Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινά


Το καλοκαίρι είναι εδώ, ζεστό υγρό, με δυσκολίες, αλλά το ελληνικό καλοκαίρι πάντα είναι πανέμορφο.
Η ζέστη μας κουράζει, η καλοκαιρινή ραστώνη μας καταβάλλει και δεν υπάρχει καιρός και διάθεση για πολλά μαγειρέματα.
Στο πλαίσιο λοιπόν του δροσερού, εύκολου, πολύχρωμου και γευστικού, η πρόταση που ακολουθεί.

Pico de Gallo ή αλλιώς το ράμφος του πετεινού

Μεξικάνικη ιδέα που συνοδεύει, tacos και fajjitas και μπορεί να προσφερθεί ή σαν σαλάτα και να συνοδευθεί με πιτούλες ή δίπλα σε κρεατικά ή ακόμη ακόμη μαζί με φρέσκα ζυμαρικά.

Θα χρειαστείτε:

 ½ μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
½ ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 jalapeno ή Serrano πιπεριά κομμένη σε κύβους ( Αφήνουμε τους σπόρους και  τις μεμβράνες, αλλά μπορείτε να τις αφαιρέσετε  για λιγότερο πικάντικο αποτέλεσμα).
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας χυμό από λάιμ

Ανακατεύετε όλα τα υλικά τα βάζετε σε μια γυάλα και τα αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.

Βγάλτε έξω τραπεζάκια, φωνάξτε φίλους ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί λευκό ή ροζέ βάλτε μουσική και περάστε όμορφα.





Σας φιλώ γλυκά