Καλησπέρες καλησπέρες, κρυουλάκι κάνει αν και Μάρτης, η Σαρακοστή ξεκίνησε, οπότε μια φασολάδα είναι ότι πρέπει!
Υλικά
- 500 γραμμ. μέτρια ξερά φασόλια, έβαλα Καστοριάς από την τελευταία μας εκδρομή
- 3 καρότα κομμένα ροδέλες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- σέλινο ψιλοκομμένο
- μισή κονσέρβα χυμό ντομάτας
- 1 πιπερίτσα καυτερή
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 35΄-40΄Τα στραγγίζουμε
ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2΄-3΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την ντομάτα. Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2-3 δάχτυλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30΄-35΄. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε την πιπερίτσα.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,γιατί αυτός είναι ένας τρόπος για να χυλώσουν τα όσπρια. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και το ζουμί τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.
Σερβίρουμε τη φασολάδα , με ελιές φέτα, φρέσκο ψωμί , παστά , τουρσί και αν θέλουμε επιπλέον ελαιόλαδο, εμένα μου αρέσει και με λεμόνι από πάνω…
Για την προετοιμασία της προτιμάμε φασόλια μέτρια προσέχοντας να μην έχουν χοντρή φλούδα.
Για κρασάκι αν βρείτε καλή ρετσίνα προτιμήστε τη, διαφορετικά ροζέ «Ακακίες»
Καλή Σαρακοστή!
Καλή Σαρακοστή Πόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε νόστιμο φαγάκι μας την ξεκινάς!
Φιλάκια!
Φιλάκια Έλενά μου! Να περνάς καλά!
Διαγραφή"Ωδή στη Σαρακοστή", είναι το πιάτο σου Ποπάκι!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆψογο και το σερβίρισμα!!
Πολλά φιλιά :)
Καλή Σαρακοστή
Γιώργη μου σ ευχαριστώ πολύ πολύ, φιλιά πολλά και σε σένα!
ΔιαγραφήΑπό τα πιο αγαπημένα φαγητά! Τι ωραία που το έχεις παρουσιάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!
Νασαι καλά Μαράκι μου!
ΔιαγραφήΌπως ο Μάρτης δεν λείπει από την Σαρακοστή... έτσι και μια χυλομένη φασολάδα με όλα της τα συνοδευτικά καλούδια δεν μπορεί επίσης να λείπει, Πόπη μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήυ.γ. Το πηλινάκι κλέβει την παράσταση!
Συμφωνώ Πηνελόπη μου! Το πηλινάκι από τα καλοκαίρια στη Σίφνο! Πολύ αγαπημένο! Φιλιά πολλά!
ΔιαγραφήΕτσι χιλωμένη την θέλω την φασολάδα μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω...φαίνεται πεντανόστιμη Πόπη μου.
Καλή Σαρακοστή
Φιλιά πολλά
Ναι ναι και μ εμένα έτσι μ ευχαριστεί, ήταν πολύ νόστιμη! Φιλιά πολλά πολλά!
ΔιαγραφήΩραία παρουσίαση και πολύ νόστιμο φαγάκι, ιδανικό για τη Σαρακοστή! Έχει χυλώσει υπέροχα! Με μπόλικο ψωμάκι και φετούλα, θα έτρωγα όλο το πήλινο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!
Να είσαι καλά για τα γλυκά λογάκια! Κι εγώ χωρίς ψωμί και φέτα δεν..... και ναι έφαγα όλο το πιάτο 2 φορές!
ΔιαγραφήAll time classic και ένα παραπάνω τη Σαρακοστή.Και όσο καλομαγειρεμένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!
Πολύ σ ευχαριστώ και δικό μου πολύ αγαπημένο!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαγητό! Αρέσει και στα πιτσιρίκια μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή να έχουμε!
Και πολύ θρεπτικό για τα πιτσιρίκια! Επίσης!
ΔιαγραφήΦασολάδα χυλωμένη και ρετσίνα, τι άλλο να ζητήσει κανείς όταν χιονίζει στη ΝΥ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην Νέα Υόρκη! Φιλιά!
ΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή ! Μία χαρά η φασολάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ! Επίσης!
Διαγραφή