Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η μαγεία δεν είναι μακριά!

Ναι… Τελικά είναι πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμουνα και σίγουρα η «περιπλάνηση» αυτή θα μου μείνει αξέχαστη!

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκα στη Δράμα…
 
Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν αυτό το κομμάτι της Β. Ελλάδας και –πρέπει να το παραδεχτώ- ήταν λάθος μου, που δεν είχα πάει μέχρι τώρα!

Καλεσμένη στην εκδήλωση που οργάνωσαν τα οινοποιεία, ο Δήμος Δράμας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, απόλαυσα (μαζί με άλλους εξαιρετικούς καλεσμένους) ένα τριήμερο από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου γεμάτο γεύσεις, αρώματα, μυρωδιές που πέρασαν μέσα από τα μονοπάτια του κρασιού και του Διονύσου…
 
Ιερός Ναός Διονύσου
Η Δραμοινογνωσία 2014, το οινικό και γευστικό ταξίδι στη Δράμα  περιλάμβανε θεματικό εργαστήρι με τίτλο «Η Δράμα ως οινικός - γαστρονομικός, τουριστικός προορισμός», επισκέψεις στα επτά, οινοποιεία του νομού, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, οινογνωσίας και πολιτισμού αλλά και συζητήσεις με υπέροχους ανθρώπους που σίγουρα με έκαναν «σοφότερη»...
 
Chateau Nico Lazaridi
Με σχέδιο, με σκέψη και με στόχο να «ενωθούν» τα τοπικά προϊόντα με την παράδοση και την εμπειρία η… περιπλάνηση αυτή με έπεισε ότι η πόλη της Δράμας δικαιούται και πρέπει να γίνει οινικός και γαστρονομικός προορισμός αναδεικνύοντας τον γευστικό πλούτο της περιοχής, τις μαγειρικές και την ελληνική φιλοξενία.
 
Κτήμα Γέννημα Ψυχής

Άφησα τελευταίο, το σημαντικότερο κομμάτι του ταξιδιού αυτού: Το κρασί…

Τα οινοποιεία της Δράμας είναι πραγματικά στολίδια! Επιβλητικά, άρτια δομημένα με εξαιρετικούς επιστήμονες και υπέροχους ανθρώπους μπροστά και πίσω από την παραγωγή.
Κτήμα Τέχνη Οίνου

Γευτήκαμε μοναδικά κρασιά, απολαύσαμε πλούσια δείπνα που επιμελήθηκαν οι οικογένειες των οινοποιών (στις περισσότερες των περιπτώσεων), ακούσαμε ιστορίες και μάθαμε μικρά οινικά μυστικά… Περιηγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Ναού του Διονύσου στην Καλή Βρύση, μυρίσαμε την πόλη και η αλήθεια είναι ότι μαγευτήκαμε! 

 
Κτήμα Οινογένεσις
Θα μπορούσα να σας μιλάω μέρες για τις πατάτες, τα πισία, τις πίτες, τα αλλαντικά, τα μανιτάρια, τα φασόλια, τα φουντούκια, τα ντολμαδάκια και φυσικά τα κρασιά!
Στη Δράμα μπορείς να μεθύσεις και να ερωτευτείς!
Με τα κρασιά, με τα αποστάγματα, με το νερό με τον αέρα αλλά κυρίως με τους ανθρώπους!
 
Κτήμα Μιχαηλίδη

Έφυγα «γεμάτη»… Γεμάτη εικόνες, γεύσεις και ελπίδα πως -γιατί όχι- η Δράμα θα μπορούσε να γίνει η Τοσκάνη της Μακεδονίας! 
Vivere la Drama!
 
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Ναι… Τελικά είναι η φιλόξενη Δράμα πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμουνα και σίγουρα η «περιπλάνηση» αυτή θα μου μείνει αξέχαστη!


 
Κτήμα Παυλίδη

Τα Οινοποεία που μας φιλοξένησαν ήταν :









4 σχόλια:

  1. Γεια σου Ποπη,
    καλως σε βρηκα!!!Μου εστειλε ενα λινκ με την αναρτηση σου μια καλη bloggerφιλη (βλεπεις ειμαι Δραμινη!) και πραγματικα χαρηκα πολυ που βρηκα το αξιολογο μπλογκ σου!Φυσικα πιο πολυ χαρηκα με την αναρτηση σου και τα τοσο καλα λογια για τη Δράμα,εχει αναγκη η Δραμα οπως και οι περισσοτερες επαρχιακες πολεις από ειλικρινη "καλα λογια".Δεν ξερεις ποσο χαρηκα διαβαζοντας ολα αυτα τα υπεροχα που εγραψες για την περιοχη μας αλλα και τους ανθρωπους!!!Σε ευχαριστουμε και με το καλο να ξανα ερθεις στα μερη μας!
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, χάρηκα που σου άρεσε και που "βρεθήκαμε"! Για τη Δράμα είπα την αλήθεια, περάσαμε πολύ όμορφα και φρόντισαν όλοι για αυτό! Πραγματικά γοητευθήκαμε και θα ξαναέρθουμε! Να είσαι καλά και σ ευχαριστώ για την επικοινωνία! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο ταξίδι και εμπειρία Πόπη μου.
    Εβλεπα τις φωτογραφίες στο fb και πραγματικά θα ήθελα να ήμουν εκεί.
    Μου άρεσε πολύ αυτό που είπες για την ''Τοσκάνη της Μακεδονίας''. Δίκιο έχεις.

    Πάντα μου άρεσε η διαδικασία της οινοποίησης και τώρα εχω τη μικρή μου που μπαινει σε αυτό το χώρο και τα παρακολουθουμε παρέα :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πραγματικά ήταν εμπειρία! Ξέρεις όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να συνεργαστούν όλοι! Πολύ χαίρομαι που η μικρή μπαίνει σ αυτό το χώρο, αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια, πες μου.
      Σε φιλώ πολύ

      Διαγραφή