Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Κέικ καρότου ή Carrot Cake



Κέικ καρότου


Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι τριμμένα καρότα
2 αυγά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
100 γρ. καρύδια ή σταφίδες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C .αλείφουμε μία φόρμα με ελαιόλαδο, σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε πρώτα τα στερεά υλικά και κατόπιν προσθέτουμε τα υγρά. Κτυπάμε ανακατεύοντας ή με το χέρι ή με μίξερ.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Αν θέλουμε επικάλυψη frosting, ανακατεύουμε 25 γρ. μαργαρίνη, 25 γρ. ζάχαρη άχνη λίγο χυμό λεμόνι και 25 γρ. τυρί φιλαδέλφεια σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε ελαφρά και περιχύνουμε το κέικ.

Συνοδεύουμε με καφέ, τσάι ή ένα ποτηράκι Πατρινή Τεντούρα, ή Φατουράδα Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου