Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Αρνάκι στο φούρνο της κουζίνας σας!

Μεγάλο Σάββατο σήμερα και θα σας δώσω και τη συνταγή για σπιτικό αρνάκι μια που αύριο λέω να μην ασχοληθώ με τη παρέα μας. 
 Σας εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα καλή Ανάσταση με υγεία και αγάπη! 

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες


ΥΛΙΚΑ
 Μισό αρνάκι γάλακτος ή ένα μπούτι
1.5 κιλό πατάτες
 3 Σκελίδες σκόρδου
 2 κ.γ. Φρέσκια ρίγανη
 2 Λεμόνια
1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
150 ml Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχίζετε καθαρίζοντας και κόβοντας τις πατάτες και βάζοντάς τες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Σε ένα σέικερ βάζετε τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό του λεμονιού, αλάτι πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και ανακινείτε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Με το μίγμα αυτό περιχύνετε τις πατάτες.
Στη συνέχεια πλένετε καλά το κρέας και αφού το στραγγίσετε το τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες.
Με ένα μαχαίρι κάνετε μερικές σχισμές στο
κρέας σε διάφορα σημεία και βάζετε ένα κομματάκι σκόρδο σε καθεμιά και πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο.
Αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και ρίχνετε το χυμό από το δεύτερο λεμόνι. Προσθέτετε
λίγο ζεστό νερό ώστε να σκεπάζονται μέχριτη μέση οι πατάτες. Σκεπάζετε το ταψί/
σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζετε το φαγητό στο φούρνο, που έχετε προθερμάνει στους 200°C. Αφήνετε να σιγοψηθεί στους 180°C και το ξεσκεπάζετε μετά από τουλάχιστον 2 ώρες για να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αν έχετε γάστρα, μπορείτε να το μαγειρέψετε σε αυτή.

Συνοδέψτε το με ένα ποτήρι Νεμέα του κτήματος Βασιλείου


Slow-cooked Leg of Lamb with Garlic, Lemon & Rosemary

Ingredients

1 leg of lamb with or without bone
2 lemons
3 garlic cloves, sliced or crushed
2 tsp. fresh oregano
1 Tbsp. fresh rosemary, chopped
3 Tbsp. olive oil
1 tsp. coarse salt
1 tsp. freshly ground black pepper

Preparation
On a chopping board, pat your lamb dry with paper towels. Finely grate about half the zest off the lemon and grind into a paste with the garlic, rosemary, oil, salt and pepper using a mortar and pestle. Rub the paste all over the lamb. If you like, let it sit on the countertop for half an hour or so, or refrigerate for a few hours or overnight.
If you have a CrockPotPut place the mix  into it. Add about half a cup of liquid and you may also add 1 Tbsp of mustard. Squeeze the juice of the lemon overtop too. Cover and cook on low for 6-8 hours.



4 σχόλια: