Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Εδώ είμαι.......









Καλημέρες καλημέρες,

Επιτέλους είμαι διακοπές και μπορώ να κάνω ανάρτηση και να επικοινωνήσω μαζί σας.
Δύσκολοι οι τελευταίοι 2 μήνες αλλά εξαιρετικά δημιουργικοί.
Η μέρα ξεκίναγε στις 6 σαν τα στρουμφάκια και τελείωνε στις 3 ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, για αυτό και οι απουσίες, όμως έμπαινα κλεφτά τις Κυριακές
στις κουζίνες σας, έπαιρνα μυρωδιά και έφευγα.
Μου λείψατε να ξέρετε….
Πάμε στην ανάρτηση όμως γιατί μπορώ να γράφω μέρεςςςςςςς
Στην τελευταία μου επίσκεψη σ' έναν αγαπημένο προορισμό, στα Αμπελάκια Θεσσαλίας, 
με περίμενε μια μυρωδάτη έκπληξη.  
Δίπλα στο σπίτι που φιλοξενούμαι, ένας πανέμορφος λαχανόκηπος που μέσα σε ένα μήνα θέριεψε και έγινε μικρή παραγωγή.
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ρόκα, πιπεριές, ντομάτες, ντοματούλες και μυρωδικά μας περίμεναν για φρέσκα μαγειρέματα.
Μαζί με την Κατερινούλα μου (πολυαγαπημένη βαφτιστήρα) 
με καπελάκι και καλαθάκια, μαζέψαμε την πραμάτια μας και επιδοθήκαμε 
σε μαγειρέματα με τα καλούδια του κήπου.
Μια καλοκαιρινή εντράδα λοιπόν ακολουθεί


Κρέας με μελιτζάνες από το μποστάνι μας

  • 1 κιλό μοσχάρι χρησιμοποιήσαμε ποντίκι
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • ½ φλιτζάνι Νεμέα 
  • αλάτι και πιπέρι 


-Κόβετε το κρέας σε μερίδες
-Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
-Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και 2 φλιτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει και να μαλακώσει, περίπου 2 ώρες, μέχρι να μείνει με την σαλτσούλα του
-Βγάζετε τις μελιτζάνες από το νερό και τις σωτάρετε ελαφρά, λίγο πρίν το κρέας είναι έτοιμο τις ρίχνετε  μέσα στο  κρέας γυρίζοντας δυο τρεις φορές και τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν
Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί , φέτα , σαλάτα και ένα ωραίο Αγιωργίτικο


Stew beef with aubergines

Ingredients
1 kg of beef
2 cups extra virgin olive oil
1 kg aubergines
2 large onions chopped
2 garlic cloves
3 tomatoes chopped
1 tbsp tomato paste
½ cup red wine, preferably Nemea
Salt
Pepper

Method
Cut the beef into large pieces.
Cut the aubergines into 4-6 pieces and put them in a bowl with salted water for half an hour.
Put one cup of extra virgin olive oil in a saucepan to get hot.
Sauté the onions and the garlic.
Add and sauté the beef, add the wine, the tomatoes and the paste, 2 cups of water, salt and pepper and you let it to be cooked for about 2 hours until it is left with its sauce.
Take the aubergines out of the water, dry them with a piece of paper and sauté them a little, in a pan, with the other cup of extra virgin olive oil. Add them in the casserole with the meat half an hour before it is done. Steer them two or three times and cook them until they get soft.

Serve your stew with freshly baked bread, feta cheese and a nice, red, dry Greek wine!





37 σχόλια:

  1. Καλημέραααααααααααααααααααα!!!
    Εγώ δεν θέλω το φαγητό αλλά τον προορισμό τον κήπο κι όλα τα συναφή!!!
    Πολλά φιλιά και να περνάς καλά!!μάζεψε δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομορφες εικόνες!
    Πεντανόστιμο το φαγάκι σου και έχω μελιτζάνες που πρέπει να φτιάξω...λες?

    Καλή ξεκούραση!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως θέλετε παρέα;
    Βλέπω και την πόρτα μισάνοιχτη, σαν έτοιμη να με προκαλεί να την διαβώ.

    Καλή ξεκούραση Πόπη
    και πολλές και καλές δημιουργίες με ότι τραβάει η ψυχή και βγάλει και το μποστάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι υπέροχος κήπος Πόπη μου! Και τέλεια σκιά!
    Η μικρή ζουζούνα σου υπέροχη και αυτή!
    Να περνάς καλά και φιλάκια πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεμένο φαγητό αλλά συνήθως δεν μου πετυχαίνουν οι μελιτζάνες. Κάποια γνωστή μου είπε να τις βάλω στο ξύδι πριν τις μαγειρέψω. Θα δοκιμάσω.. Ελπίζω να τα καταφέρω κάποτε γιατί το λατρεύω!!!!! Φιλιά πολλά και να περνάς σούπερ..:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μέρος καταπληκτικό, φαντάζομαι και η παρέα και το φαϊ λουκούμι κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση!
    Να περνάς καλά και ξεκούραστα, με όμορφες εικόνες, ανθρώπους και μυρωδιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικός κήπος, καταπληκτικό φαγητό! βέβαια τολμώ να πω πως η μισή του νοστιμιά είναι η φρεσκάδα και η καλή ποιότητα των υλικών!Το "από το μποστάνι στην κατσαρόλα" είναι η καλύτερη οδηγία της συνταγής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλά να περνάτε, φιλάκια στην Ελένη και στην υγειά μας!! Έχω κι εγώ μποστάνι, δεν έρχεστε μια βολτίτσα???
    ΛΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχος προορισμός μαζί με όλα του τα παρελκόμενα!!! Και το φαγητό σας σίγουρα πεντανόστιμο!!! Η πρώτη ύλη παίζει μεγάλο ρόλο!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μμμμμ! Μοσχομυριστό, πεντανόστιμο και ασυζητητί λαχταριστό!
    Να κόψεις και αμπελόφυλα, να φτιάξεις ντολμαδάκια, γέμισε και μερικές πιπερίτσες να βρίσκουν κέντρο τα γύρω γύρω ντολμαδάκια σου.
    Καλή ξεκούραση ma petite.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αμ δε που είσαι εδώ... έχεις κοπεί προ πολλού από τις απουσίες χρυσό μου! Χωρίς χαρτί απότο γιατρό δεν γίνεται τίποτα! Και τώρα φέρε την κατσαρόλα εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επέστρεψα και βλέπω κι άλλες φωτογραφίες!!
    Ξεσηκώστρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξανθή μου, μαζεύω δυνάμεις και εδώ μπορούμε νάρθουμε όποτε θέλεις.
    Σε φιλώ πολύ, ναι ναι έβαλα κι άλλες φωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εφη μου, να το φτιάξεις αυτό το φαγάκι, η γλύκα της μελιτζάνας είναι αξεπέραστη..
    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πηνελόπη μου να είσαι καλά.
    Η μισάνοιχτη πόρτα είναι ανοιχτή για σένα όποτε θέλεις.
    Σε φιλώ πολύ, καλό καλοκαίρι και πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανθούλα μου, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ κι εσύ να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Fevis Γιατί ρε κοριτσάκι δεν σου πετυχαίνουν??? εγώ βάζω και κολοκυθάκια μπε μπε αλλά δεν είχαμε, είναι κι εμένα το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό.
    Κι εσυ να περνάς σούπερ και περιμένω νάρθει το Δεσποινάριον για να τα πούμε.
    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Artemis
    Πραγματικά το μέρος είναι σούπερ και η παρέα το ίδιο. Το μποστάνι καταπληκτικό και έχεις δίκιο, το από την παραγωγή στην κατανάλωση είναι φοβερή εμπειρία.
    Να είσαι καλά και να περνάς κι εσυ καλά.
    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Vita
    Καταπλητκικό φαγητάκι και για μένα, από τα πιο αγαπημένα μου..
    Συμφωνώ μαζί σου το μυστικό της συνταγής ειναι αυτό που είπες.
    Σε φιλώ να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Arti μου έτσι είναι όλη τη διαφορά την κάνει η πρώτη ύλη.
    Αλλά και η ατμόσφαιρα και η παρέα.
    Μου έχεις λείψει, σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kitchen stories
    Αμπελόφυλα θα μαζέψω αλλά πιπερίτσες γιοκ δεν τις σηκώνει το στομάχι. Κι εσυ να περνάς καλά και να μας ταξιδεύεις με τις φωτογραφίες και τις μαγειρικές σου.
    Φιλί γλυκό καλοκαιρινών διακοπών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βασιλομήτωρ κοκονίτσα μου, κατσαρόλες για σένα όχι μια πολλές.
    Σμουτσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξανθή, έλα και ξαναέλα σε φιλώ τοοοοοοοοσο πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eμένα γιατί με προσπεράσατε για να μην πω τίποτε άλλο??? Μόνη μου θα φάω όλο το μποστάνι....άκυρη η πρόσκληση!!!:))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Lilaki
    Θάρθουμε και έλα κι εσύ, εσύ έχεις πάντα πρόσκληση, Λιλένια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπέραααααααα.....

    τοπίο και συνταγή υπέροχα!!!!!!

    νομίζω ζηλεύωωωωωωωωωωωωωω.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τί καταπληκτικές φωτογραφίες είναι αυτές!! Σε τί ωραίο μέρος βρίσκεσαι Πόπη! Ειδικά η πρώτη με το κοριτσάκι είναι πανέμορφη φωτογραφία.
    Καλά, το φαγητό σκίζει. Μύρισε πατρίδα!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μάγδα μου, σε ευχαριστώ πολύ, πραγματικά είναι πανέμορφο το χωριό.
    Ναι μύρισε πατρίδα, εύχομαι νάρθεις και να γευτείς μυρωδιές και χρώματα. Η μικρή μου Κατερίνα είναι ο θησαυρός μου για αυτό και το " συναίσθημα" αποτυπώνεται στη φωτογραφία.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ax Popi giati na min exoume tin dinanotita na menoume eparxia... katadikasmenoi/aganaktismenoi/katapiesmenoi ergazomenoi tis Athinas enothite...! Yperoxes foto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γαιδουροκαροτακι μου. Πόσο δίκιο έχεις . Σ´ ευχαριστω μωρό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολύ όμορφο blog για σεργιάνι! Χάρηκα που σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Aκόμα εκεί είσαι;;;;; έρχομαιιιιιιιιιιιι

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έτσι απλά το λες? "Εδώ είμαι!" Εμάς δεν μας σκέφτεσαι?

    Να περνάς υπέροχα! Όπου και να είσαι!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Georgina,
    Χαίρομαι που σε βρήκα και εγώ νασαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγγελική μου και συ στις ομορφιές είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή