Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Γαριδομακαρονάδα


Γαριδομακαρονάδα


Υλικά

1 κονσέρβα ντοματάκια σαντορίνης ή 1 κεσεδάκι μικρά ντοματάκια
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 5
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά σούπας ξύδι
3 σταγόνες ταμπάσκο
1 πακέτο γαρίδες με το κέλυφος (20 γαρίδες) κατεψυγμένες
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
 αλάτι
 πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες μέσα σε ζεστό νερό για 5 λεπτά, χύνουμε το νερό για να φύγουν τα συντηρητικά ,προσθέτουμε φρέσκο νερό σε ένα δοχείο και βράζουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά.
Βγάζουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα ,τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις διατηρούμε ζεστές. Το ζουμί από τις γαρίδες το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη

Σάλτσα

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να χυλώσουν, προσθέτουμε τα ντοματάκια και το κονκασέ και αφού πάρουν βράση, 1 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε 1 κουταλιά ξύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και τοποθετούμε μέσα τις γαρίδες αφήνοντας τη σάλτσα να δέσει περίπου 10 λεπτά ακόμη.

Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό που έχουμε φυλάξει από τις γαρίδες.

Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα από τις γαρίδες.


Συνοδεύεται από ένα ελαφρύ κόκκινο κρασίΣυνοδεύεται από ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί , ένα ωραίο Sauvignon Blanc ή Πέτρινες Πλαγιές του Κτήματος Παλυβού ,ποικιλία :Chardonnay, Μαλαγουζιά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου