Οι πίτσες δεν είναι μόνο αλμυρές και οι Ιταλοί το ξέρουν καλά αυτό!
Πριν 3 χρόνια στη Ρώμη δοκίμασα αυτή την καταπληκτική για το γούστο μου γλυκιά- αλμυρή γεύση!
Μου πήρε λίγο… αλλά την έφτιαξα με κάποιες προσθήκες με κάποιες αλλαγές αλλά η μαγειρική είναι πειραματισμός, εμπειρία και απογείωση.
1 έτοιμο ζυμάρι για πίτσα, ή αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ Pilsburry, ένα ή δυο ανάλογα το ταψί σας ή πάτε στον φούρνο και ζητάτε έτοιμο ζυμάρι για ψωμί, περίπου μισό κιλό, τώρα αν θέλετε να φτιάξετε το ζυμάρι μόνοι σας πατήστε εδώ
Τρίβω το κατσικίσιο τυρί και την γκοργκονζόλα και το βάζω πάνω από το ζυμάρι. Κόβω 2-3 αχλάδια σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετώ πάνω στο ζυμάρι καλύπτοντας μερικώς το ένα με το άλλο. Ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν τα αχλάδια.
Ψήνω για 15-20 λεπτά. Ρίχνω από πάνω 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια ή καρύδια και κρέμα μπαλσάμικο Σερβίρω σε μικρά κομμάτια.
Εξαιρετική ιδέα για πίτσα! Εύγε! Το αχλάδι με το κατσικίσιο τυρί και την γκοργκοντζόλα είναι τέλειος συνδυασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ, συμφωνώ απολύτως αλλά είναι και θέμα γεύσεων και προτιμήσεων! Να είσαι καλά καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ Μάρθα μου
Διαγραφή