Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Salmon Muffins/Μαφινάκια Σολομού

Κορίτσια και αγόρια, η ανάρτηση χάθηκε και την ξανακάνω… τα αλμυρά μαφινάκια σας τα χρωστάω από το πρώτο μάθημα που κάναμε αλμυρά και γλυκά μαφινάκια, η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.
Ξαναευχαριστώ την Αθηνούλα, Sugar Buzz που ήρθε και μαγειρέψαμε μαζί!
3η προσπάθεια ανάρτησης και τελευταία, αν μου την χάσει και αυτήν νομίζω ότι τις διαφορές μας θα τις λύσουν τα δικαστήρια της Αθήνας!
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια στις προηγούμενες αναρτήσεις, δοκιμάστε τα είναι σούπερ
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά - Χρόνος ψησίματος : 20- 25 λεπτά


Υλικά για 12 μάφινς

• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
• 4 αυγά
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
• 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σολομό καπνιστό ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
• 1 κουταλιά της σούπας τσάιβ (σκορδόπρασο ή σχοινόπρασο) ή άνηθο ή ψιλοκομμένο και σοταρισμένο πράσο



Εκτέλεση

1.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα αυγά. Τα χτυπάμε να ενωθεί καλά το μείγμα και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Αργά και καθώς δουλεύει το μίξερ ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρευστο χυλό όπως ακριβώς αυτόν του γλυκού κέικ.
2.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σολομό, τη μαγιονέζα  και το τσάιβ. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά για να βυθιστούν όλα τα κομμάτια στον χυλό και να ενωθεί το μείγμα.
3.Γεμίζουμε τις υποδοχές της φόρμας για 12 μεσαία μάφινς με τη ζύμη, μέχρι τα 2/3 τους.
4.Ψήνουμε τα αλμυρά μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
5.Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν 10΄ μέσα στη φόρμα και μετά τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Salmon Muffins
Makes 12

Ingredients

 2 Tsp butter or margarine
4 eggs
1 cup yogurt
1cup milk
2 cups self raising flour
1/2 cup chopped chives
11/2 cup smoked salmon
2Tsp mayonnaise
1Tsp chives or dill
   
Method

 Preheat oven to 200°C. Grease twelve 1/3-cup capacity muffin holes, in case of silicone forms or muffin papers forget the greasing.
In an electric mixer beat butter and eggs until well mixed.
Slowly add the yogurt and milk.
Spoon by spoon add the flour.
Pour into another bowl and fold in, salmon, mayo and chives.
Use a large metal spoon to stir gently until almost combined
Bake for 20 to 25 minutes or until a skewer inserted into the center comes out clean. Serve warm.

Notes

 You can replace the smoked salmon with 210g can drained red or pink salmon, flaked. These are delicious served warm and spread with cream cheese.

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Ανοιχτές Πόρτες


 Καλημέρες καλημέρες!
Ξέρω σας έχασα και με χάσατε αλλά και λίγη αποτοξίνωση δεν έβλαψε ποτέ .....
Επανέρχομαι με σούπερ πρόταση για το Σαββατοκύριακο και τα υπόλοιπα ....σύντομα στις οθόνες σας........


Οι οινοπαραγωγοί – μέλη των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας περιμένουν να μας ξεναγήσουν στο μαγικό κόσμο του κρασιού και στα επισκέψιμα οινοποιεία τους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες», το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαίου, 2011, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού με στόχο η κάθε πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.  Πιο συγκεκριμένα, για δύο ημέρες σε όλη την Ευρώπη όλα τα οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους και ξεναγούν δωρεάν τους φίλους του κρασιού.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και φέτος τα μέλη των :
- Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ)
Τηλ.: 2310 281617, e-mail: info@wineroads.gr,  www.wineroads.gr
- Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝΟΑΚΕ)
Tηλ.: 22330 80550, 210 8076714, e-mail: info@enoake.gr, www.enoake.gr
- Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (ΕΝΟΑΑ),
Τηλ.: 210 6030740, e-mail: info@enoaa.gr, www.enoaa.gr
- Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ)
Tηλ.: 27510 23688, e-mail: info.enoap@gmail.com, www.enoap.gr
- Ένωση Οινοποιών & Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ)
Τηλ.: 22420 69860, e-mail: enoanawines@gmail.com
- Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κρήτης (ΕΝΟΑΚ)
Tηλ.: 2810 741213, e-mail: info@winesofcrete.gr, www.winesofcrete.gr

με στόχο να φέρουν στο προσκήνιο ιδιαίτερα κρασιά, σπάνιες ετικέτες, ξεχασμένες ποικιλίες, παλαιές σοδειές, κρασιά του τρύγου του 2010 και αμπελοοινικά αποστάγματα για γευσιγνωσία των οινόφιλων και αγορές σε ειδικές τιμές.
Μέσω των Ενώσεων μπορείτε να ενημερωθείτε για τα οινοποιεία τα οποία, εκτός από τις δωρεάν ξεναγήσεις και  γευσιγνωσίες, πλαισιώνουν το εορταστικό αυτό διήμερο και με παράλληλες εκδηλώσεις, συναυλίες, μαθήματα μαγειρικής και πολλές πολλές εκπλήξεις!