Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Caprese με μελωμένο καρπούζι στο γκριλ!

Στη καρδιά του καλοκαιριού, με διάθεση διακοπών και ραστώνης, εύκολη πρόταση αλλά παιχνιδιάρικη.




Θα χρειαστείς:
  • 2 μεγάλες, φέτες στρογγυλές καρπούζι κομμένες σε τρίγωνα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο 
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  •  1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 
  •  2 κουταλιές της σούπας μέλι 
  • 400 γραμμάρια ντοματίνια  κομμένα  στα τέσσερα 
  •  100 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη στη μέση ή σε φέτες ή φέτα σε κομματάκια 
  •  ένα μάτσο φρέσκα φύλλα βασιλικού  κομμένα 
  •  κρέμα μπαλσάμικου 


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια φωτιά. Αλείψτε τις δύο πλευρές του κάθε τριγώνου καρπούζι  με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε όλες τις πλευρές. Ραντίστε με μέλι   κάθε τρίγωνο και τοποθετήστε τις στη σχάρα, ψήστε  κάθε πλευρά για περίπου 2 λεπτά. Βγάλτε τις φέτες από το φούρνο και προσθέστε λίγο μέλι ακόμη εάν επιθυμείτε.
Δημιουργήστε τις  σαλάτες , βάζοντας  2 τρίγωνα καρπούζι σε κάθε πιάτο, στη συνέχεια,  ντομάτες, μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι στην κορυφή, και περιχύστε με την κρέμα μπαλσάμικο.




Να περνάτε καλά, με χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις που θα κάνουν το καλοκαίρι σας μοναδικό!



Η συνταγή είναι από το howsweeteats.com

2 σχόλια: