Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Μαγειρίτσα



Μαγειρίτσα

Υλικά για 6 μερίδες



  • 1 Συκωταριά
  • Έντερα
  • 1 Φλιτζάνι λάδι
  • 2 Μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 12 Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ψιλοκομμένα
  • 1 Φλιτζάνι ρύζι νυχάκι ή γλασέ 
  • 2 Αυγά
  • 2 Λεμόνια
  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Για χορτοφάγους, αντικαταστήστε τη συκωταριά και τα έντερα με ποικιλία μανιταριών.

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ προσεκτικά τα έντερα και την συκωταριά τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό.
Αφού βράσουν τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Κρατάμε το ζωμό.

Σε κατσαρόλα με καυτό λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.

Ακολούθως προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 4 φλιτζάνια ζωμό.
Μόλις βράσουν (30 λεπτά μετά) προσθέτουμε και το ρύζι.
Σβήνουμε την φωτιά μόλις το ρύζι είναι έτοιμο (15 λεπτά μετά).

Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε και στη συνέχεια, σιγά σιγά, τα στυμμένα λεμόνια. 
Στο ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε λίγο λίγο, ζωμό από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει.

Αφού έχει προστεθεί αρκετό υγρό για να ζεσταθεί το μείγμα, ρίχνουμε το
αυγολέμονο στην κατσαρόλα (στέλνουμε  και ένα φιλάκι όπως έκαναν οι
γιαγιάδες μας) ανακατεύοντας ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.

Η Μαγειρίτσα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Δείτε την τεχνική της μαγειρίτσας σε video!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου