Τα μηλαράκια είναι πια στην εποχή τους και μια που τα αγαπώ ιδιαίτερα, θα συνεχίσω τις μηλοσυνταγές.
Η συνταγή είναι της Betty Crocker,
Την βρήκα στο passthesushi.com και την προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα γεύσης.
• 1 1/2 φλ. τριμμένα μήλα (2 μεγάλα)
• 1 φλ. ζάχαρη καστανή
• 1/2 φλ. ξινόγαλα ή γιαούρτι
• 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο
• 1 αυγό
• 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 φλ. καρύδια, αν βρείτε πεκάνς ακόμη καλύτερα
• 2 κ.γ. baking soda
• 2 κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1 κ.γ. αλάτι
Γλάσο:
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
• 1 κ.σ. γάλα
• 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Προετοιμασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190, αλείψτε τον πάτο της φόρμας (μόνο) με βούτυρο ή λάδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε, τα μήλα, το 1 φλ. ζάχαρη, το ξινόγαλα, το αραβοσιτέλαιο και το αυγό. Προσθέστε τα υπόλοιπα στερεά υλικά, ανακατέψτε μαλακά.
Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το για 45 –55 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και βγάλτε το από τη φόρμα. Μετά από περίπου 1 ώρα, ρίξτε το γλάσο και ή τυλίξτε το με διαφανή μεμβράνη για να διατηρηθεί γύρω στις 4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, ή στο ψυγείο για 10 ημέρες.
Γλάσο καραμέλας
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε το ¼ φλ. καστανής ζάχαρης και ανακατέψτε, ανεβάστε την θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 περίπου λεπτά. Προσθέστε το 1 κ.γ. γάλα και μετά από 1 λεπτό βρασμού κατεβάστε το από τη φωτιά. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη. Βάλτε το σκεύος μέσα σε μπολ με κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Αν σας βγει πολύ πηκτό προσθέστε λίγο γάλα και στην αντίθετη περίπτωση λίγη άχνη, ή βάλτε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αραιώσει.
Θα το συνοδεύσεις τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ η τσάι κι αν είσαι σαν και μένα βάλε και ένα ποτήρι Anthemis ΕΟΣΣΑΜΟΥ !
Apples are in season and since I am a big fan I will try to make the best of them.
Recipe revised from Betty Crocker,"cuz she knows what guys want."
Caramel/glazed-apple-bread
• 1 1/2 cups shredded peeled baking apples (2 large)
• 1 cup packed brown sugar
• 1/2 cup buttermilk or yogurt
• 1/2 cup vegetable oil
• 1 egg, lightly beaten
• 3 cups AP flour
• 1/2 cup chopped pecans
• 2 tea spoons baking soda
• 2 tea spoons ground cinnamon
• 1 tea spoon ground nutmeg
• 1 tea spoon salt
Glaze:
• 2 table spoons butter or margarine
• 1/4 cup packed brown sugar
• 1 table spoon milk
• 1/2 cup powdered sugar, sifted
Preparation:
Heat oven to 350°F. Grease bottoms only of 2 (8x4-inch) loaf pans with cook ing spray or shortening.
In large bowl, stir together apples, 1 cup brown sugar, the butter milk, oil and egg. Stir in remain ing bread ingredients just until dry ingredients are moist ened. Pour into pans.
Bake 45 to 55 minutes or until tooth pick inserted in cen ter comes out clean. Cool 10 minutes on cool ing rack. Loosen sides of loaves from pans; remove from pans and place top sides up on cool ing rack. Cool com pletely, about 1 hour.
In 1-quart saucepan, melt but ter over medium heat. Stir in 1/4 cup brown sugar. Heat to boil ing, stir ring con stantly; reduce heat to low. Boil and stir 2 minutes. Stir in milk. Heat to boiling; remove from heat. Cool to luke warm, about 30 minutes.
Gradually stir powdered sugar into glaze mix ture. Place saucepan of glaze in bowl of cold water. Beat with spoon until smooth and thin enough to drizzle. If glaze becomes too stiff, stir in additional milk, 1/2 tea spoon at a time, or heat over low heat, stir ring con stantly. Driz zle glaze over loaves. Wrap tightly and store at room temperature up to 4 days, or refrigerate up to 10 days.
Υ.Σ.
Η συνταγή είναι της Betty Crocker,
Την βρήκα στο passthesushi.com και την προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα γεύσης.
• 1 1/2 φλ. τριμμένα μήλα (2 μεγάλα)
• 1 φλ. ζάχαρη καστανή
• 1/2 φλ. ξινόγαλα ή γιαούρτι
• 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο
• 1 αυγό
• 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 φλ. καρύδια, αν βρείτε πεκάνς ακόμη καλύτερα
• 2 κ.γ. baking soda
• 2 κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1 κ.γ. αλάτι
Γλάσο:
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
• 1 κ.σ. γάλα
• 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Προετοιμασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190, αλείψτε τον πάτο της φόρμας (μόνο) με βούτυρο ή λάδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε, τα μήλα, το 1 φλ. ζάχαρη, το ξινόγαλα, το αραβοσιτέλαιο και το αυγό. Προσθέστε τα υπόλοιπα στερεά υλικά, ανακατέψτε μαλακά.
Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το για 45 –55 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και βγάλτε το από τη φόρμα. Μετά από περίπου 1 ώρα, ρίξτε το γλάσο και ή τυλίξτε το με διαφανή μεμβράνη για να διατηρηθεί γύρω στις 4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, ή στο ψυγείο για 10 ημέρες.
Γλάσο καραμέλας
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε το ¼ φλ. καστανής ζάχαρης και ανακατέψτε, ανεβάστε την θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 περίπου λεπτά. Προσθέστε το 1 κ.γ. γάλα και μετά από 1 λεπτό βρασμού κατεβάστε το από τη φωτιά. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη. Βάλτε το σκεύος μέσα σε μπολ με κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Αν σας βγει πολύ πηκτό προσθέστε λίγο γάλα και στην αντίθετη περίπτωση λίγη άχνη, ή βάλτε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αραιώσει.
Θα το συνοδεύσεις τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ η τσάι κι αν είσαι σαν και μένα βάλε και ένα ποτήρι Anthemis ΕΟΣΣΑΜΟΥ !
Apples are in season and since I am a big fan I will try to make the best of them.
Recipe revised from Betty Crocker,"cuz she knows what guys want."
Caramel/glazed-apple-bread
• 1 1/2 cups shredded peeled baking apples (2 large)
• 1 cup packed brown sugar
• 1/2 cup buttermilk or yogurt
• 1/2 cup vegetable oil
• 1 egg, lightly beaten
• 3 cups AP flour
• 1/2 cup chopped pecans
• 2 tea spoons baking soda
• 2 tea spoons ground cinnamon
• 1 tea spoon ground nutmeg
• 1 tea spoon salt
Glaze:
• 2 table spoons butter or margarine
• 1/4 cup packed brown sugar
• 1 table spoon milk
• 1/2 cup powdered sugar, sifted
Preparation:
Heat oven to 350°F. Grease bottoms only of 2 (8x4-inch) loaf pans with cook ing spray or shortening.
In large bowl, stir together apples, 1 cup brown sugar, the butter milk, oil and egg. Stir in remain ing bread ingredients just until dry ingredients are moist ened. Pour into pans.
Bake 45 to 55 minutes or until tooth pick inserted in cen ter comes out clean. Cool 10 minutes on cool ing rack. Loosen sides of loaves from pans; remove from pans and place top sides up on cool ing rack. Cool com pletely, about 1 hour.
In 1-quart saucepan, melt but ter over medium heat. Stir in 1/4 cup brown sugar. Heat to boil ing, stir ring con stantly; reduce heat to low. Boil and stir 2 minutes. Stir in milk. Heat to boiling; remove from heat. Cool to luke warm, about 30 minutes.
Gradually stir powdered sugar into glaze mix ture. Place saucepan of glaze in bowl of cold water. Beat with spoon until smooth and thin enough to drizzle. If glaze becomes too stiff, stir in additional milk, 1/2 tea spoon at a time, or heat over low heat, stir ring con stantly. Driz zle glaze over loaves. Wrap tightly and store at room temperature up to 4 days, or refrigerate up to 10 days.
Υ.Σ.
Μου ζητήθηκε κάποιες συνταγές να τις μεταφράζω στα Αγγλικά, για την διευκόλυνση φίλων αλλοδαπών που χρησιμοποιoύν το μπλόγκ.
Έτσι όποτε προλαβαίνω θα τις μεταφράζω.