Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

'Ανετον


Προσπαθώ 2 χρόνια να πάω στο εστιατόριο Άνετον. Τον Βασίλη Καλλίδη, τον "γνώρισα" από τις συνταγές του στο Mega στη εκπομπή "Ομορφος Κόσμος" και στον Γαστρονόμο. Κάποιες από αυτές τις έχω μαγειρέψει στο blog.
Τον θεωρώ από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του και ήθελα πολύ να δοκιμάσω την κουζίνα του στο χώρο του.
Χθές βράδυ λοιπόν τα κατάφερα. Μαζί με την Ελένη και αφού κάναμε το γύρω του Αμαρουσίου- πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη μανία των Δήμων για μονοδρομήσεις και ελλιπή σήμανση- βρεθήκαμε στο ζεστό και φιλόξενο ‘Ανετον.
Το ντεκόρ όπως μου το είχαν περιγράψει, σαν να βρίσκεσαι σε παλιά ελληνική ταινία, 50ς-60ς, με τα δανέζικα τύπου έπιπλα, που εκείνη την εποχή οι Νεοέλληνες ,αντικατέστησαν τις καρυδένιες τραπεζαρίες και τα βαριά σαλόνια, γιατί αυτό επέβαλε η μόδα. Και για όσους δεν το ξέρουν η μητέρα μου λεει ,ότι αυτή η μόδα ήλθε μετά το γάμο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την 'Αννα Μαρία, οπότε έγιναν μόδα τα δανέζικα έπιπλα.

Πίσω στο εστιατόριο τώρα, μας καλωσόρισαν με σπιτικά μυρωδάτα ψωμάκια που συνοδεύονταν από ένα ντιπ με γιαούρτι, πελτέ ντομάτας, κύμινο, και ελιές θρούμπες.
Διαλέξαμε από το μενού, που είναι μια καρτέλα με λίγες επιλογές ,επειδή αλλάζει κάθε ημέρα, ανοιξιάτικη σαλάτα με πολλά φρέσκα λαχανικά και χαλούμι, φρέσκο καλαμάρι με πέστο λεμονιού, εξαιρετικά τηγανισμένο σε τραγανή τεμπούρα και για κυρίως ,ποντιακά ζυμαρικά , σαν τορτελίνι , γεμισμένα με κρέας και συνοδευμένα με σάλτσα ντομάτας και γιαουρτιού, σερβιρισμένα σε  μια μαύρη πήλινη, μοντέρνα γαβάθα.
Οι μερίδες ήταν ιδιαίτερα χορταστικές, οι γεύσεις μυρωδάτες και η επιλογή των πρώτων υλών εξαιρετική.
Κλείσαμε το βράδυ μας με Pavlova με φράουλες και μαρέγκα, γεύση ντελικάτη και ιδιαίτερα αρωματική.
Πληρώσαμε 50 ευρώ το άτομο με το κρασί, άξιζε όμως τα χρήματα μέχρι την τελευταία μπουκιά.
Η κουζίνα της γιαγιάς και της μαμάς, κέρδισε τις εντυπώσεις μας και η αγάπη στα αγνά υλικά μάγεψε τον ουρανίσκο μας.

Ώρες Λειτουργίας: Η κουζίνα κλείνει στις 12. Κλειστά την Κυριακή.
Διεύθυνση: Στρ.Λέκκα 19, Μαρούσι
Τηλ.: 210-8066700

5 σχόλια:

  1. καλη βδομαδα!!! φαινεται πολυ ωραιο το εστιατοριο...ελα απο το blog μου γιατι σε περιμενει μια εκπληξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ ευχαριστώ για τα βραβεία, με συγκίνησες!!!!
    Το εστιατόριο είναι πολύ ωραίο πραγματικά και το φαγητό εξαιρετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλως σε βρίσκουμε Taste Advisor! Πολύ χαίρομαι που διαβάζω ότι πήγες στο Άνετον, γιατί κι εγώ θέλω εδώ και πάρα πολύ καιρό να πάω, περνάω συνέχεια από εκεί και ακόμα δεν τα κατάφερα!Αλλά αφού λες αυτά, τώρα θα πάω!
    Καληνύχτα!
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως σας βρήκα και εγω, όταν πάτε στο Άνετον να μου πεις τη γνώμη σου Αθηνά.
    Πολύ ωραίο το blog σου, θα σε επισκέπτομαι συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελένη Μπλούχου16 Απριλίου 2010 - 5:01 μ.μ.

    Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να το επισκεφτώ και πάντα κάτι τύχαινε για να αλλάξει τα σχέδιά μου.
    Ευτυχώς που μου έδωσε την ευκαιρία η Πόπη να δοκιμάσω μία από τις καλύτερες ελληνικές κουζίνες, νέου ύφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή