Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού


Καλημέρες, 
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο της διατροφής αλλά και του τουρισμού στο Μέγαρο Μουσικής, 2-3 Φεβρουαρίου.
‘Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μου για τις λεπτομέρειες.
Υπάρχει σημαντική έκπτωση στην συμμετοχή σας αν γίνει μέσω του Taste Advisor, που είναι ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας.


“Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού
Όποιο και αν είναι το πιάτο
Φανταστείτε το θέαμα μιας πιατέλας με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πολύχρωμες σαλάτες και σπιτικό ψωμί σε μια ελληνική παραλιακή περιοχή. Φανταστείτε τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γύρου στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Μοναστηράκι. Όποιο και αν είναι το πιάτο, φαίνεται πως το φαγητό είναι κάτι που όλο και περισσότεροι από μας θυμόμαστε από τα ταξίδια μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι ταξιδεύουν τόσο για αναψυχή όσο και για επαγγελματικούς λόγους ενδιαφέρονται για τη γαστρονομία της περιοχής πριν κλείσουν το ταξίδι τους.
Το φαγητό εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς
Η τουριστική βιομηχανία είναι στη μέση μιας απίστευτης στροφής στον τρόπο που οι διακοπές προωθούνται στην αγορά και συμβαίνει αυτό γιατί οι άνθρωποι απαιτούν πλέον αυθεντικές εμπειρίες. Το φαγητό εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς καθώς εκτός από φυσική ανάγκη αντιπροσωπεύει την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικόνα του πολιτισμού του τόπου που επισκέπτονται. Οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων, το μαγείρεμα του φαγητού και η παρουσίασή του καθώς και το συνολικό περιβάλλον της εστίασης δημιουργούν αναμνήσεις που επηρεάζουν και πολλές φορές προσδιορίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.
Αναμνήσεις που διαρκούν
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποκτήσουν μακράς διαρκείας μνήμες από έναν προορισμό, ιδίως όταν συμμετέχουν σε εταιρικά γεγονότα όπου η αναμενόμενη απόδοση των χρημάτων που δαπανήθηκαν είναι απαραίτητη. "Το να τρως” ως διαδικασία, δεν μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η ποιότητα, οι γεύσεις ακόμα και οι μυρωδιές σε συνδυασμό με τη σωστή ατμόσφαιρα παραμένουν αποτυπωμένες στη μνήμη μας για πολλά χρόνια και μπορεί να κάνουν επιτυχημένη ή όχι μία εκδήλωση ή ένα ταξίδι.


Οι πέντε ενότητες
Το 7ο ετήσιο IMIC επικεντρώνεται στη σημασία της εμπειρίας του φαγητού. Εισηγητές και συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τρόπους για την καλύτερη παρουσίαση, προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας καθώς και των άριστων γαστρονομικών προτάσεων και επιλογών. Το θέμα του συνεδρίου μας φέτος είναι “Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού” και μέσα από πέντε ενότητες εξετάζουμε:
- Ταυτότητα και μάρκετινγκ
- Αυθεντικότητα και καινοτομία
- Δίκτυα και επικοινωνία
- Δημιουργία και προσφορά
- Βιωσιμότητα και ποιότητα

Και τέλος αναδεικνύουμε τρόπους με στόχο τις

- Συνέργειες για την επιτυχία

Σκοπός του συνεδρίου

Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον και να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό.”

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Μετά τις Χρυσές Σφαίρες, ήρθαν τα δικά μας βραβεία!

Με μεγάλη χαρά αποδέχομαι και αναρτώ τα βραβεία που μοιραστήκατε μαζί μου.

Σας ευχαριστώ ξεχωριστά,

Έλενα από το http://elenascooking.blogspot.com
Μαράκι από την http://asteratikouzina.blogspot.com/
Σοφία από το  http://pansofix.blogspot.com/
και Γιάννη από τους http://magires.blogspot.com

Εγώ τώρα θα παραδώσω το βραβείο σε 10 ακόμη συνμπλόγκερς και θα προσπαθήσω να επιλέξω από αυτούς που ίσως δεν το έχουν πάρει ακόμη…. δύσκολο αλλά θα προσπαθήσω.

Το trendy λοιπόν βραβείο το απονείμω στις:


3.  foodsteps
10.db
και το βραβείο θετικής ενέργειας της Pansofix, 

Σε όλους και όλες σας!
Σας φιλώ πολύυυυυυυυυυυυυυ




Υ.Σ.
Μήπως λέω μήπως θα έπρεπε να ευχαριστήσω, τη μαμά μου, τη γιαγιά μου, τον μπαμπά μου,
τους καθηγητές μου, τους γιατρούς μου, τον Wayne, τον Σωτήρη, τον Στέλιο, οποιος θυμηθεί ποιόν ξέχασα, να συμπληρώσει τη λίστα παρακαλώ!
χα χα χα

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Φακές νούμερο 2

Αγαπημένοι μου, αναγκάζομαι να ξανακάνω ανάρτηση μήπως και πετύχει γιατί κάτι έκανε ο μπλόγκερ και τις φακούλες τις είδα εγώ και κάτι πολύ στενοί συγγενείς.
Η ανάρτηση έμπαινε στο μπλόγκ αλλά δεν φαινόταν στον πίνακα ελέγχου και ούτε στα δικά σας ιστολόγια, είχαμε κολλήσει στα μπλογκογενέθλια.
Και αφού πέρασα 24 ώρες στην κυριολεξία να προσθπαθώ να το ξεκολήσω, κάνω μία τελευταία προσπάθεια μετά από προτροπή ενός άλλου μπλόγκερ που βρήκα και όχι με βοήθεια της Google που με έγραψε κανονικότατα.

'Ελεγα λοιπόν πρίν πάθω την κρίση ότι αφού φάγαμε ό,τι πέταγε, ό,τι έβοσκε και ό,τι κολυμπούσε πεθύμησα φακούλες.... της γιαγιάς όμως.
























Υλικά

1/2 κιλό φακές πλυμένες και καθαρισμένες, έβαλα Εκλουβής, μακράν οι καλύτερες
11/2 κούπα τριμμένη φρέσκια ντομάτα
2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 καρότα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
ζωμό κότας
αλάτι
πιπέρι 
ξύδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τις φακές, σοτάρουμε λίγο τα κρεμμυδια στο λάδι και σβήνουμε με τον ζωμό.  Ρίχνουμε τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε.
Βράζουμε μέχρι να χυλώσουν χωρίς να παραβράσουν.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Προσθέτουμε επιπλέον λάδι και ξύδι.

Την επόμενη φορά θα σας πω τη συνταγή για το φακόρυζο της γιαγιάς του Ερρίκου, συζύγου Δεσποιναρίου, που τυχαίνει να είναι κοινή με της δικής μου Χιώτισσας γιαγιάς.


Tip από φίλη blogger2-3 κομμάτια από πορτοκαλόφλουδα καλά πλημμένη και χωρίς το άσπρο μέρος μέσα.
Ελευθέρωνει άρωμα και βοηθά η βιταμίνη C στην απορροφηση του σιδήρου της φακής!
Καλύτερα αποτελέσματα δηλαδή στην υγεία μας.

Συνοδεύουμε με ένα Merlot μια Νεμέα ή ένα Ροδίτη, αν όμως έχουμε μια καλή ρετσίνα είναι ο τέλειος συνδυασμός!



Η πρόταση εδώ είναι η   η Ρετσίνα του Τετράμυθου από ορεινό Ροδίτη στα 800m υψόμετρο, η οποία ζυμώνει σε πήλινους αμφορείς και τη δοκίμασα το καλοκαίρι στο Οινοποιείο!




Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΜπλογκοΓενέθλια!

Αγαπητό ημερολόγιο,
Σήμερα που γίνεσαι 1 έτους θα ήθελα να κάνουμε μαζί έναν απολογισμό της χρονιάς που περάσαμε μαζί!
Ιανουαρίου 2010, δειλά δειλά πρώτη ανάρτηση , σε μορφή προλόγου.....
Σχόλια 0, μα το ξέρω εγώ και 1,2 στενοί συγγενείς......
Χρόνος πολύς στη διάθεσή μου, πρωτόγνωρη εμπειρία, μετά από 20 χρόνια 24x7  η πολυτέλεια του να έχεις χρόνο στη διάθεσή σου, σταματάει να είναι πολυτέλεια την πρώτη εβδομάδα.
Και αφού περάσεις από όλα τα στάδια, κατάθλιψης, αυτοσαρκασμού, θλίψης, θυμού, ακουμπήσεις το πάτωμα, ατενίσεις το ταβάνι, μιλήσεις με φίλους, εξαφανιστείς, κλάψεις, γελάσεις, περάσεις από την απόρριψη στην επίθεση και από την επίθεση στη σιωπή...αποφασίζεις (με βοήθεια πολύτιμου φίλου) να κάνεις κάτι που θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις με άλλο τρόπο.
Σαυτό το πλαίσιο και έχοντας περάσει άπειρες ώρες σε άλλα ημερολόγια και ιστοσελίδες, ιντερνετάκιας και γκατζετάκιας αλλά και παιδί με ανησυχίες που δεν καλύπτονται εύκολα, ξεκίνησα σιγά σιγά να μοιράζομαι μαζί σας, εμπειρίες, γεύσεις, μνήμες και αργότερα συναισθήματα.
Μπήκα στις κουζίνες σας, μύρισα και γεύτηκα την καθημερινότητά σας, γνώρισα ξεχωριστούς ανθρώπους και απέκτησα μια πολύ πολύ όμορφη συντροφιά που μεγάλωσε και μεγαλώνει και μου δίνει αισιοδοξία και ιδιαίτερες χαρές.
Μοιράστηκα μαζί σου και μαζί σας, σκέψεις, μνήμες, διάθεση και συναισθήματα, τόσο όσο να νιώθω καλά και καμιά φορά με κάποιους από εσάς πολύ περισσότερα.......
Σας κερνάω λοιπόν για τον χρόνο αυτό που περάσαμε μαζί, νόστιμα μινιόν ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα, συνταγή από το μπλόγκ http://wabini.blogspot.com/2010/11/baked-marmelade-donuts.html 
και εύχομαι πολλές πολλές αναρτήσεις, πολλά πολλά σχόλια και πολύ πολύ παρεούλα!
Αληθινά ζεστά φιλιά σε όλους και όλες σας!