Καλημέρες,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο της διατροφής αλλά και του τουρισμού στο Μέγαρο Μουσικής, 2-3 Φεβρουαρίου.
‘Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μου για τις λεπτομέρειες.
Υπάρχει σημαντική έκπτωση στην συμμετοχή σας αν γίνει μέσω του Taste Advisor, που είναι ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας.
“Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού
Όποιο και αν είναι το πιάτο
Φανταστείτε το θέαμα μιας πιατέλας με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πολύχρωμες σαλάτες και σπιτικό ψωμί σε μια ελληνική παραλιακή περιοχή. Φανταστείτε τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γύρου στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Μοναστηράκι. Όποιο και αν είναι το πιάτο, φαίνεται πως το φαγητό είναι κάτι που όλο και περισσότεροι από μας θυμόμαστε από τα ταξίδια μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι ταξιδεύουν τόσο για αναψυχή όσο και για επαγγελματικούς λόγους ενδιαφέρονται για τη γαστρονομία της περιοχής πριν κλείσουν το ταξίδι τους.
Το φαγητό εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς
Η τουριστική βιομηχανία είναι στη μέση μιας απίστευτης στροφής στον τρόπο που οι διακοπές προωθούνται στην αγορά και συμβαίνει αυτό γιατί οι άνθρωποι απαιτούν πλέον αυθεντικές εμπειρίες. Το φαγητό εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς καθώς εκτός από φυσική ανάγκη αντιπροσωπεύει την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικόνα του πολιτισμού του τόπου που επισκέπτονται. Οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων, το μαγείρεμα του φαγητού και η παρουσίασή του καθώς και το συνολικό περιβάλλον της εστίασης δημιουργούν αναμνήσεις που επηρεάζουν και πολλές φορές προσδιορίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.
Αναμνήσεις που διαρκούν
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποκτήσουν μακράς διαρκείας μνήμες από έναν προορισμό, ιδίως όταν συμμετέχουν σε εταιρικά γεγονότα όπου η αναμενόμενη απόδοση των χρημάτων που δαπανήθηκαν είναι απαραίτητη. "Το να τρως” ως διαδικασία, δεν μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η ποιότητα, οι γεύσεις ακόμα και οι μυρωδιές σε συνδυασμό με τη σωστή ατμόσφαιρα παραμένουν αποτυπωμένες στη μνήμη μας για πολλά χρόνια και μπορεί να κάνουν επιτυχημένη ή όχι μία εκδήλωση ή ένα ταξίδι.
Οι πέντε ενότητες
Το 7ο ετήσιο IMIC επικεντρώνεται στη σημασία της εμπειρίας του φαγητού. Εισηγητές και συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τρόπους για την καλύτερη παρουσίαση, προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας καθώς και των άριστων γαστρονομικών προτάσεων και επιλογών. Το θέμα του συνεδρίου μας φέτος είναι “Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού” και μέσα από πέντε ενότητες εξετάζουμε:
- Ταυτότητα και μάρκετινγκ
- Αυθεντικότητα και καινοτομία
- Δίκτυα και επικοινωνία
- Δημιουργία και προσφορά
- Βιωσιμότητα και ποιότητα
- Αυθεντικότητα και καινοτομία
- Δίκτυα και επικοινωνία
- Δημιουργία και προσφορά
- Βιωσιμότητα και ποιότητα
Και τέλος αναδεικνύουμε τρόπους με στόχο τις
- Συνέργειες για την επιτυχία
Σκοπός του συνεδρίου
Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον και να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό.”
Καλή επιτυχία! Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση και το θέμα του συνεδρίου! Οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό μπορούν να βοηθήσουν την περιφερειακή ανάπτυξη και τις τοπικές κοινωνίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς όμως δεν θα είμαι στην Αθήνα ως τότε... σνιφ
Πολύ ενδιαφέρον συνέδριο....τόσο που αρχίζω να σκέφτομαι το θέμα κάπως σοβαρά....ίσως και επαγγελματικά...έχω πολλά στο μυαλό αυτό τον καιρό :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα να έχεις
Τι ωραίο θέμα! Για κάτι τέτοια θα ήθελα να ζω στην αθήνα πότε πότε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ανέβω 4-5/2 για την κοπή, με τίποτα δεν μπορώ να έρθω νωρίτερα, κρίμα. Φιλάκια (ελπίζω να είσαι στην κοπή)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλοιμονο, καθε ταξιδι συνδεεται αμεσα με την τοπικη γαστρονομια, και λεω αλλοιμονο γιατι ολα γινονται εκατοστα στη μεση μας. Το φαγητο ειναι πολιτισμος, ισως το πιο χαρακτηριστικο πολιτιστικο στοιχειο ενος λαου. Πιστεψε με, ολα μου τα σουβενιρ εχουν να κανουν με αντιπροσωπευτικα φαγωσιμα προϊοντα απο τον τοπο που επισκεπτομαι. Τελικα αν εξαφανιστω απο την μπλογκοσφαιρα θα ειναι γιατι με επιασαν στα πρασσα στο τελωνειο. Φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον ακούγεται.. Η γαστρονομία ενός τόπο είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον χαρακτήρα του, τα μυστικά του και την όποια γοητεία του..Και συμμφωνώ με την Δέσποινα πως το φαγητό είναι πολιτισμός και άρα πρέπει να το προωθούμε αναλόγως.. Φιλιά πολλά..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό το θέμα του συνεδρίου! Μακάρι να ήμουν κοντά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ενδιαφέρον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Καλή εβδομάδα
Διαβάζοντας τους συμμετέχοντες, πιστεύω πως θα παρουσιάζει ενδιαφέρον για όσους επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στον χώρο και θέλουν να "δώσουν" αξία στα όσα κάνουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στην έκβαση του συνεδρίου...αλλά να φέρει και αποτελέσματα απτά στον πολύπαθο χώρο του Τουρισμού και της Εστίασης στην χώρα μας,αγαπητή μου Πόπη
Συγχαρητήρια Πόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα μας κρατάς ενήμερους για ότι καλό έχει σχέση με την γαστρονομία...και για την συμμετοχή του Taste Advisor !
Ελπίζω να τα πούμε και από κοντα!!
Σε φιλώ!
@ΑγγελικήΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λυπάμαι που δεν θα είσαι εδώ, συμφωνώ μαζί σου, οι γαστρονομικές εμπειρίες πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν και την περιφερειακή ανάπτυξη και της τοπικές κοινωνίες.
E Allora,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι αυτά που έχεις στο μυαλό σου να τα πραγματοποιήσεις, συμφωνώ ότι το συνέδριο έχει πολύ ενδιαφέρον θέμα.
Vita
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια κάτι τέτοια αξίζει η Αθήνα καλά τα λες αλλά οι διοργανωτές κάνουν πάρα πολλά συνέδρια και στην περιφέρεια, οπότε ποτέ δεν ξέρεις.
Φιλιά
@Manousina
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίμα που δεν θα μπορέσεις να είσαι αλλά τουλάχιστον θα είσαι στην κοπή, θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά.
Φιλιά
@ Δεσποινάριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεςι απόλυτο δίκιο, το φαγητό είναι πολιτισμός και είναι πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο του κάθε λαού. Ανάλογα τη χώρα επίσκεψης και τα δικά μου σουβενίρ τις περισσότερες φορές επιλέγονται από τον τομέα της γεύσης γενικότερα.
Την μεσούλα σου εγώ μια χαρά την είδα.!
ΑΑΑΑ Έχουμε μέσα στα τελωνεία και θα φροντίσουμε να μην εξαφανιστείς από την μπλογκόσφαιρα ακόμη κι αν κάνεις ατασθαλίες γιατί σε χρειαζόοοοοομαστε.
Φιλιά πολλά
@Fevis
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ και με τις δυο σας και εμείς εδώ και πολιτισμό έχουμε και γαστρονομία και τουρισμό, αυτό που δεν έχουμε είναι marketing και προβολή. Κι όταν λέω μάρκετινγκ αναφέρομαι στους Ιταλούς!
Κι άλλα ροζ φιλιά για σένα από δω.
@Κική μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να ήμασταν κοντά , να ερχόμουνα και γω σε όλα τα δικά σου, που τόσο πολύ θέλω.
Να είσαι καλά Αστεράκι μου και γω νομίζω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Penelope
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμήν Πηνελόπη μου δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα.
Φιλιά
@Εva
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Ευάκι μου,
Να το κανονίσουμε και πριν την πίτα αν υπάρχει ο χρόνος με μεγάλη χαρά.
Φιλιά πολλά
Καλημερα Ποπη μου.Το φαγητο ειναι ο οικιακος μας πολιτισμος και μπορει να αναδειξει πολλα απο τα στοιχεια ενος λαου.Ειναι κομματι της ιστοριας και του τροπου της ζωης μας.Μακαρι να μπορουσα να ερθω,αλλα δυστυχως δεν εχω το χρονο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα περιμενω να μαθω ολα τα νεα απο σενα.Φιλακια
Όλα στην Αθήνα τα έχετε βρε παιδιά! εμείς εδώ πάνω τίποτα; (Δεν είναι ζήλεια, ένα μικρό μόνο παράπονο...)
ΑπάντησηΔιαγραφή@Γιάννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα, μακάρι να μπορούσες να έρθεις θα το χαιρόμουν πολύ.
ΦΙλάκια
@Soti
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο, όμως οι συγκεκριμένοι διοργανωτές, κάνουν πάρα πολλά πράγματα εκτός πρωτεύουσας, θα σας ενημερώνω...
:)))
Πολυ ενδιαφέρον Πόπη μου.. δε σου λέω σίγουρα οτι θα ρθω (γιατι με τις προπονήσεις δεν προλαβαινω να παρω ανάσα...) αλλα θα κοιτάξω να το προσπαθήσω. Θα σου πω εαν και εφόσον. Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα ...από τα χιονισμένα Γρεβενά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν χρειάζεται να γράψω εγώ για τη σημασία της διατροφής μας. Θα σας ευχυθώ μόνο καλή επιτυχία. Και ίσως μιά άλλη φορά να μπορέσω να έρθω.
@Δήμητρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Δημητρούλα και μακάρι να έρθεις για να σε δούμε κιόλας!