Καλημέρες , καλησπέρες, κορίτσια και αγόρια,
Ξέρω ότι από ένα μπλόγκ που βασίζεται στη γεύση περιμένετε "γκουρμεδιά" αλλά και το γρήγορο και εύκολο στις μέρες μας μπορεί να είναι γκουρμέ και ζητούμενο.
Στις διαδικτυακές μου αναζητήσεις βρήκα αυτήν την καταπληκτική ιδέα για γρήγορη λιχουδιά!
Έκανα κάποιες για μένα απαιτούμενες αλλαγές και voilà:
Πάμε:
2 πακετάκια τυρί για Cheesecake
1φλιτζάνι σιρόπι καραμέλας, ή το αγοράζετε έτοιμο ή το φτιάχνετε… συνταγή πιο κάτω...
Μπισκότα Μιράντα… όσα αντέχετε
Χτυπήστε στο ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει το τυρί, προσθέστε το σιρόπι και ανακατέψτε καλά.
Κάντε τα μπισκότα τρίμματα και βάλτε τα σε ένα μπολ
Σερβίρετε με κομμένα μήλα της αρεσκείας σας και αρχίστε τις βουτιές.
Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα
Πηγή :Cooking Classy
Στις διαδικτυακές μου αναζητήσεις βρήκα αυτήν την καταπληκτική ιδέα για γρήγορη λιχουδιά!
Έκανα κάποιες για μένα απαιτούμενες αλλαγές και voilà:
Πάμε:
1φλιτζάνι σιρόπι καραμέλας, ή το αγοράζετε έτοιμο ή το φτιάχνετε… συνταγή πιο κάτω...
Μπισκότα Μιράντα… όσα αντέχετε
Κάντε τα μπισκότα τρίμματα και βάλτε τα σε ένα μπολ
Σερβίρετε με κομμένα μήλα της αρεσκείας σας και αρχίστε τις βουτιές.
Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα
Σιρόπι καραμέλας
Ζάχαρη: 1 κούπα
Νερό: 1 κούπα
1. Βάζετε το νερό να βράσει.
2. Ταυτόχρονα βάζετε σε άλλο σκεύος την ζάχαρη και την βάζετε στη φωτιά. Την αφήνετε, χωρίς να την ανακατεύετε, παρά μόνο που και που κουνάτε το σκεύος, να λιώσει και να πάρει γλυκό καστανοκόκκινο χρώμα.
3. Γρήγορα την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βραστό νερό (προσοχή, να απομακρύνετε γρήγορα το χέρι σας ή να φοράτε κατάλληλο γάντι κουζίνας, γιατί θα βγάλει πολλούς καυτούς ατμούς που μπορεί να σας κάψουν αν δεν προσέξετε.
4. Ξαναβάζετε το σκεύος στη φωτιά να σιγοβράσει και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζετε για 3 - 5 λεπτά (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά. Αποθηκεύετε σε καθαρό μπουκάλι.
Νερό: 1 κούπα
1. Βάζετε το νερό να βράσει.
2. Ταυτόχρονα βάζετε σε άλλο σκεύος την ζάχαρη και την βάζετε στη φωτιά. Την αφήνετε, χωρίς να την ανακατεύετε, παρά μόνο που και που κουνάτε το σκεύος, να λιώσει και να πάρει γλυκό καστανοκόκκινο χρώμα.
3. Γρήγορα την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βραστό νερό (προσοχή, να απομακρύνετε γρήγορα το χέρι σας ή να φοράτε κατάλληλο γάντι κουζίνας, γιατί θα βγάλει πολλούς καυτούς ατμούς που μπορεί να σας κάψουν αν δεν προσέξετε.
4. Ξαναβάζετε το σκεύος στη φωτιά να σιγοβράσει και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζετε για 3 - 5 λεπτά (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά. Αποθηκεύετε σε καθαρό μπουκάλι.
Aυτά τα νόστιμα γρηγοράκια μου αρέσουν πάαααρα πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μέναααααααα
ΔιαγραφήΒουτάς...μασάς....βουτάς...μασάς....μέχρι που σκας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειοοο!!! Θα δοκιμαστεί.
Φιλιάααααα :)
Μαράκι βούτα βούτα
Διαγραφήφιλιά πολλά!
Αυτή η φωτογραφία με το μηλαράκι που έχει βουτήξει στην κρέμα και μετά έχει "ντυθεί" με το τριμμένο μπισκότο είναι το απόλυτο γκουρμέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη ιδέα!!!
Συμφωνώωωωωω και άμα το δοκιμάσεις θα δεις πόσο ωραίο είναι!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Ααααααα..... αν δεν είναι αυτό γκουρμεδιά, τι έίναι????
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λατρεψα, θα το φτιάξω!
Φιλιά!
Έλενάκι είναι είναι να το φτιάξεις και να πεις εντυπώσεις
ΔιαγραφήΦιλί μεγάλο
Δεν το πιστεύω ότι μπορείς να φτιάξεις κάτι τόσο γρήγορα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω και εγώ και η κόρη μου. Μπισκότα μιράντα - Τυρί κρέμα - Καραμέλα. Θα είναι αχτύπητος συνδυασμός!!!
όπως το είπες, αχτύπητο!
Διαγραφήπανευκολο ειναι κ σιγουρα πεντανοστμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη μου ότι πρέπει για υπογλυκαιμίες!
ΔιαγραφήFoveri idea gia gliko!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι χωρίς κούραση εεεε
ΔιαγραφήΑπίθανο!!έχεις ιδέες τι να λέμε τώρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά κι ελπίζω να σε δω την Κυριακή.
Πολύ το θέλω και εύχομαι να τα καταφέρω....
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
... και μ'έπιασε μια λιγούρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιγράφεται! :)
by all means dear!
ΔιαγραφήTι ωραίο που είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κρέμα φαίνεται απίστευτα ωραία.
Κι αυτό το βούτα & τρως ακούγεται δελεαστικό.
Φιλιά Ποπάκι :)
Μαριον που να δεις τη γεύση και τη βουτα!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά κοριτσάκι μου
Ως ιδέα για μια απολαυστική μηλομπουκιά είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα fondue μήλων...! :D
Φιλί Taste!
Z.
Ετσι Ζαμπία μου fondue μήλων τι ωραία που το είπες!
ΔιαγραφήΦιλί Μεγάλο
Αυτό Ποπίτσα μου, είναι για να το τρως με το κουτάλι...όχι να βουτάς μέσα μηλαράκια και φραουλίτσες (γιατί και με αυτές μούρλια θα δένει) :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφή'Ετσι Πηνελοπίτσα μου έτσι όπως τα λες ! Όλα του πάνε και καλύτερα από όλα τα κουτάλια!
ΔιαγραφήΜια χαρά κρεμούλα είναι και για να φαγωθεί έτσι σκέτη σαν γλυκό "ντιπ" ή φοντύ όπως ειπώθηκε παραπάνω, αλλά και για να μπει και σε άλλα γλυκά π.χ. σουδάκια, τσιζκέικ... πολλά και διάφορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκολάκι & λαχταριστό!
Καλό βράδυ!
Οτι πρεπει εαν θελεις να τραταρεις φρουτακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια εβδομάδα στο ψυγείο, ε;; Χμ, σαν πολύς καιρός μου φαίνεται!! Ας αντέξει ένα βράδυ και θα είμαι ευχαριστημένη!! Αν και δεν θα το έβλεπα μόνο σαν ντιπ, αλλά και σαν κρέμα και για άλλες χρήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Ειρήνη μου έχεις απόλυτο δίκιο.... αν αντέξει.... και ναι απεριόριστες οι χρήσεις!
ΔιαγραφήΚαλό ΣΚ και φιλί