Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Φθινοπωρινά


Οι πίτσες δεν είναι μόνο αλμυρές και οι Ιταλοί το ξέρουν καλά αυτό!  
Πριν 3 χρόνια στη Ρώμη δοκίμασα αυτή την καταπληκτική για το γούστο μου γλυκιά- αλμυρή γεύση!
Μου πήρε λίγο… αλλά την έφτιαξα με κάποιες προσθήκες με κάποιες αλλαγές αλλά η μαγειρική είναι πειραματισμός, εμπειρία και απογείωση.




Για την  πίτσα με αχλάδι θα χρειαστείτε:

1 έτοιμο ζυμάρι για πίτσα, ή αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ Pilsburry, ένα ή δυο ανάλογα το ταψί σας ή πάτε στον φούρνο και ζητάτε έτοιμο ζυμάρι για ψωμί, περίπου μισό κιλό, τώρα αν θέλετε να φτιάξετε το ζυμάρι μόνοι σας πατήστε εδώ

200 g chèvre τυρί κατσικίσιο και 100gr  gorgonzola 

2-3 ώριμα αχλάδια

1 λεμόνι

2 κουταλιές χοντροκομμένα φιστίκια ή καρύδια

λίγο  μέλι

λίγη κρέμα μπαλσάμικο

Για 8 μικρές μερίδες

Ανοίγω φούρνο στους  200C °  και τον προθερμαίνω, σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί απλώνω τη ζύμη για την πίτσα, όσο πιο λεπτή μπορώ.
Τρίβω το κατσικίσιο τυρί και την γκοργκονζόλα  και το βάζω πάνω από το ζυμάρι. Κόβω 2-3 αχλάδια σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετώ πάνω στο ζυμάρι καλύπτοντας μερικώς το ένα με το άλλο. Ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν τα αχλάδια.
Ψήνω για 15-20 λεπτά. Ρίχνω από πάνω  2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια ή καρύδια  και κρέμα μπαλσάμικο  Σερβίρω σε μικρά κομμάτια.

Το συνδυάζω με Amalia Brut Κτήμα Τσέλεπου
Στη μύτη διακρίνονται αρώματα τριαντάφυλλου και μελιού, με φόντο γοητευτικές ευωδιές ζύμης έτσι αναδεικνύεται  το γλυκό αλμυρό της πίτσας και η γεύση γίνεται απογειωτική  Να προσπαθείτε να περνάτε καλά, η ζωή είναι στιγμή, σκηνοθετήστε τη!