Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Αλμυρό Τσίζκεικ

 Καλησπέρες, 

Υποσχέθηκα ότι θα είμαι εδώ συχνότερα και το προσπαθώ……
Και μια και ο καιρός θυμίζει καλοκαιράκι και σιγά σιγά βγαίνουν οι καρέκλες και τα τραπεζάκια έξω, πάμε να δροσιστούμε και να δροσίσουμε τους φίλους μας.

Αλμυρό Τζιζκεικ, εύκολο και δροσερό!


Υλικά
  • 4 κ.σ. ξινομυζήθρα ή κατίκι έβαλα κατίκι
  • 3 κ.σ. φέτα τριμμένη, έβαλα μανούρι
  • Προσέθεσα ένα γιαούρτι στραγγιστό
  • 20- 30 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. μπαλσαμικό ξύδι
  • 1 μικρό τσαμπάκι ντοματίνια (για διακόσμηση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη βάση:

  • 4 ντάκους κρίθινους, τριμμένους στο multi
  • 2  κ.σ. καρύδι χοντροτριμμένο
  • 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

·         ΕΚΤΕΛΕΣΗ

·         Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι, με την φέτα και το γιαούρτι
·         Παίρνουμε μικρά ατομικά φορμάκια με αποσπώμενο στεφάνι ή ένα μεγάλο στεφάνι [τσέρκι] του τσιζ κέικ και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε χωριστά πιατάκια, ανάλογα τι χρησιμοποιούμε. Φτιάχνουμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3  εκ. Από πάνω στρώνουμε το μίγμα των τυριών και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν για 30 λεπτά.
·         Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, το ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο μπαλσάμικο και δουλεύουμε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία να καραμελώσει.
·         Ξεφορμάρουμε το τσιζ κέικ, περιχύνουμε με την σάλτσα  ντομάτας, πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και κάπαρη.
·         Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το τσιζ κέικ βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη. Ακουμπάμε το τσαμπάκι με τα ντοματίνια και το γλασάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές. Στολίζουμε το τσιζ κέικ και σερβίρουμε αμέσως.

Τιπάκι: όταν στρώνετε το μείγμα των τυριών κάντε το με πολύ μαλακές κινήσεις γιατί μπορεί να κολλήσει το παξιμάδι και το αποτέλεσμα να μην είναι το καλύτερο….

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο σε ατομικά σφηνάκια για πρώτο σε μπουφέ
Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη

Σας φιλώ με μια φωτογραφία που τον τελευταίο καιρό, αγαπώ πολύ!
Να είστε καλά και να έχετε, δύναμη, καθαρή ματιά και κρυφή αισιοδοξία!

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

«ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ»



ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» & ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ»

Σας περιμένουμε όλους κοντά μας, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαïου 2012, στην καθιερωμένη πλέον πανευρωπαϊκή εκδήλωση «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ», που στόχο έχει να φέρει τους οινόφιλους κοντά στη φιλοσοφία της δημιουργίας και στο χώρο παραγωγής του κρασιού. 

Ευκαιρία, λοιπόν, για οινικές εξορμήσεις στα οινοποιεία μας «ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ», στο Κορωπί (1ο χλμ. Λεωφ. Κορωπίου – Μαρκοπούλου, www.vassilioudomaine.gr) και «ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ», στη Νεμέα (Θέση Καρφοξυλιά, www.nemeionestate.gr). 
Θα είμαστε ανοιχτά και στα δύο οινοποιεία μας και τις δύο ημέρες από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 18:00 μ.μ. για να υποδεχτούμε τους φίλους μας με
  • γευστικές δοκιμές όλων των κρασιών και των δύο Κτημάτων συνοδευόμενες από παραδοσιακούς μεζέδες
  • ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις των οινοποιείων και στις διαδικασίες παραγωγής
  • έκθεση βιβλίων οίνου και διατροφής γνωστών συγγραφέων του χώρου καθώς και εξειδικευμένων αξεσουάρ κρασιού

Την Κυριακή 13 Μαϊου, στις 12:30 μ.μ.
  • ¬ Στο Κτήμα Βασιλείου περιμένουν τους μικρούς μας φίλους η Έρικα – Αγγέλικα Γαρμπή και οι Εκδόσεις Τετράγωνο για βιβλιοπαιχνίδια, ζωγραφική και την παρουσίαση του διασκεδαστικού παιδικού βιβλίου «Καλοκαίρι στην Πόλη» ενώ
  • ¬ Στο Κτήμα Νέμειον, η Μαρία Τζίτζη υποδέχεται τους φίλους του κρασιού στην παρουσίαση του βραβευμένου ατμοσφαιρικού, αστυνομικού μυθιστορήματός της «Σκοτεινό Κελάρι».

Για το εορταστικό αυτό διήμερο θα υπάρχουν ειδικές τιμές στα αξεσουάρ και τα βιβλία καθώς και τους οίνους του Κτήματος Βασιλείου και του Κτήματος Νέμειον.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.
ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ
Mετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Dijon, στη Γαλλία, ο οινολόγος Γιώργος Βασιλείου αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση και δημιουργεί το ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (www.vassilioudomaine.gr) με σκοπό την παραγωγή εμφιαλωμένου κρασιού στο οποίο η ενός αιώνος πείρα της οικογένειας και το μεράκι θα εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. 
Η συνεχής αναζήτησή του για ελληνικές ποικιλίες έφερε το Γιώργο Βασιλείου στη Νεμέα, μια από τις ζώνες Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας και, ίσως, από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας.  Εκεί δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ (www.nemeionestate.gr), το οποίο δανείστηκε το όνομά του από την Αρχαία Νεμέα και αποτελεί ένα οινοποιείο - έργο τέχνης στην καρδιά της σύγχρονης Νεμέας, το μοναδικό ισοβαρικό οινοποιείο στην Ελλάδα, όπου παράγονται τα “μεγάλα” κρασιά ΗΓΕΜΩΝ και ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ.