Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σας αρέσουν τα Cocktails ;

Τι θα λέγατε για μία βόλτα στα βόρεια; Και όταν λέω βόρεια εννοώ στα σύνορα Χαλανδρίου με την Φιλοθέη, όπου την Πέμπτη το βράδυ είχαμε μία εξαιρετική γευστική εμπειρία που –όπως πάντα- θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας!

Ο λόγος για έναν ιδιαίτερο, minimal αλλά και ζεστό χώρο το «Apsendi». Με μία πολύ καλά οργανωμένη τεράστια μπάρα, με εξαιρετικά κοκτέιλ και προκλητικές γευστικές επιλογές για όλα τα γούστα θα μπορούσε εύκολα να γίνει καθημερινό meeting point!

Οι bartenders, ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και o Σπύρος Κερκύρας, κατάφεραν να κάνουν «παιχνίδι» την διαδικασία της παραγγελίας ενός cocktail με γνώμονα τις γευστικές προτιμήσεις του πελάτη αλλά και τις τιμές που ξεκινάνε από τα 9€ για τα κανονικά cocktails και 5€ για τα μικρά…

Το παιχνίδι όμως συνεχίζεται με το «mystery box» που σε αφήνει να παίξεις με τις μυρωδιές και να φτιάξεις το δικό σου μοναδικό ποτό, διαλέγοντας 5 υλικά που ταιριάζουν στον ουρανίσκο σου.

Φυσικά μπροστά από ένα τέτοιο bar δεν θα μπορούσαν να μείνουν παραπονεμένοι οι παραδοσιακοί πότες που είναι πλήρως καλυμμένοι από μία δυνατή συλλογή ποτών που κάποια από αυτά είναι δικές τους εισαγωγές “Apsendi”. Ένα είναι βέβαιο: ότι όποιος επισκεφθεί την μπάρα σίγουρα δεν θα πλήξει!

Κι αν πεινάσετε, ο σεφ Παναγιώτης Παπανικολάου, αναλαμβάνει να σας «ξεναγήσει» σε ένα ενδιαφέρον bar-menu με finger food που ξεκινάνε από τα 0,50€ έτσι ώστε να τσιμπάτε και το κάτι τις.
Τώρα αν είστε λιχούδα σαν και μένα, τότε βρεθήκατε στο σωστό μέρος… Μετά τα cocktails και την πραγματικά πολύ ευχάριστη μουσική (είναι τόσο όσο για να μπορείς να μιλήσεις με την παρέα σου) ένα πολύ καλό μενού που βασίζεται στο comfort food σε πολύ καλές τιμές, σας περιμένει...
Δοκιμάσαμε λοιπόν finger food, μπρουσκέτες σολομού, φλογέρες με τυρί,  yakitori κοτόπουλο, πράσινη σαλάτα με παρμεζάνα και ντοματίνια, και (είμαι λιχούδα, το είπαμε αυτό) πήγαμε και στα κυρίως πιάτα με……κρητικό πιλάφι με ντομάτα και κοτόπουλο, πιπεράτο φιλέτο, κοτόπουλο με πιτούλες και μπασμάτι, ψητό μοσχάρι με σως γιαουρτιού, και Sole meunière (ψάρι γλώσσα, παναρισμένη σε αλεύρι και τηγανισμένη σε σως βουτύρου με λεμόνι.

Για το τέλος δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο πλατό γλυκών που περιελάμβανε, μιλφείγ φράουλα και πορτοκάλι, μπράουνις με φράουλα και σοκολάτα, σεμιφρέντο και γλυκά κοκτέιλ!

Φύγαμε έχοντας κρατήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά τη διεύθυνση και το τηλέφωνο για να επιστρέψουμε (έστω και αν μένουμε στα Νότια).

Tips: εύκολο parking & δωρεάν πρόσβαση στον internet

Ενδεικτικές τιμές: Μπρουσκέτες Σολομού κοστίζουν 2.5 €/τμχ, οι γαρίδες σε σπαγγέτι πατάτας 2€/τμχ ακόμη και τα λαχταριστά yakitori κοτόπουλο κοστίζουν  μόνο 1.40€/τμχ

MAIN MENU
Bistro κουζίνα με πιάτα που ξεκινούν  από 6.5€ όπως ορεκτικά & σαλάτες (tataki από μοσχάρι σε μαγιονέζα wasabi,  φακές με λαχανικά &  ισπανικό λουκάνικο chorizo ή σαλάτα με χοιρινό μπάρμπεκιου, αβοκάντο, κόκκινα φασόλια, αυγό και lime) και από τα 9€ για τα κυρίως (στριφτάρια σε κρέμα από κολοκύθι και σπανάκι  - χοιρινό με μέλι, σόγια και τζιντζερ σερβιρισμένο μέσα σε έναν ολόκληρο ανανά).

Το Apsendi είναι ανοιχτό κάθε μέρα, όλη μέρα και οι προτάσεις του για all-day τσίμπημα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες!
(Apsendi, Λεωφόρος Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι 

50 μέτρα από την πεζογέφυρα της Φιλοθέης- τηλ. 2106717890




4 σχόλια: