Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Salmon Muffins/Μαφινάκια Σολομού

Κορίτσια και αγόρια, η ανάρτηση χάθηκε και την ξανακάνω… τα αλμυρά μαφινάκια σας τα χρωστάω από το πρώτο μάθημα που κάναμε αλμυρά και γλυκά μαφινάκια, η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.
Ξαναευχαριστώ την Αθηνούλα, Sugar Buzz που ήρθε και μαγειρέψαμε μαζί!
3η προσπάθεια ανάρτησης και τελευταία, αν μου την χάσει και αυτήν νομίζω ότι τις διαφορές μας θα τις λύσουν τα δικαστήρια της Αθήνας!
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια στις προηγούμενες αναρτήσεις, δοκιμάστε τα είναι σούπερ
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά - Χρόνος ψησίματος : 20- 25 λεπτά


Υλικά για 12 μάφινς

• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
• 4 αυγά
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
• 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σολομό καπνιστό ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
• 1 κουταλιά της σούπας τσάιβ (σκορδόπρασο ή σχοινόπρασο) ή άνηθο ή ψιλοκομμένο και σοταρισμένο πράσο



Εκτέλεση

1.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα αυγά. Τα χτυπάμε να ενωθεί καλά το μείγμα και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Αργά και καθώς δουλεύει το μίξερ ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρευστο χυλό όπως ακριβώς αυτόν του γλυκού κέικ.
2.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σολομό, τη μαγιονέζα  και το τσάιβ. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά για να βυθιστούν όλα τα κομμάτια στον χυλό και να ενωθεί το μείγμα.
3.Γεμίζουμε τις υποδοχές της φόρμας για 12 μεσαία μάφινς με τη ζύμη, μέχρι τα 2/3 τους.
4.Ψήνουμε τα αλμυρά μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
5.Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν 10΄ μέσα στη φόρμα και μετά τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Salmon Muffins
Makes 12

Ingredients

 2 Tsp butter or margarine
4 eggs
1 cup yogurt
1cup milk
2 cups self raising flour
1/2 cup chopped chives
11/2 cup smoked salmon
2Tsp mayonnaise
1Tsp chives or dill
   
Method

 Preheat oven to 200°C. Grease twelve 1/3-cup capacity muffin holes, in case of silicone forms or muffin papers forget the greasing.
In an electric mixer beat butter and eggs until well mixed.
Slowly add the yogurt and milk.
Spoon by spoon add the flour.
Pour into another bowl and fold in, salmon, mayo and chives.
Use a large metal spoon to stir gently until almost combined
Bake for 20 to 25 minutes or until a skewer inserted into the center comes out clean. Serve warm.

Notes

 You can replace the smoked salmon with 210g can drained red or pink salmon, flaked. These are delicious served warm and spread with cream cheese.

35 σχόλια:

  1. Επιτέλους τα ψάχνω μέρες και λέω τι έγινε;;;Αυτό τον καιρό ο blogger μας κάνει πολλά κόλπα.
    Επειδή δε τα δικά σου αργούσαν είμαι έτοιμη αυτή τη στιγμή να φτιάξω κάποια της Πηνελόπης.
    Σε έχω επιθυμήσει πολύ δεν κάνεις κανένα τηλεφώνημα να βρεθούμε;;
    Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αποθήκευσα αγαπημένο μου Ποπάκι!! Μας κάνει νερά τελευταία ο μπλογκερ!! Χάνουμε βρίσκουμε!!

    Φιλιά και με την πρώτη ευκαιρία, σύντομα δηλαδή, θα νοικοκυρέψω την Κατριν!!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσπάθεια σχολιασμού Νο 3!!!
    Υπέροχα τα μαφινάκια και με σολωμό που λατρεύω!!ΛΙΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα μου φαίνονται και θα φτιαχτούν στην επόμενη σύναξη! Καλή Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νόστιμη και ενδιαφέρουσα πρόταση για αλμυρά muffins!
    Θα δοκιμαστούν με την πρώτη ευκαιρία, αγαπώ κι εγώ πολύ τον καπνιστό σολωμό.
    Καλό μεσημέρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκανες πολύ καλά που ξανα-έβαλες την ανάρτηση, κρίμα να χάσουμε τέτοια νοστιμιά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως έγραψε και η προλαλήσασα, έκανες πολύυυυυυυυυυυυ καλά που ξανα έβαλες την ανάρτηση!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά έκανες και την ξαναέβαλες γιατί αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. They look delicious!Very presentable appetizer! Have a great week! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας έχει σπάσει τα νεύρα αυτός ο μπλόγκερ!!!! Απλά υπέροχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε είδαμε, σε είδαμε! Ωραία συνταγή και τα χαρτάκια ΙΚΕΑ ιδιαιτέρως φωτογενή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξανθή μου αγαπημένη, μου τσάκισε τα νεύρα ο μπλόγκερ... όμως του τα τσάκισα κι εγώ, θα σε πάρω να το κανονίσουμε, αμοιβαία τα συναισθήματα όπως καταλαβαίνεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατερινούλα μου, μας κάνει πολλά νερά αλλά εμείς εκειιιιιιι
    σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λιλάκι μου νάσαι καλά, αν και σε έβγαλε ανώνυμη από το πείσμα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εφούλα να τα φτιάξεις και να μου πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @The dark chef
    Να τα φτιάξεις και να ακούσω εντυπώσεις... είναι πραγματικά ωραία αν αγαπάς τον σολομό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ελενα, να είσαι καλά κοριτσάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αστεράκι μου σ' ευχαριστώ, φιλάκια και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μανουσίνα μου, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ιωάννα μου, Food Junkie, σ ευχαριστώ για τα καλά λόγια, συμφωνώ για τα χαρτάκια, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαφινακια, παντα η σπεσιαλιτε μας! γουεμπμαρκ και στο προγραμμα! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Δεσποινάριον
    Καλώς τη φίλη μου, ναι ναι και οφείλω φωτο με την ποδιά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Popi mou sou eixa grapsei oti einai ta pio xaroumena mafinakia ever! Girisa... kai mou anoikse i oreksi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @donkey! Έλα να σε φιλέψω ...πρωταθλήτρια μου!Έλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μισώ τον καπνιστό σολωμό...αυτά εδώ όμως φαίνονται.... πολύ.. πως να το πω.... είναι έτσι... δεν ξέρω... λαχταριστα΄και αφράτα και....νομίζω πως ετσι να κάνω θα αρπάξω ένα!!!Καλά το οτι θα τα φτιάξω είναι στάνταρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κοκονίτσα μου, μπορείς να το κάνεις και με φρέσκο σολωμόοοοοοοοοοο άν τον μισείς πιο λίγο
    Φιλιαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Hey;)
    they are lookin so yummi*__*
    Can you write the ingredients down on english please?
    Greets, Jessi;)

    P.s.: On my Blog you can see more Muffins...blue ones;)
    http://jazzlovesmusic.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φαίνονται τόσο λαχταριστά!!! Πολύ καλή συνταγή και εκτέλεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Jessi if you scroll down the recipe you will find it in English

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μμμμμ πού ωραία!!!Γειά στα χέρια σου!Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή