Μέρες και νύχτες απουσίας……
Καινούργιοι στόχοι, νέα ξεκινήματα, παλιά που ολοκληρώνονται και ξανασυναντιόνται και γω στη μέση με χαρά να προσπαθώ να τα προλάβω όλα και σας μαζί.
Μου λείψατε αν και πέρναγα αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί από όλες τις κουζίνες σας, μύριζα, θαύμαζα, έπαιρνα μεζεδάκι και βουρ για τις δουλειές.
Η Καθαρά Δευτέρα με βρήκε με μία εξαιρετική γαστρεντερίτιδα σε μορφή ίωσης και έχασα και τα λιγοστά κιλά που είχα, ταραμοσαλάτα δεν δοκίμασα ποτέ ούτε και τίποτα άλλο, φρυγανιά όμως σε όλες της τις μορφές δεν μπορώ να πω έφαγα και ξαναέφαγα. Δεν πειράζει όμως και του χρόνου να είμαστε καλά.
Στενάχωρες μέρες και προβληματικές με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, θα ψάξω όμως να βρω τη χαραμάδα της αισιοδοξίας και από κει θα κρατηθώ και θα συνεχίσω. Η ζωή θέλει ματιά καθαρή, αισιοδοξία και ψυχραιμία και βλέπουμε……
Μικρά όνειρα, στόχους καθημερινούς και πολλή αγάπη.
Ήθελα γλυκάκι το ΣΚ, εύκολο γρήγορο και φίνο, πάμε λοιπόν για μία αμυγδαλόπιτα.
Σας κερνάω λοιπόν!
Υλικά για 12 μερίδες/ Συνταγή Στέλιου Παρλιάρου
150 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
2 κ. σ. Grand Marnier
200 γρ, ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ένα λεμόνι, ακέρωτο
400 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
30 γρ. αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
άχνη επίσης για πασπάλισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, την άχνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο και στην συνέχεια αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμύγδαλα και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Κι όπως λέει και η βαφτισιμιά μου Buon Appetito
Almond Tart
150 gr. sun flower oil or light olive oil
300 gr. fresh orange juice
2 Tablespoons Grand Marnier
200 gr. powdered sugar
zest of one lemon preferably bio
400 gr blanched almonds finely ground
100 gr. flour
1 tsp bakin powder
30 gr.sliced almonds for topping
powder sugar for topping
Preheat oven at 170°C.
In a bowl mix oil, orange juice, Grand Marnier and powdered sugar with an egg beater.
Pour in the rest of the ingredients and mix with a spatula.
Grease and flour a 26 inch tart shell.
Add the filling, cover with the sliced almonds and bake for 40-45 minutes.
Let it cool and sprinkle with powder sugar
Enjoy!
Σιδερένια και πάντα γερή εύχομαι!Όντως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, αν και οι καιροί είναι χαλεποί!Φίνα η τάρτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ αυτή είναι πολύ εύκολη!!!Μόλις τελειώσουν τα μαφινάκια της φίλης σου θα τη φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚερνάω ότι θες καφέ τσάι με συνοδευτικά μαρμελάδας!!!
Φιλάκια πολλά!!
Καλέ πότε πρλαβες και έκανες καινούργια ανάρητησ; Εγώ μόλις τώρα σου σχολιάσα την παλιά!! Φαίνεται πολύ πολύ λαχταριστη και να και δεν μου πολυαρέσουν τα γλυκά. από τότε που άρχισα την νηστεία, τα βλέπω στον ύπνο μου!! Αυτό δε θα του ετοιμάσω ξεχωριστή θέση σήμερα το βράδυ !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά σου Ποπάκι μου, εύχομαι τώρα όλα να είναι πολύ καλύτερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την τάρτα τι να πω??? Όλα τα λεφτά...
Πολύ SUPER!!!
Καλό βράδυ, πολλά φιλιά!!!
Αχ! η γαστρεντερίτιδα είναι ο εφιάλτης μου, αν και με τα 5 κιλάκια που πήρα το χειμώνα μάλλον καλό θα μου έκανε! Η τάρτα του ονείρου....δεν το συζητώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να είσαι πολύ καλύτερα τώρα...
σούπερ η τάρτα σου, δεν το συζητώ :)
Η μαμά έταξε να τη φτιάξει οπότε ανυπομονώ να τη δοκιμάσω γιατί φαίνεται πεντανόστιμη!! κι έχω και μία αδυναμία στις τάρτες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεραστικά, ένα κομματάκι φτάνει άραγε;
ΑπάντησηΔιαγραφήMa ti mati einai auto? Kane kana agiasmo! ELEOS! H tarta einai ontos tou oneirouuuuuuuuuuuuuuuuuu
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά Ποπάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μαγειρεύεις και θα τα τρως όλα για να πάρεις τα κιλάκια που έχασες.
Η τάρτα σου απλά υπέροχη.
Φιλιά
Υπέροχη τάρτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πάρουμε αμύγδαλα από το Συκούριο για πολλές επαναλήψεις ...
Αχ λάθος άτομα πάει και βρίσκει αυτή η γαστρεντερίτιδα! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη τάρτα.
Λατρεύω τα άσπρα γλυκά.. Θα την δοκιμάσω πάραυτα..:-))) Φιλάκια..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοπακι μου! Λατρευω τα αμυγδαλα και οτι φιαχνουμε με αυτα. Η ταρτα εγινε μπουκμαρκ. Ευχομαι σιδερενια και του χρονου να ειμαστα καλα θα γιορταοσυμε οπως πρεπει την Καθαρη Δευτερα. Εξ αλλου η Σαρακοστη ειναι 40 μερες θα εχεις την ευκαιρια. Φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η τάρτα σου με αμύγδαλα!!! Εύχομαι περαστικά... όσο για την τάρτα κερνάς ένα κομμάτι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο το μπλογκ σου και με ωραίες συνταγές.
Αν θέλεις, σε κερνάω κι εγώ στο μπλογκοσπιτάκι μου. Καλό βράδυ!!
Περαστικά Πόπη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ταρτούλα θεϊκή και αποθηκεύεται πάραυτα!!!!
Πόπη μου, περαστικά! Φρίκη αυτή η ίωση (την πέρασε όλη η οικογένειά μου τα Χριστούγεννα... Μόνο εγώ σώθηκα για να φτιάχνω τσάι και να παρηγορώ...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο δείχνει το γλυκό!
""Καινούργιοι στόχοι, νέα ξεκινήματα, παλιά που ολοκληρώνονται και ξανασυναντιόνται και γω στη μέση με χαρά να προσπαθώ να τα προλάβω όλα και σας μαζί."""
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί μαζί σου στέκομαι κι' εγώ, σαν ακροβάτης σε τεντωμένο σκοινί. Θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε φίλη και συνονόματη.
Σε πείσμα πολλών...
Τώρα η ίωση, θέλω να πιστεύω πως είναι παρελθόν για σένα και την αμυγδαλόπιτα θα την κάνεις και σε δεύτερη έκδοση, για περισσότερη απόλαυση.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Καλημέρα...εύχομαι να είσαι καλά!Το γλυκό σου είναι ότι πρέπει για αυτέ τις μέρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Η καλύτερη.... την έφαγα και το επιβεβαιώνω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ βρε Ποπάκι, πού σε πέτυχε η κ@λο-ίωση;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά!!!!
Συμφωνώ με όλα τα "θέλω" της ζωής που παραθέτεις. θέλει και δύναμη για τα δύσκολα...
Μαγικό κέρασμα το δημιούργημά σου. Τη λατρεύω!!!
Φιλιά πολλά
Καλό απόγευμα
Πολύ λαχταριστή! Περαστικούλια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοπάκι χαντρα θαλασσια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ταρτα θεε μου, ξετρελάθηκα!!
Εγώ να σου πω και την αμαρτία μου θα έβαζα και 2 σταγόνες εσανς πικραμύγδαλο !
Σε φιλωωωωωω φιλενάδα μου!
@Λένια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ότι έρχεται, σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια, φίνα είναι η σωστή λέξη για να την περιγράψεις.
Φιλιά πολλά
@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είναι πολύ εύκολη και προσπαθώ να επιλέγω τέτοιες, με λίγα σκεύη, υλικά που συνήθως έχουμε σπίτι και εύκολο τρόπο παρασκευής.
Θα έρθω και για τσάγια και για μαρμελάδες και για να πούμε νέα σας αποθύμησα.
Φιλιά πολλά
Κοκονίτσα μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μεγάλα πνεύματα ανταμώνουνε, προσπαθώ να κάνω ανάρτηση πιο συχνά μα δεν τα καταφέρνω, πολύ τρέξιμο αλλά καλό μέχρι στιγμής και πολλές ιώσεις αλλά κάτω δεν το βάζουμε. Αυτήν την τάρτα και νηστίσιμη την λες, δεν έχει βούτυρο ούτε αυγό.
Σε φιλώ πολύ πολύ
@painter
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ πολύ, ευτυχώς κράτησε 48 ώρες και μετά περδίκι.
@Λιλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλάκι άστα..... τώρα όμως καλά, η τάρτα με αποζημίωσε, εύκολη, φίνα και σούπερ γεύση.
Φιλιά
Μπέτυ μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι μια χαρά, σ' ευχαριστώ πολύ και για τα γλυκά λογάκια και για τις ευχές.
Φιλιά
Ήξερα ότι κάπου δημιουργείς και ότι η τσαχπινιά του αμυγδάλου θα ήταν η αδυναμία σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ξεροσταλιάζω σε τούτη την πίτα!
Να πάνε όλα, όπως τα σχεδιάζεις...
Φιλί, ma petite
Ποπη μου αυτο το γλυκακι σου ειναι μουρλια.Και νομιζω η γευση του αμυγδαλου το απογειωνει.Να εισαι καλα και του χρονου να γιορτασεις χωρις προβληματα.Αλλα νομιζω οτι αυτες οι ιωσεις ταλαιπωρουν πολλους τελευταια.Φιλακια πολλα
ΑπάντησηΔιαγραφήArti
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει και γω έχω αδυναμία στις τάρτες....αλλά και στα μαφινάκια εεεεε
@Γαστεροπληξ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, ένα κομματάκι δεν φτάνει...
@Donkey and the carrot
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπα δεν είναι μάτι, ιώσεις είναι που κυκλοφορούν και γω κάνω πολύ παρέα με μωρά, κυριολεκτώ και όχι μεταφορικά.
Ναι η ταρτούλα ήταν πολύ γευστική και εύκολη!
@Marion
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ κοριτσάκι να είσαι καλά! Οσο εύκολα χάνω τόσο δύσκολα παίρνω κιλά αλλά που θα πάει θα τα καταφέρω.
Φιλιά πολλά
Ελενίτσα, θα πάρουμε και θα την ξαναφτιάξουμε για να την δοκιμάσεις κι εσύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
@Vita
ΑπάντησηΔιαγραφή'Έχεις δίκιο, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ
@Fevis
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την δοκιμάσεις και να μου πεις♥♥♥♥♥☀★
Δεσποινάριον, όπως τα λες, καλά να είμαστε και θα γιορτάσουμε του χρόνου όπως πρέπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ναι η σαρακοστή ευτυχώς κρατάει πολύ!
Και εμένα μου αρέσουν τα αμύγδαλα, από την ΙΟΝ μέχρι ότι!
Σε φιλώ πολύ
Tante Kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάρεις όσα κομμάτια θέλεις, σ' ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σχόλια!
Έφη μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ, κι όταν την φτιάξεις να μου πεις!
Αγγελική μου, σ' ευχαριστώ, ευτυχώς που την γλίτωσες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ωραίο ήταν το γλυκάκι, φιλιά πολλά
Πηνελόπη μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε, σε πείσμα όλων.... που δεν μας αφορούν, γιατί εμείς έχουμε άλλη ματιά, καθαρή και ευθεία, χωρίς πισωγυρίσματα και χωρίς λοξοκοιτάγματα.
Την τάρτα θα την ξανακάνω γιατί είχε μεγάλο σουξέ, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ, είμαι πολύ καλύτερα!
Φιλιά
Δημητρούλα μου σ ευχαριστώ πολύ, πραγματικά είχε επιτυχία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ πολύ!
Γιώργο μου, ναναι καλά η βαφτιστήρα που μας τα φέρνει όλα από τον παιδικό και μεις κάνουμε επιλογή, τις παίρνουμε όλες τις ιώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήχα χα χα
Χαίρομαι που συμφωνείς, νομίζω πως αλλιώς δεν γίνεται....
Να ρθεις να σε κεράσω και συ και η όμορφη παρέα σου.
Φιλιά πολλά
mia maria
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ
Ευάκι άστα να πάνε να σκάσουν οι οχτροί μας χα χα χα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι καλά θα έκανες και θα της έβαζες το πικραμύγδαλο.
Σε φιλώ γλυκά
Ζαμπία μου σ' ευχαριστώ πολύ, όταν είναι όλα έτοιμα θα σας τα πω και θα χαρούμε παρεούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα να σε κεράσω όποτε θες!
Φιλιά πολλά
Γιάννα μου σ' ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά το αμύγδαλο την απογείωσε, εγώ δε που τα λατρεύω του έδωσα και κατάλαβε.
Ευτυχώς η σαρακοστή κρατάει κι έτσι θα χαρώ τις νοστιμιές της.
Σε φιλώ πολύ
Εντελως τυχαια ανακαλυψα το μπλογκ σου,και με μια γρηγορη ματια που εριξα ειναι νοστιμοτατο μπραβο...καλη συνεχεια σου ευχομαι..καλως σε βρηκα,κι ευχομαι να τα λεμε...καλο βραδυ,φιλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήgwgoula
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε, καλή συνέχεια και σε σένα να περνάς να τα λέμε, καλό βράδυ
Φιλιά
Το γλυκάκι είναι σούπερ!!!!! Είναι και νηστίσιμο, οπότε σε ευχαριστώ πολύ Ποπάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι έχεις αναρρώσει!!!!! Το ελπίζω....
Η τάρτα έγινε δοκιμάστηκε πήρε κριτικές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να τη δεις κιόλας!!
Φιλάκια!!
Ξανθή τσάι με λεμόνι και όσες τάρτες θέλεις φάγε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη φαίνεται η δική σου.
@manousina
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερδίκι η ασθενής, νασαι καλά κοριτσάκι
Φιλιά
Ξανθή μου χαίρομαι πολύ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια την έκανες
Φιλιά
Καίτη αν και το σχόλιο είναι για την Ξανθή σ' ευχαριστώ που πέρασες
ΑπάντησηΔιαγραφήΤaste Advisor μπερδεύτικα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΤΆΡΤΑ σου είναι νοστιμότατη.
Ετοίμασα το 1/2 της δόσης και την έφαγα όλη με αφέψημα τσάι του βουνού.Την ευχαριστήθηκα και σου στέλνω ένα μεγάλο ευχαριστώ και γλυκά φιλιά.
Καίτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν μπερδεύτηκες, γλυκομπερδεύτηκες, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, το τσάι του βουνού το καλύτερο συνοδευτικό!
Γλυκά φιλιά και σε σένα!
Κοριτσάρα κατ'αρχάς περαστικά σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η τάρτα σου και βέβαια θα κεραστώ
Φιλιά
Καλό ΣΚ
Αστεράκι καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά και όλα τα κεράσματα δικά σου!
Δεν έχω δοκιμάσει τάρτα αμυγδάλου...οπτικώς πάντως σκίζει...καλό σκ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix
ΑπάντησηΔιαγραφήέλα να σε κεράσω!!! και σε σένα κοριτσάκι, σ' ευχαριστώ πολύ
πολυ ωραια ιδεα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτη δοκιμασα σημερα το πρωι!!!
γρηγορη,νοστιμη κι ελαφρια!!!
peps
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι που σου άρεσε, θα προσθέσω και οικονομική!
Αδυναμία τα λευκά γλυκά Πόπη μου. Το αμύγδαλο σκόνη όμως ,ναι??Όχι τίποτε άλλο, το λατρεύω, και σαν ξηρός καρπός απαγορεύεται να φαγωθεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δοκιμαστεί όμως , το σίγουρο!!
Φιλάκι καρδούλα;))
Katrine
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εμένα τα λευκά γλυκά είναι αδυναμία, σκόνη σκόνη στην συγκεκριμένη περίπτωση, παρόλο που έβαλα για εφέ και κάποια φιλέ, να δοκιμαστεί, να δοκιμαστεί και να μου πεις εντυπώσεις.
Φιλάκι γλυκό