

Για την τεχνική της τάρτας πατήστε εδώ


Υλικά για την γέμιση

1 κεσεδάκι τοματίνια
2 κρεμμύδια
100 γρ. πεκορίνο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα
250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
2 αυγά
λίγο βούτυρο
μπύρα
180 γρ. γάλα
πιπέρι
βασιλικό λίγο ψιλοκομμένο
άνηθο λίγο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε σε ροδέλες τα δύο κρεμύδια και τα σωτάρουμε με βούτυρο, μόλις μαραθούν, τα σβήνουμε με ½ φλ. μπύρα και τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και εν τω μεταξύ, κτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, προσθέτουμε τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, έχοντας ακολουθήσει τα πιο πάνω βήματα (τεχνικής και κατασκευής ζύμης τάρτας) και στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού απο πάνω βάζουμε το μείγμα τυριών και τελευταία τα τοματίνια, σπρώχνοντας τα ελαφρά προς τα μέσα.

Ραντίζουμε με λίγο γάλα ακόμη και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς

Τώρα στην μακαρονάδα με το αυγοτάραχο προσέθεσα ένα σφηνάκι βότκα στο σβήσιμο, ήταν όλα εξαιρετικά, με top τη σαλάτα της Βασιλικής,



Ευχαριστούμε  Royal Coconut για τις υπέροχες συνταγές.!



Ήπιαμε, ροζέ Βασιλείου, και Σαββατιανό επίσης Βασιλείου,


Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Κρεμ μπρουλέ με φράουλες ή φρούτα του δάσους ή με οτι φρούτο θέλετε





ΥΛΙΚΑ


• 2 φλ. κρέμα γάλακτος
• 4 κρόκοι μεγάλων αβγών
• 4 κ.σ. ζάχαρη
• 2/3 φλ. ζάχαρη για την καραμελέ
• 1 κ.γ. βανίλια

φράουλες και φρούτα του δάσους



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 C βαθμούς. Bάζετε νερό στον βραστήρα να βράσει.
Σε μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος και 4 ΚΣ ζάχαρη. Βράζετε ανακατεύοντας πότε-πότε ώσπου να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην περιφέρεια.
Το αφήνετε στην άκρη
Χτυπάτε τους κρόκους και τη βανίλια . Προσθέτετε τη καυτή κρέμα στους κρόκους, λίγη-λίγη, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθούν. Με λεπτό σουρωτήρι, σουρώνετε το μείγμα σε μπολ και το μοιράζετε σε 8 φορμάκια.
Βάζετε τα φορμάκια σε ταψί που τοποθετείτε στη μεσαία σχάρα προθερμασμένου φούρνου. Με το βραστήρα, ρίχνετε στο ταψί το ζεματιστό νερό να φτάνει τα φορμάκια μέχρι τη μέση ή μέχρι τη στάθμη της κρέμας από μέσα. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε την κρέμα μέχρι να δέσει, γύρω στα 25 λεπτά. Τα κρυώνετε 2-3 ώρες.
Πασπαλίζετε τα φορμάκια με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με κυκλικές κινήσεις, περνάτε το φλόγιστρο πάνω από την επιφάνεια των μπολ ώσπου να λιώσει η ζάχαρη, να γίνει χρυσαφί, και να κοχλάζει. Σερβίρετε αμέσως με φρέσκα βατόμουρα και φράουλες σε φέτες.

Αν δεν έχετε φλόγιστρο, καραμελώνετε τη ζάχαρη στο γκριλ ηλεκτρικού φούρνου.

Η πρόταση ποτού είναι:

Chimay White – trappist χρυσοκίτρινη μπίρα, Dorelei – golden ale μπίρα

Η γλυκιά, φρουτώδης και ελαφρά καρυκευμένη γεύση των ζύθων, προβάλλει τόσο την τραγανή υφή και τα αρώματα των παραδοσιακών μας γλυκών, όσο και την καραμελωμένη πλούσια, απαλή υφή και γεύση των εν λόγω κρεμών, αλλά και τη γλύκα των φρούτων.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Οποιος περάσει από το blog σήμερα ας κεραστεί μια που γιορτάζω.

Γλυκάκι δεν έφτιαξα, αλλά θα σας κεράσω ένα νόστιμο blogγλυκό.

Σας φιλώ όλους!

Τη συνταγή αύριο!!!

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Mediterraneanhealthyfood.com


Αγαπητοί φίλοι,


H ομάδα του Taste Advisor, θέλοντας να καλύψει τις ανάγκες όλων μας για σωστή διατροφή και επιλογή προϊόντων που βοηθούν σ’ αυτή τη φιλοσοφία, προτείνει το  Mediterraneanhealthyfood.com

To Mediterraneanhealthyfood.com είναι ένα site μεσογειακής διατροφής και μοιράζεται τον δικό μας τρόπο σκέψης και φιλοσοφίας.

Στο site αυτό θα βρείτε άρθρα ειδικών και links με Ελληνικές ή ξένες ιστοσελίδες ειδικευμένες σε θέματα διατροφής καθώς και εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς και τυποποιημένα με τις καλύτερες μεθόδους.

Η τελική επιλογή των προϊόντων γίνεται με βάση την διατροφική τους αξία την υψηλή τους ποιότητα και την φυσικότητά τους.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μέλι , αλάτι και πιπέρι, φυσικό, σαπούνι και βότανα, όλα από την Ελληνική γη, μοναδικά για όλους όσους θέλουν να ακολουθήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Στις συνταγές μας, ιδιαίτερα στις σαλάτες μας και στα πιάτα όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη (ωμά δηλαδή) χρησιμοποιήσαμε τα προϊόντα του mediterraneanhealtyfood και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.



Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Taste Advisor Τεύχος 12

Καλό μήνα,

Μύρισε καλοκαίρι, ελάτε να το καλωσορίσουμε,

Μαζί με:

  • Ανδριώτικη φρουτάλια ή φουρτάλια με λούζες και μυρωδικά!
  • Κτήμα Αvantis Μαλαγουζιά, με άνθη λεμονιάς, φρουτώδες στόμα και τονισμένη οξύτητα.!
  • Petit Sommelier για ουρανίσκους με αγωγή!
  • Βερίκοκα για μαύρισμα..... βιταμίνες και μάγουλο βερίκοκο!
Με εκτίμηση,






Κατεβάστε το 12ο τεύχος του Taste Advisor :http://public.me.com/tasteadvisor