Επιτέλους είμαι διακοπές και μπορώ να κάνω ανάρτηση και να επικοινωνήσω μαζί σας.
Δύσκολοι οι τελευταίοι 2 μήνες αλλά εξαιρετικά δημιουργικοί.
Η μέρα ξεκίναγε στις 6 σαν τα στρουμφάκια και τελείωνε στις 3 ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, για αυτό και οι απουσίες, όμως έμπαινα κλεφτά τις Κυριακές στις κουζίνες σας, έπαιρνα μυρωδιά και έφευγα.
Μου λείψατε να ξέρετε….
Πάμε στην ανάρτηση όμως γιατί μπορώ να γράφω μέρες!
Στην τελευταία μου επίσκεψη σ' έναν αγαπημένο προορισμό, στα Αμπελάκια Θεσσαλίας,
με περίμενε μια μυρωδάτη έκπληξη. Δίπλα στο σπίτι που φιλοξενούμαι, ένας πανέμορφος λαχανόκηπος που μέσα σε ένα μήνα θέριεψε και έγινε μικρή παραγωγή.
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ρόκα, πιπεριές, ντομάτες, ντοματούλες και μυρωδικά μας περίμεναν για φρέσκα μαγειρέματα.
Μαζί με την Κατερινούλα μου (πολυαγαπημένη βαφτιστήρα)
με καπελάκι και καλαθάκια, μαζέψαμε την πραμάτια μας και επιδοθήκαμε σε μαγειρέματα με τα καλούδια του κήπου.
Μια καλοκαιρινή εντράδα λοιπόν ακολουθεί:
Κρέας με μελιτζάνες από το μποστάνι μας
- Κόβετε το κρέας σε μερίδες
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
- Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
- Ρίχνετε το κρέας και το θωρακίζετε, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και 2 φλιτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει και να μαλακώσει, περίπου 2 ώρες, μέχρι να μείνει με την σαλτσούλα του.
- Βγάζετε τις μελιτζάνες από το νερό, τις σκουπίζετε καλά και τις σωτάρετε ελαφρά, λίγο πρίν το κρέας είναι έτοιμο τις ρίχνετε μέσα στο κρέας γυρίζοντας δυο τρεις φορές και τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν
Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί , φέτα , σαλάτα και ένα ωραίο Αγιωργίτικο.
Stew beef with aubergines
Ingredients
Method
Cut the beef into large pieces.
Cut the aubergines into 4-6 pieces
and put them in a bowl with salted water for half an hour.
Put one cup of extra virgin olive
oil in a saucepan to get hot.
Sauté the onions and the garlic.
Add and sauté the beef, add the wine,
the tomatoes and the paste, 2 cups of water,
salt and pepper and you let it to be cooked for about 2 hours until it is left with its sauce.
Take the aubergines out of the
water, dry them with a piece of paper and sauté them a little, in a pan, with
the other cup of extra virgin olive oil. Add them in the casserole with the
meat half an hour before it is done. Steer them two or three times and cook
them until they get soft.
Serve your stew with freshly baked
bread, feta cheese and a nice, red, dry Greek wine!
|
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
Εδώ είμαι.......
Ετικέτες
Εντράδες
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Καλημέραααααααααααααααααααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν θέλω το φαγητό αλλά τον προορισμό τον κήπο κι όλα τα συναφή!!!
Πολλά φιλιά και να περνάς καλά!!μάζεψε δυνάμεις.
Ομορφες εικόνες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο το φαγάκι σου και έχω μελιτζάνες που πρέπει να φτιάξω...λες?
Καλή ξεκούραση!
Εφη
Μήπως θέλετε παρέα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπω και την πόρτα μισάνοιχτη, σαν έτοιμη να με προκαλεί να την διαβώ.
Καλή ξεκούραση Πόπη
και πολλές και καλές δημιουργίες με ότι τραβάει η ψυχή και βγάλει και το μποστάνι!
Τι υπέροχος κήπος Πόπη μου! Και τέλεια σκιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μικρή ζουζούνα σου υπέροχη και αυτή!
Να περνάς καλά και φιλάκια πολλά...
Λατρεμένο φαγητό αλλά συνήθως δεν μου πετυχαίνουν οι μελιτζάνες. Κάποια γνωστή μου είπε να τις βάλω στο ξύδι πριν τις μαγειρέψω. Θα δοκιμάσω.. Ελπίζω να τα καταφέρω κάποτε γιατί το λατρεύω!!!!! Φιλιά πολλά και να περνάς σούπερ..:-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μέρος καταπληκτικό, φαντάζομαι και η παρέα και το φαϊ λουκούμι κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περνάς καλά και ξεκούραστα, με όμορφες εικόνες, ανθρώπους και μυρωδιές!
Καταπληκτικός κήπος, καταπληκτικό φαγητό! βέβαια τολμώ να πω πως η μισή του νοστιμιά είναι η φρεσκάδα και η καλή ποιότητα των υλικών!Το "από το μποστάνι στην κατσαρόλα" είναι η καλύτερη οδηγία της συνταγής!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλά να περνάτε, φιλάκια στην Ελένη και στην υγειά μας!! Έχω κι εγώ μποστάνι, δεν έρχεστε μια βολτίτσα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΙΛΑ
Υπέροχος προορισμός μαζί με όλα του τα παρελκόμενα!!! Και το φαγητό σας σίγουρα πεντανόστιμο!!! Η πρώτη ύλη παίζει μεγάλο ρόλο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Μμμμμ! Μοσχομυριστό, πεντανόστιμο και ασυζητητί λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα κόψεις και αμπελόφυλα, να φτιάξεις ντολμαδάκια, γέμισε και μερικές πιπερίτσες να βρίσκουν κέντρο τα γύρω γύρω ντολμαδάκια σου.
Καλή ξεκούραση ma petite.
Αμ δε που είσαι εδώ... έχεις κοπεί προ πολλού από τις απουσίες χρυσό μου! Χωρίς χαρτί απότο γιατρό δεν γίνεται τίποτα! Και τώρα φέρε την κατσαρόλα εδώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπέστρεψα και βλέπω κι άλλες φωτογραφίες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεσηκώστρα!!
Ξανθή μου, μαζεύω δυνάμεις και εδώ μπορούμε νάρθουμε όποτε θέλεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ πολύ, ναι ναι έβαλα κι άλλες φωτό.
Εφη μου, να το φτιάξεις αυτό το φαγάκι, η γλύκα της μελιτζάνας είναι αξεπέραστη..
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί
Πηνελόπη μου να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μισάνοιχτη πόρτα είναι ανοιχτή για σένα όποτε θέλεις.
Σε φιλώ πολύ, καλό καλοκαίρι και πολλά φιλάκια.
Ανθούλα μου, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ κι εσύ να περνάς καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Fevis Γιατί ρε κοριτσάκι δεν σου πετυχαίνουν??? εγώ βάζω και κολοκυθάκια μπε μπε αλλά δεν είχαμε, είναι κι εμένα το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εσυ να περνάς σούπερ και περιμένω νάρθει το Δεσποινάριον για να τα πούμε.
Φιλί
Artemis
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά το μέρος είναι σούπερ και η παρέα το ίδιο. Το μποστάνι καταπληκτικό και έχεις δίκιο, το από την παραγωγή στην κατανάλωση είναι φοβερή εμπειρία.
Να είσαι καλά και να περνάς κι εσυ καλά.
Φιλί
@Vita
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπλητκικό φαγητάκι και για μένα, από τα πιο αγαπημένα μου..
Συμφωνώ μαζί σου το μυστικό της συνταγής ειναι αυτό που είπες.
Σε φιλώ να περνάς καλά.
Arti μου έτσι είναι όλη τη διαφορά την κάνει η πρώτη ύλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και η ατμόσφαιρα και η παρέα.
Μου έχεις λείψει, σε φιλώ πολύ.
Kitchen stories
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμπελόφυλα θα μαζέψω αλλά πιπερίτσες γιοκ δεν τις σηκώνει το στομάχι. Κι εσυ να περνάς καλά και να μας ταξιδεύεις με τις φωτογραφίες και τις μαγειρικές σου.
Φιλί γλυκό καλοκαιρινών διακοπών
Βασιλομήτωρ κοκονίτσα μου, κατσαρόλες για σένα όχι μια πολλές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουτσ
Ξανθή, έλα και ξαναέλα σε φιλώ τοοοοοοοοσο πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήEμένα γιατί με προσπεράσατε για να μην πω τίποτε άλλο??? Μόνη μου θα φάω όλο το μποστάνι....άκυρη η πρόσκληση!!!:))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήLilaki
ΑπάντησηΔιαγραφήΘάρθουμε και έλα κι εσύ, εσύ έχεις πάντα πρόσκληση, Λιλένια μου!
καλησπέραααααααα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήτοπίο και συνταγή υπέροχα!!!!!!
νομίζω ζηλεύωωωωωωωωωωωωωω.......................
Τί καταπληκτικές φωτογραφίες είναι αυτές!! Σε τί ωραίο μέρος βρίσκεσαι Πόπη! Ειδικά η πρώτη με το κοριτσάκι είναι πανέμορφη φωτογραφία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, το φαγητό σκίζει. Μύρισε πατρίδα!
Φιλιά!!
Zaxaroula mou
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύυυυυυ
Μάγδα μου, σε ευχαριστώ πολύ, πραγματικά είναι πανέμορφο το χωριό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι μύρισε πατρίδα, εύχομαι νάρθεις και να γευτείς μυρωδιές και χρώματα. Η μικρή μου Κατερίνα είναι ο θησαυρός μου για αυτό και το " συναίσθημα" αποτυπώνεται στη φωτογραφία.
Φιλιά πολλά
Ax Popi giati na min exoume tin dinanotita na menoume eparxia... katadikasmenoi/aganaktismenoi/katapiesmenoi ergazomenoi tis Athinas enothite...! Yperoxes foto...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαιδουροκαροτακι μου. Πόσο δίκιο έχεις . Σ´ ευχαριστω μωρό μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο blog για σεργιάνι! Χάρηκα που σε βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAκόμα εκεί είσαι;;;;; έρχομαιιιιιιιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ!
Έτσι απλά το λες? "Εδώ είμαι!" Εμάς δεν μας σκέφτεσαι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περνάς υπέροχα! Όπου και να είσαι!Φιλάκια
Georgina,
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σε βρήκα και εγώ νασαι καλά!
Ελα Αστεράκι έλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική μου και συ στις ομορφιές είσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα μας ταξιδεύεις στους πιο ωραίους ζεστούς προορισμούς με τις πιο ωραίες γεύσεις. Να είσαι πάντα καλά Ποπάκι μου και να περνάς όμορφα <3
ΑπάντησηΔιαγραφή