Ανοιξιάτικες καλησπέρες!
Ανοίγει ο καιρός και μας φτιάχνει τη διάθεση και η καλή διάθεση θέλει παρέα και η παρέα θέλει τσιμπολόγημα και το τσιμπολόγημα θέλει κρασί και το κρασί θέλει "στήσιμο".
Κρασί με τυρί, τραπεζάκια μέσα ή έξω και φαντασία.
Συνδυάστε κρασί και τυρί από τις ίδιες περιοχές…. ασφαλής συνδυασμός, θυμηθείτε τους βασικούς κανόνες:
Ή θα συνδυάσουμε το ίδιο στοιχείο γεύσης , οξύτητα με οξύτητα ή θα βάλουμε δύο αντίθετα στοιχεία, όπως η λιπαρότητα με την οξύτητα. Έτσι λοιπόν ένα φρέσκο λευκό ξινούτσικο τυρί συνδυάζεται ωραία με ένα Σαντορινιό Αθήρι, μ’ ένα Sauvignon Blanc, ένα Σαββατιανό ή ένα Ροδίτη. Μπορούμε όμως ένα πολύ λιπαρό λευκό τυρί όπως είναι το φρέσκο μανούρι της Μακεδονίας να το συνδυάσουμε και με ένα κόκκινο, φρέσκο. Τα κίτρινα τυριά με τα μεγάλα ποσοστά λίπους συνδυάζονται άριστα με κόκκινα κρασιά που έχουν αρκετή οξύτητα και απαλά μπουκέτα μπαχαρικών.
Τέλος τα πικάντικα και έντονα τυριά ζητάνε ένα αντίπαλο που να προσφέρει μια γλυκύτητα. Συνδυάστε την μανούρα Σίφνου μαζί με γλυκό κρασί της Σάμου. Ένα παλαιωμένο Κρητικό μανούρι με γλυκό κρασί από την Μονή Τοπλού της Κρήτης.
Ανοίγει ο καιρός και μας φτιάχνει τη διάθεση και η καλή διάθεση θέλει παρέα και η παρέα θέλει τσιμπολόγημα και το τσιμπολόγημα θέλει κρασί και το κρασί θέλει "στήσιμο".
Κρασί με τυρί, τραπεζάκια μέσα ή έξω και φαντασία.
Τέλος τα πικάντικα και έντονα τυριά ζητάνε ένα αντίπαλο που να προσφέρει μια γλυκύτητα. Συνδυάστε την μανούρα Σίφνου μαζί με γλυκό κρασί της Σάμου. Ένα παλαιωμένο Κρητικό μανούρι με γλυκό κρασί από την Μονή Τοπλού της Κρήτης.
Ένας από τους ιδανικότερους συνδυασμούς τυριού με άλλο προϊόν είναι αυτός με μαρμελάδες , κυρίως κόκκινων φρούτων, αλλά και οι απαλές ολόπαχες μυζήθρες πάνε πολύ ωραία με ένα σιρόπι πορτοκαλιού.
Μια πικάντικη σκληρή φέτα μ’ ένα ποτήρι επιθετική ρετσίνα και μια γραβιέρα Μετσόβου μαζί μ’ ένα Merlot .
|