Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η μαρμελάδα της "ακαμάτρας"


Καλημέρες καλημέρες! Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!
Για τις απουσίες δεν θα συζητήσω τώρα αλλά σε 1 μήνα από τώρα.....
Μαρμελάδα εύκολη, γρήγορη και "αποτελεσματική", συνταγή, γιαγιάς Κατερινούλας, όπου Κατερινούλα, λατρεμένο βαφτιστήρι....
Κάντε τη αν βιάζεστε, αν είστε αρχάρια, ή αρχάριος και αν είστε λιχουδάκι και τα τρώτε όλα γρήγορα αλλά αποτελεσματικά.










































Σας φιλώ γλυκά γλυκά

Μαρμελάδα της στιγμής (που καταναλώνεται φρέσκια σε 2-3 ημέρες)

2 ή 3 φρέσκα φρούτα (για ένα μικρό βαζάκι μαρμελάδας)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Κόβουμε τα  φρούτα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Τα χτυπάμε λίγο ώστε  να μείνουν και κάποια κομμάτια άκοπα, πράγμα που αναδεικνύει την φρεσκάδα της μαρμελάδας.
Αδείαζουμε το περιεχόμενο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Δεν βάζουμε ΚΑΘΟΛΟΥ νερό. Το φρούτο θα βράσει με το δικό του χυμό.
Ανάβουμε το μάτι στο μέγιστο και ανακατέβουμε διαρκώς για να μην κολλήσει το μίγμα. Ανακατέβουμε μέχρι το μίγμα να αποκτήσει σκουρόχρωμο χρώμα και υφή όπως η μαρμελάδα. Την κάνουμε όσο δεμένη (σφιχτή) θέλουμε. Όσο περισσότερη ώρα μείνει στη φωτιά, τόσο πιό σφιχτή θα γίνει.

Προσοχή

Η μαρμελάδα αυτή πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 2 το πολύ 3 μέρες στην περίπτωση που θα την κρατήσουμε έξω από το ψυγείο. Αν την κρατήσουμε στο ψυγείο μπορούμε να την καταναλώσουμε μέσα σε περίπου μια εβδομάδα.

13 σχόλια:

  1. Άρχισαν τα σύκα στο κτήμα και σκεφτόμουν να φτιάξω μαρμελάδα.....θα φτιάξω λίγη για αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιλή μου, λατρεύω μαρμελάδα σύκο μακάρι να ήμασταν κοντάααα
      Φιλίιιι

      Διαγραφή
  2. Καλά να περνάς και περιμένουμε τις εξηγήσεις!!χαχαχα Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη η τσακ-μπαμ μαρμελάδα αλλά και το φεγγάριονειρεμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ κοριτσάκι... είπα να σας κάνω ρομαντική ανάρτηση... και η φωτό είναι απέναντι από την Ακρόπολη....

      Διαγραφή
  4. Και η μαρμελάδα και το φεγγάρι πανέμορφα! Καλά να περνάς:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συ το ίδιο κοριτσάκι να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  5. Αυτή η μαρμελάδα είναι για μένα την ακαμάτρα !!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί όμορφη φωτογραφία! Φεγγαράδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον αυτές.... ακόμη τις έχουμε... σ ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  7. πολύ ωραία η μαρμελάδα της στιγμής; Με όλα τα φρούτα γίνεται; Θα είναι η ίδια ποσότητα ζάχαρης;
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή