Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Blueberry Muffins


Φθινοπώριασε, λίγο ξαφνικά αλλά μ αρέσει, όλες οι εποχές μου αρέσουν και το φθινόπωρο, που μοιάζει μελαγχολικό.. και μπορεί και να είναι, έχει ομορφιές, γλυκιές και τρυφερές αρκεί να το κοιτάξεις ζεστά.


Παρασκευή σήμερα, με λιγότερη δουλειά και όρεξη για comfort food.

Εύκολη συνταγή, βάση για όλα τα μάφινς που θα αποφασίσετε να φτιάξετε, γεμίζοντας τα με τα καλούδια που σας βρίσκονται η σας αρέσουν.  Εξαιρετικό πρωινό αλλά και για την ώρα που θες ένα μικρό γλυκάκι να σου φτιάξει το κέφι και τη γεύση!


Πάμε στα υλικά


  • 2 ½ φλιτζάνια (375 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι (220γρ)  ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι (125ml) καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι (125ml) γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300g φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
  • κρυσταλλική ζάχαρη, για το πασπάλισμα


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C (350 ° F). 

Βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.  Προσέξτε τις μετρήσεις, χρησιμοποίησα τη μαγική μεζούρα ζαχαροπλαστικής από την εταιρεία Zoulovits , όποιο και να είναι το υλικό που μετράς  λάθος δεν μπορείς να κάνεις.  Αν δεν την έχετε μετρήστε με το ίδιο φλιτζάνι όλα τα υλικά. 


Αν και λένε ότι τα υγρά πρέπει να μπαίνουν σε ένα μπολ και τα στερεά σε ένα άλλο αν κάνετε μια λακουβίτσα στο μπολ με τα στερεά και βάλετε μέσα το καλαμποκέλαιο , το αυγό, το γάλα και τη βανίλια  και ανακατέψτε μαλακά δεν θα έχετε πρόβλημα.  
Προσθέτετε τα βατόμουρα και ανακατέψτε μέχρι να πάνε παντού .  


Σε μία φόρμα για μάφινς βάλτε τα αντικολλητικά χαρτάκια, αν δεν έχετε βουτυρώστε ελαφρά και αλευρώστε τις θήκες και με το κουτάλι που σερβίρετε παγωτό - είναι πολύ εύκολο έτσι- γεμίστε τις θήκες.  


Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει στεγνή, για πιο τραγανό αποτέλεσμα, πριν τα ψήσετε πασπαλίστε τις κορυφές με ζάχαρη.  Αφήστε να να κρυώσουν και βουρρρρ


Ευχαριστώ πολύ τον Πέτρο Μάινα και την εταιρεία Zoulovits για την δοκιμή και χρήση εξαιρετικών προϊόντων!



Η συνταγή είναι της Donna Hay

16 σχόλια:

  1. Έχω βατόμουρα που μάζεψα με τα χεράκια μου, φέτος ήμουν πολύ τυχερή, λες να παώ προς την κουζίνα;;
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πας να πας και θα με θυμηθείς ναι ξέρω τις περιπέτειές σου τις καλοκαιρινές!!! Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδα φρούτα του δάσους, όμορφες φωτογραφίες και νόστιμα μάφινς!

    Φιλιά my Taste!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρες και καλή εβδομάδα, ευχαριστώ και φιλί μεγάλο!

      Διαγραφή
  4. Βατόμουρα αγαπημένα, και μαφινάκια τρισχαριτωμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω την αίσθηση ότι αυτά τα μάφινς είναι παντός καιρού! Με άλλα λόγια και εδώ που είναι άνοιξη μια χαρά θα τα ήθελα! Η Αυστραλή D Hay έχει πολύ καλές συνταγές! Και αφού τα δοκίμασες θα είναι τέλεια!
    Η μεζούρα του Ζούλοβιτς φαίνεται πολύ πρακτική! Με αυτή δεν θα χρειάζεσαι και ζυγαριά!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική πραγματικά είναι και αν αλλάξεις το φρούτο ακόμη και καλοκαιρινά γίνονται.
      Συμφωνώ ναι έχει καλές και βατές συνταγές. Είναι ιδιαίτερα πρακτική και καλαίσθητη.
      Φιλάκια και σε σένα και να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  6. Πανέμορφα και ιδιαίτερα με την ζαχαρένια κρούστα τους γίνονται σαφώς πιο απολαυστικά Πόπη μου.
    Καλημέρα και πολλούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι το κρατσ κρατσ ήταν τέλειο. Πηνελόπη μου φιλιά πολλά και να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτική η συνταγή και οι φωτογραφίες! Πολλά μπράβο, συνεχίστε την καλή προσπάθεια. Εντυπωσιάστηκα από τη μεζούρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε, πολύ για τα καλά σας λόγια, να είστε καλά, ναι η μεζούρα είναι καταπληκτική

      Διαγραφή
  8. Τα φρουτένια μαφινάκια είναι η αδυναμία μου! Με τα βατόμουρα, σίγουρα γίνονται σούπερ! Άψογη συνοδεία για το καφεδάκι μας! Η μεζούρα είναι πολύ πρακτική. Γλυτώνεις το ζύγισμα και την παίρνεις όπου θέλεις, στο εξοχικό ας πούμε.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη καλημέρα και σε σένα, κοινές αδυναμίες έχουμε, ναι τα βατόμουρα είναι πραγματικά πολύ καλή επιλογή. Η μεζούρα είναι αποκάλυψη και ναι την παίρνεις παντού! Σ ευχαριστώ που πέρασες!

      Διαγραφή
  9. Τέλεια μαφινάκια Ποπάκι
    Για τα φθινοπωρινά πρωϊνά μας ότι πρέπει.

    Φιλιά κοριτσάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή