Ξαναευχαριστώ την Αθηνούλα, Sugar Buzz που ήρθε και μαγειρέψαμε μαζί!
3η προσπάθεια ανάρτησης και τελευταία, αν μου την χάσει και αυτήν νομίζω ότι τις διαφορές μας θα τις λύσουν τα δικαστήρια της Αθήνας!
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια στις προηγούμενες αναρτήσεις, δοκιμάστε τα είναι σούπερ
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά - Χρόνος ψησίματος : 20- 25 λεπτά
Υλικά για 12 μάφινς
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
• 4 αυγά
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
• 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σολομό καπνιστό ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
• 1 κουταλιά της σούπας τσάιβ (σκορδόπρασο ή σχοινόπρασο) ή άνηθο ή ψιλοκομμένο και σοταρισμένο πράσο
Εκτέλεση
1.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα αυγά. Τα χτυπάμε να ενωθεί καλά το μείγμα και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Αργά και καθώς δουλεύει το μίξερ ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρευστο χυλό όπως ακριβώς αυτόν του γλυκού κέικ.
2.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σολομό, τη μαγιονέζα και το τσάιβ. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά για να βυθιστούν όλα τα κομμάτια στον χυλό και να ενωθεί το μείγμα.
3.Γεμίζουμε τις υποδοχές της φόρμας για 12 μεσαία μάφινς με τη ζύμη, μέχρι τα 2/3 τους.
4.Ψήνουμε τα αλμυρά μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
5.Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν 10΄ μέσα στη φόρμα και μετά τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Salmon Muffins
Makes 12
Ingredients
2 Tsp butter or margarine
4 eggs
1 cup yogurt
1cup milk
2 cups self raising flour
1/2 cup chopped chives
11/2 cup smoked salmon
2Tsp mayonnaise
1Tsp chives or dill
Method
Preheat oven to 200°C. Grease twelve 1/3-cup capacity muffin holes, in case of silicone forms or muffin papers forget the greasing.
In an electric mixer beat butter and eggs until well mixed.
Slowly add the yogurt and milk.
Spoon by spoon add the flour.
Pour into another bowl and fold in, salmon, mayo and chives.
Use a large metal spoon to stir gently until almost combined
Bake for 20 to 25 minutes or until a skewer inserted into the center comes out clean. Serve warm.
Notes
You can replace the smoked salmon with 210g can drained red or pink salmon, flaked. These are delicious served warm and spread with cream cheese.
Επιτέλους τα ψάχνω μέρες και λέω τι έγινε;;;Αυτό τον καιρό ο blogger μας κάνει πολλά κόλπα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή δε τα δικά σου αργούσαν είμαι έτοιμη αυτή τη στιγμή να φτιάξω κάποια της Πηνελόπης.
Σε έχω επιθυμήσει πολύ δεν κάνεις κανένα τηλεφώνημα να βρεθούμε;;
Πολλά φιλάκια!!
Το αποθήκευσα αγαπημένο μου Ποπάκι!! Μας κάνει νερά τελευταία ο μπλογκερ!! Χάνουμε βρίσκουμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και με την πρώτη ευκαιρία, σύντομα δηλαδή, θα νοικοκυρέψω την Κατριν!!:)))
Προσπάθεια σχολιασμού Νο 3!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τα μαφινάκια και με σολωμό που λατρεύω!!ΛΙΛΑ!!
Υπέροχα μου φαίνονται και θα φτιαχτούν στην επόμενη σύναξη! Καλή Κυριακή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη και ενδιαφέρουσα πρόταση για αλμυρά muffins!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστούν με την πρώτη ευκαιρία, αγαπώ κι εγώ πολύ τον καπνιστό σολωμό.
Καλό μεσημέρι :)
Εκανες πολύ καλά που ξανα-έβαλες την ανάρτηση, κρίμα να χάσουμε τέτοια νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Όπως έγραψε και η προλαλήσασα, έκανες πολύυυυυυυυυυυυ καλά που ξανα έβαλες την ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλά έκανες και την ξαναέβαλες γιατί αξίζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήThey look delicious!Very presentable appetizer! Have a great week! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας έχει σπάσει τα νεύρα αυτός ο μπλόγκερ!!!! Απλά υπέροχο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε είδαμε, σε είδαμε! Ωραία συνταγή και τα χαρτάκια ΙΚΕΑ ιδιαιτέρως φωτογενή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου αγαπημένη, μου τσάκισε τα νεύρα ο μπλόγκερ... όμως του τα τσάκισα κι εγώ, θα σε πάρω να το κανονίσουμε, αμοιβαία τα συναισθήματα όπως καταλαβαίνεις.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερινούλα μου, μας κάνει πολλά νερά αλλά εμείς εκειιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήσε φιλώ πολύ
Λιλάκι μου νάσαι καλά, αν και σε έβγαλε ανώνυμη από το πείσμα του....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφούλα να τα φτιάξεις και να μου πεις...
ΑπάντησηΔιαγραφή@The dark chef
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα φτιάξεις και να ακούσω εντυπώσεις... είναι πραγματικά ωραία αν αγαπάς τον σολομό....
@Ελενα, να είσαι καλά κοριτσάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι μου σ' ευχαριστώ, φιλάκια και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου σ' ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήThank u Mia xara
ΑπάντησηΔιαγραφήΜανουσίνα μου, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΙωάννα μου, Food Junkie, σ ευχαριστώ για τα καλά λόγια, συμφωνώ για τα χαρτάκια, φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαφινακια, παντα η σπεσιαλιτε μας! γουεμπμαρκ και στο προγραμμα! Φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Δεσποινάριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς τη φίλη μου, ναι ναι και οφείλω φωτο με την ποδιά.......
Popi mou sou eixa grapsei oti einai ta pio xaroumena mafinakia ever! Girisa... kai mou anoikse i oreksi!
ΑπάντησηΔιαγραφή@donkey! Έλα να σε φιλέψω ...πρωταθλήτρια μου!Έλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜισώ τον καπνιστό σολωμό...αυτά εδώ όμως φαίνονται.... πολύ.. πως να το πω.... είναι έτσι... δεν ξέρω... λαχταριστα΄και αφράτα και....νομίζω πως ετσι να κάνω θα αρπάξω ένα!!!Καλά το οτι θα τα φτιάξω είναι στάνταρ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοκονίτσα μου, μπορείς να το κάνεις και με φρέσκο σολωμόοοοοοοοοοο άν τον μισείς πιο λίγο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιαααααααααααααα
Hey;)
ΑπάντησηΔιαγραφήthey are lookin so yummi*__*
Can you write the ingredients down on english please?
Greets, Jessi;)
P.s.: On my Blog you can see more Muffins...blue ones;)
http://jazzlovesmusic.blogspot.com/
If you scroll down you will find the recipe in english thanks!
ΔιαγραφήΦαίνονται τόσο λαχταριστά!!! Πολύ καλή συνταγή και εκτέλεση!
ΑπάντησηΔιαγραφή@DemiDeli
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολλύ
@Jessi
ΑπάντησηΔιαγραφήI will rite the ingredients down for you thanks
@Jessi if you scroll down the recipe you will find it in English
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ πού ωραία!!!Γειά στα χέρια σου!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή