Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Είναι ώρα για κρασί, πάμε Οκτάνα;




“Οκτάνα θα πη παντού και πάντα εν ηδονή ζωή.                                                     
 Οκτάνα θα πη αγάπη.                                                                                                 
 Οκτάνα θα πη παντού και πάντα καλωσύνη.”                                                          
 Ανδρέας Εμπειρίκος

Οκτάνα  για μένα είναι αγάπη...
                                                                                                 

Την αγάπη μου για το κρασί την ξέρετε και μέρες που είναι όλοι έχουμε τη διάθεση να βγούμε να δοκιμάσουμε, να δούμε φίλους και να περάσουμε λίγο όμορφα.
Στις οινικές μου αναζητήσεις με συντροφιά φίλες και συνεργάτες ανακαλύψαμε την Οκτάνα.  Την ξέραμε και πριν σαν κάβα με εξαιρετικές επιλογές του ελληνικού αμπελώνα αλλά τώρα μας ζέστανε και μας καλοδέχτηκε σαν ένα ιδιαίτερο wine bar.
Με την υπογραφή της Στροφιλιάς και με την ενεργή συμμετοχή της νέας γενιάς μετόχων της οινοποιητικής εταιρείας Κατώγι και Στροφιλιά Α.Ε., η Οκτάνα είναι ένα  wine bar προσιτό, καλαίσθητο, ζωντανό, μοντέρνο, με πολύ καλό σέρβις και επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.
Τα κρασιά που σερβίρονται σε ποτήρι ξεπερνούν τις δεκαπέντε ετικέτες, ξεκινώντας από τα ομώνυμα κρασιά Οκτάνα, τα οποία αποτελούν καθημερινές, πολύ οικονομικές προτάσεις και φτάνοντας σε πιο εκλεκτές γεύσεις. Διακρίνονται ανάλογα με το στιλ τους σε “αρωματικά και απαλά” , “ζωηρά και πικάντικα”, “παλαιωμένα και πληθωρικά”. 
Οι οινικές επιλογές συνοδεύονται από εδέσματα, βασισμένα σε προϊόντα της ελληνικής γης, τα οποία έχει επιμεληθεί ο σεφ Αλέξανδρος Καρδάσης. Πιάτα όπως φάβα Σαντορίνης, κανελόνι με τόνο Αλοννήσου και χούμους με σύγκλινο Μάνης πλαισιώνουν και αναδεικνύουν με ξεχωριστό τρόπο τα κρασιά. 



Οιετικέτες που σερβίρονται σε ποτήρι καθώς και τα εδέσματα του μενού θα ανανεώνονται κάθε μήνα ακολουθώντας μια θεματική ενότητα. Η αρχή γίνεται με τα «Γιορτινά Κρασιά» για το νέο ξεκίνημα της Οκτάνα και την έναρξη της εορταστικής περιόδου. ‘Έτσι οτον  Δεκέμβριο θα διατίθενται σε ποτήρι και σε εξαιρετική τιμή κρασιά που αποτελούν «στολίδια» του ελληνικού αμπελώνα. Τις επιλογές των κρασιών και τις θεματικές ενότητες επιμελείται η οινοχόος Μαρία Δήμου. Παράλληλα με τα κρασιά στα ράφια της Οκτάνα, υπάρχουν φρέσκες μπίρες και ιδιαίτερα αποστάγματα που μπορεί κανείς να απολαύσει in situ ή να προμηθευτεί για το σπίτι. Άλλωστε η Οκτάνα ήταν και συνεχίζει να αποτελεί την κάβα της γειτονιάς.
Η Οκτάνα βρίσκεται στην Πλατεία Βαρνάβα 9, στο Παγκράτι και λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από το πρωί ως αργά το βράδυ.

Τηλ: 2107014630