Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Σας αρέσουν τα Cocktails ;

Τι θα λέγατε για μία βόλτα στα βόρεια; Και όταν λέω βόρεια εννοώ στα σύνορα Χαλανδρίου με την Φιλοθέη, όπου την Πέμπτη το βράδυ είχαμε μία εξαιρετική γευστική εμπειρία που –όπως πάντα- θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας!

Ο λόγος για έναν ιδιαίτερο, minimal αλλά και ζεστό χώρο το «Apsendi». Με μία πολύ καλά οργανωμένη τεράστια μπάρα, με εξαιρετικά κοκτέιλ και προκλητικές γευστικές επιλογές για όλα τα γούστα θα μπορούσε εύκολα να γίνει καθημερινό meeting point!

Οι bartenders, ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και o Σπύρος Κερκύρας, κατάφεραν να κάνουν «παιχνίδι» την διαδικασία της παραγγελίας ενός cocktail με γνώμονα τις γευστικές προτιμήσεις του πελάτη αλλά και τις τιμές που ξεκινάνε από τα 9€ για τα κανονικά cocktails και 5€ για τα μικρά…

Το παιχνίδι όμως συνεχίζεται με το «mystery box» που σε αφήνει να παίξεις με τις μυρωδιές και να φτιάξεις το δικό σου μοναδικό ποτό, διαλέγοντας 5 υλικά που ταιριάζουν στον ουρανίσκο σου.

Φυσικά μπροστά από ένα τέτοιο bar δεν θα μπορούσαν να μείνουν παραπονεμένοι οι παραδοσιακοί πότες που είναι πλήρως καλυμμένοι από μία δυνατή συλλογή ποτών που κάποια από αυτά είναι δικές τους εισαγωγές “Apsendi”. Ένα είναι βέβαιο: ότι όποιος επισκεφθεί την μπάρα σίγουρα δεν θα πλήξει!

Κι αν πεινάσετε, ο σεφ Παναγιώτης Παπανικολάου, αναλαμβάνει να σας «ξεναγήσει» σε ένα ενδιαφέρον bar-menu με finger food που ξεκινάνε από τα 0,50€ έτσι ώστε να τσιμπάτε και το κάτι τις.
Τώρα αν είστε λιχούδα σαν και μένα, τότε βρεθήκατε στο σωστό μέρος… Μετά τα cocktails και την πραγματικά πολύ ευχάριστη μουσική (είναι τόσο όσο για να μπορείς να μιλήσεις με την παρέα σου) ένα πολύ καλό μενού που βασίζεται στο comfort food σε πολύ καλές τιμές, σας περιμένει...
Δοκιμάσαμε λοιπόν finger food, μπρουσκέτες σολομού, φλογέρες με τυρί,  yakitori κοτόπουλο, πράσινη σαλάτα με παρμεζάνα και ντοματίνια, και (είμαι λιχούδα, το είπαμε αυτό) πήγαμε και στα κυρίως πιάτα με……κρητικό πιλάφι με ντομάτα και κοτόπουλο, πιπεράτο φιλέτο, κοτόπουλο με πιτούλες και μπασμάτι, ψητό μοσχάρι με σως γιαουρτιού, και Sole meunière (ψάρι γλώσσα, παναρισμένη σε αλεύρι και τηγανισμένη σε σως βουτύρου με λεμόνι.

Για το τέλος δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο πλατό γλυκών που περιελάμβανε, μιλφείγ φράουλα και πορτοκάλι, μπράουνις με φράουλα και σοκολάτα, σεμιφρέντο και γλυκά κοκτέιλ!

Φύγαμε έχοντας κρατήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά τη διεύθυνση και το τηλέφωνο για να επιστρέψουμε (έστω και αν μένουμε στα Νότια).

Tips: εύκολο parking & δωρεάν πρόσβαση στον internet

Ενδεικτικές τιμές: Μπρουσκέτες Σολομού κοστίζουν 2.5 €/τμχ, οι γαρίδες σε σπαγγέτι πατάτας 2€/τμχ ακόμη και τα λαχταριστά yakitori κοτόπουλο κοστίζουν  μόνο 1.40€/τμχ

MAIN MENU
Bistro κουζίνα με πιάτα που ξεκινούν  από 6.5€ όπως ορεκτικά & σαλάτες (tataki από μοσχάρι σε μαγιονέζα wasabi,  φακές με λαχανικά &  ισπανικό λουκάνικο chorizo ή σαλάτα με χοιρινό μπάρμπεκιου, αβοκάντο, κόκκινα φασόλια, αυγό και lime) και από τα 9€ για τα κυρίως (στριφτάρια σε κρέμα από κολοκύθι και σπανάκι  - χοιρινό με μέλι, σόγια και τζιντζερ σερβιρισμένο μέσα σε έναν ολόκληρο ανανά).

Το Apsendi είναι ανοιχτό κάθε μέρα, όλη μέρα και οι προτάσεις του για all-day τσίμπημα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες!
(Apsendi, Λεωφόρος Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι 

50 μέτρα από την πεζογέφυρα της Φιλοθέης- τηλ. 2106717890




Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Σε 3 λεπτά με 3 υλικά!

Καλημέρες , καλησπέρες, κορίτσια και αγόρια,

Ξέρω ότι από ένα μπλόγκ που βασίζεται στη γεύση περιμένετε "γκουρμεδιά" αλλά και το γρήγορο και εύκολο στις μέρες μας μπορεί να είναι γκουρμέ και ζητούμενο.
Στις διαδικτυακές μου αναζητήσεις  βρήκα αυτήν την καταπληκτική ιδέα για γρήγορη λιχουδιά!
Έκανα κάποιες για μένα απαιτούμενες αλλαγές και voilà:
Πάμε:

2 πακετάκια τυρί για Cheesecake
1φλιτζάνι σιρόπι καραμέλας, ή το αγοράζετε έτοιμο ή το φτιάχνετε… συνταγή πιο κάτω...
Μπισκότα Μιράντα… όσα αντέχετε

Χτυπήστε στο ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει το τυρί, προσθέστε το σιρόπι και ανακατέψτε καλά.
Κάντε τα μπισκότα τρίμματα και βάλτε τα σε ένα μπολ
Σερβίρετε με κομμένα μήλα της αρεσκείας σας και αρχίστε τις βουτιές.

Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα


Σιρόπι καραμέλας

Ζάχαρη: 1 κούπα
Νερό: 1 κούπα

1. Βάζετε το νερό να βράσει.
2. Ταυτόχρονα βάζετε σε άλλο σκεύος την ζάχαρη και την βάζετε στη φωτιά. Την αφήνετε, χωρίς να την ανακατεύετε, παρά μόνο που και που κουνάτε το σκεύος, να λιώσει και να πάρει γλυκό καστανοκόκκινο χρώμα.
3. Γρήγορα την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βραστό νερό (προσοχή, να απομακρύνετε γρήγορα το χέρι σας ή να φοράτε κατάλληλο γάντι κουζίνας, γιατί θα βγάλει πολλούς καυτούς ατμούς που μπορεί να σας κάψουν αν δεν προσέξετε.
4. Ξαναβάζετε το σκεύος στη φωτιά να σιγοβράσει και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζετε για 3 - 5 λεπτά (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά. Αποθηκεύετε σε καθαρό μπουκάλι.

Πηγή :Cooking Classy

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Sugar Cookies για να πάει γλυκά ο μήνας!

Καλό μας μήνα! Γλυκό και ζαχαρένιο!
Εύκολη γρήγορη και ...... αποτελεσματική!


Υλικά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 σόδα
  • 8 κουταλιές(1 ράβδο) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη και λίγο ακόμη για πασπάλισμα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1/4 φλιτζάνι sour cream























  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βάζετε μια λαμαρίνα στο μεσαίο από κάτω μέρος του φούρνου και μία στο μεσαίο από πάνω , σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα το baking και το αλάτι.
  • Σε μέτρια ταχύτητα ηλ.μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, Προσθέστε το αυγό και την βανίλια.  Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε το μισό αλεύρι και το sour cream και μετά το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Με το κουτάλι που σερβίρετε παγωτό ή με 2 κουτάλια μαζί βάζετε γύρω στις 3 κουταλιές και αφήνετε χώρο γιατί τα cookies απλώνουν πάνω σε μία λαμαρίνα, ρίχνετε ζάχαρη από πάνω και τα ψήνετε για 20 λεπτά εναλλάσσοντας θέση στα ταψιά.
  • Τα κρυώνετε και τα τρώτε με βουλιμία, τρέλα και κορδέλα


Sugar Cookies συνταγή από την Martha Steward

Ingredients

  • 2 cups all-purpose flour, spooned and leveled
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon baking soda
  • 8 tablespoons (1 stick) unsalted butter, room temperature
  • 1 1/2 cups sugar, plus more for sprinkling
  • 1 large egg
  • 1 teaspoon pure vanilla extract
  • 1/4 cup sour cream

Directions




  1. Preheat oven to 350 degrees, with one rack in upper third and another in lower third. In a medium bowl, whisk together flour, baking powder, salt, and baking soda; set aside.
  2. Using an electric mixer on medium-high, beat butter and sugar until light and fluffy, 2 to 4 minutes. Add egg and vanilla; beat well to combine.
  3. With mixer on low, add half the flour mixture, followed by sour cream, then remaining flour mixture; mix just until smooth. (Dough will be stiff; you may need to finish mixing it by hand with a wooden spoon.)
  4. Drop mounds of dough, each equal to about 3 tablespoons, 3 to 4 inches apart, onto two ungreased baking sheets; sprinkle with sugar. Bake until edges of cookies are just firm and tops are barely beginning to brown, 20 to 25 minutes, rotating sheets once halfway through. Transfer cookies to a rack to cool.