Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Στα "Άδυτα" του Vardis

Κρυφοκοιτάγματα στο καινούργιο μενού του Vardis!!

Πάντα με “τραβούσαν” τα κρυφά και αποκλειστικά, για αυτό και ανταποκρίθηκα με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση, πρόκληση, δοκιμής του καινούργιου μενού του Vardis.

Εστιατόριο με βαριά ιστορία, πρωτοποριακό, classy και κλασικό άλλαξε κάποια στιγμή όλη τη γαστρονομία της Ελλάδος.



Στα χέρια του έμπειρου και κοσμοπολίτη Γιώργου Στυλιανουδάκη, που έχει εργαστεί και δημιουργήσει στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, 'PLAZA ATHENEE' του Γάλλου Chef Alain Ducasse, βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, το εστιατόριο 'ΝΟΜΑ' στην Δανία όπου σήμερα έχει ψηφιστεί σαν το Νο.1 εστιατόριο στο κόσμο και το 'QUIQUE DACOSTA' , το ομώνυμο εστιατόριο του Ισπανού Chef, βραβευμένο και αυτό με 3 αστέρια Michelin, το Vardis θα συνεχίσει να “γράφει” ιστορία γεύσης!



Η προσέγγιση του ταλαντούχου chef είναι "contemporary" Κρητική! 
Προσπάθεια ταιριάσματος της υψηλής τεχνικής, με τα προϊόντα, την γεύση και την παράδοση της Κρήτης, φτιάχνοντας ένα στιλ μοναδικής κουζίνας.

Εδώ η Κρητική κουζίνα θα πρωταγωνιστεί, βασισμένη σε παλιές παραδοσιακές συνταγές, μέσα από τις τεχνικές της μοντέρνας γαστρονομίας. 

Τα προϊόντα που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Στυλιανουδάκης είναι όλα επιλεγμένα από τους καλύτερους παραγωγούς της Κρήτης, όλα βιολογικά, όπως τα χοιρινά και τα αρνιά όπου εκτρέφονται με ειδική διατροφή, το ξύγαλο, η στάκα, από εκλεκτά γάλατα, η άνυδρη ντομάτα, όλα παρασκευασμένα με τον πιο παραδοσιακό τρόπο και φυσικά τον πλούτο τον Κρητικών αρωματικών μυρωδικών. 

Στην πριβέ τραπεζαρία του Vardis,

Δοκιμάσαμε:

Τηγανητή σφαίρα, ντοματοκεφτέ, 

Aυγό με στάκα, κράκερ και φύλο κρούστας, 

Xταπόδι με σφαίρες τσακιστής ελιάς και σορμπέ ντομάτας, 

Bιολογικό χοιρινό με πουρέ μαϊντανού, υγρά ραβιόλι δαμάσκηνου, κονφί καρδιά μπρόκολου και μπουγιόν χοιρινού,





Μπαρμπούνι με αγκινάρες σε 2 υφές εμολουσιόν άνηθου και κονσομέ μπαρμπουνιού,


  
Ζυγούρι γλασαρισμένο, με κρεμμύδια, κονφί πατάτες, με σάλτσα πετιμέζι και θυμάρι 




Και απογειωτικά γλυκά, πάλι βασισμένα στα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης,

Κέικ αμυγδάλου, με ζελέ ελαιόλαδου, παγωτό λευκής σοκολάτας και λάιμ



Σους ζελέ από ξηρούς καρπούς και σησάμι, παγωτό με λάιμ, μαύρο πιπέρι και κονσομέ μελιού με πετιμέζι,




Νιώθω πως εδώ η Κρητική Κουζίνα θα είναι στα καλύτερά της. 
Σεβασμός στην παράδοση, υψηλές τεχνικές, αίγλη παγκόσμιας γαστρονομίας!

Η λίστα κρασιών θα είναι ανανεωμένη και ταιριασμένη με το δημιουργικό μενού, τιμές δεν ξέρω ακόμη αλλά φαντάζομαι αντίστοιχες της δημιουργίας, σε κάθε περίπτωση όμως κρατήστε την εμπειρία!




Οι φωτογραφίες ενδεχομένως να αδικούν τις εξαιρετικές τεχνικές του Chef αλλά σας διαβεβαιώνω πως η γεύση, τα ψησίματα, το στήσιμο και η δημιουργία, εδώ είναι στα καλύτερά της!


Σημειώνω πως κάθισε μαζί μας όλο το βράδυ, προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια, με ευχαρίστηση, περηφάνια , χιούμορ, φροντίδα και ιδιαίτερη ευγένεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου