Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Παραδοσιακό κοκορέτσι, τεχνική και βίντεο!




Ξέρω ξέρω, λείπω πολύ καιρό από δω, δεν είναι όμως της παρούσης, θα τα πούμε άλλη ώρα αυτά… για τώρα σας έχω καταπληκτικό κοκορέτσι και ευχές μέσα από την καρδιά μου για ανάσταση ψυχής!

Σας φιλώ όλους και όλες!

 Παραδοσιακό κοκορέτσι

Συνταγή για παραδοσιακό κοκορέτσι
(για ένα μεσαίου μεγέθους)

Θα χρειαστείτε:

- 2 συκωταριές μαζί με τα πλεμόνια και τα γλυκάδια
- 2 πλεξούδες άντερα

Αλατοπιπερώνουμε τη συκωταριά
Περνάμε στη σούβλα τη συκωταριά βάζοντας εναλλάξ ένα συκώτι, ένα πλεμόνι ένα γλυκάδι, μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
Χαλαρώνουμε την μια από τις δυο πλεξούδες από τα άντερα, χωρίς να την ξετυλίξουμε (θα μας βοηθήσει στο τύλιγμα αυτό), βρίσκουμε την μια άκρη και τη δένουμε στο κάτω μέρος της σούβλας. Αρχίζουμε να τυλίγουμε το κοκορέτσι με το άντερο, ανεβάζοντάς το παράλληλα με τη σούβλα. Δένουμε την άκρη του εντέρου επάνω στα έντερο. Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο και τη δεύτερη αντεριά την οποίας την μια άκρη δένουμε στο επάνω μέρος της σούβλας. τυλίγουμε το κοκορέτσι με το άντερο, κινούμενοι αυτή τη φορά κάθετα με τη σούβλα (γύρω γύρω δηλαδή). Δένουμε την άκρη όπως και προηγουμένως, επάνω σε κάποιο άντερο, αλατίζουμε και αφήνουμε το κοκορέτσι να στραγγίσει, ενώ ετοιμάζουμε τη φωτιά. 
Ψήνουμε αρχικά σε χαμηλή φωτιά για να ψηθεί εσωτερικά η συκωταριά και στη συνέχεια τη δυναμώνουμε με περισσότερα κάρβουνα, μέχρι το κοκορέτσι να πάρει καφέ σκούρο (σχεδόν μαύρο) χρώμα