Φθινοπώριασε, λίγο ξαφνικά αλλά μ αρέσει, όλες οι εποχές μου αρέσουν και το φθινόπωρο, που μοιάζει μελαγχολικό.. και μπορεί και να είναι, έχει ομορφιές, γλυκιές και τρυφερές αρκεί να το κοιτάξεις ζεστά.
Πάμε στα υλικά
- 2 ½ φλιτζάνια (375 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι (220γρ) ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι (125ml) καλαμποκέλαιο
- 1 αυγό
- ½ φλιτζάνι (125ml) γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 300g φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
- κρυσταλλική ζάχαρη, για το πασπάλισμα
Βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσέξτε τις μετρήσεις, χρησιμοποίησα τη μαγική μεζούρα ζαχαροπλαστικής από την εταιρεία Zoulovits , όποιο και να είναι το υλικό που μετράς λάθος δεν μπορείς να κάνεις. Αν δεν την έχετε μετρήστε με το ίδιο φλιτζάνι όλα τα υλικά.
Αν και λένε ότι τα υγρά πρέπει να μπαίνουν σε ένα μπολ και τα στερεά σε ένα άλλο αν κάνετε μια λακουβίτσα στο μπολ με τα στερεά και βάλετε μέσα το καλαμποκέλαιο , το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε μαλακά δεν θα έχετε πρόβλημα.
Προσθέτετε τα βατόμουρα και ανακατέψτε μέχρι να πάνε παντού .
Σε μία φόρμα για μάφινς βάλτε τα αντικολλητικά χαρτάκια, αν δεν έχετε βουτυρώστε ελαφρά και αλευρώστε τις θήκες και με το κουτάλι που σερβίρετε παγωτό - είναι πολύ εύκολο έτσι- γεμίστε τις θήκες.
Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει στεγνή, για πιο τραγανό αποτέλεσμα, πριν τα ψήσετε πασπαλίστε τις κορυφές με ζάχαρη. Αφήστε να να κρυώσουν και βουρρρρ
Η συνταγή είναι της Donna Hay
Έχω βατόμουρα που μάζεψα με τα χεράκια μου, φέτος ήμουν πολύ τυχερή, λες να παώ προς την κουζίνα;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Να πας να πας και θα με θυμηθείς ναι ξέρω τις περιπέτειές σου τις καλοκαιρινές!!! Φιλιάαα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδα φρούτα του δάσους, όμορφες φωτογραφίες και νόστιμα μάφινς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά my Taste!
Z.
Καλησπέρες και καλή εβδομάδα, ευχαριστώ και φιλί μεγάλο!
ΔιαγραφήΒατόμουρα αγαπημένα, και μαφινάκια τρισχαριτωμένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρθα μου σ ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΈχω την αίσθηση ότι αυτά τα μάφινς είναι παντός καιρού! Με άλλα λόγια και εδώ που είναι άνοιξη μια χαρά θα τα ήθελα! Η Αυστραλή D Hay έχει πολύ καλές συνταγές! Και αφού τα δοκίμασες θα είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μεζούρα του Ζούλοβιτς φαίνεται πολύ πρακτική! Με αυτή δεν θα χρειάζεσαι και ζυγαριά!
Πολλά φιλάκια
Αγγελική πραγματικά είναι και αν αλλάξεις το φρούτο ακόμη και καλοκαιρινά γίνονται.
ΔιαγραφήΣυμφωνώ ναι έχει καλές και βατές συνταγές. Είναι ιδιαίτερα πρακτική και καλαίσθητη.
Φιλάκια και σε σένα και να περνάς όμορφα!
Πανέμορφα και ιδιαίτερα με την ζαχαρένια κρούστα τους γίνονται σαφώς πιο απολαυστικά Πόπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και πολλούς χαιρετισμούς.
Ναι ναι το κρατσ κρατσ ήταν τέλειο. Πηνελόπη μου φιλιά πολλά και να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΚαταπληκτική η συνταγή και οι φωτογραφίες! Πολλά μπράβο, συνεχίστε την καλή προσπάθεια. Εντυπωσιάστηκα από τη μεζούρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστούμε, πολύ για τα καλά σας λόγια, να είστε καλά, ναι η μεζούρα είναι καταπληκτική
ΔιαγραφήΤα φρουτένια μαφινάκια είναι η αδυναμία μου! Με τα βατόμουρα, σίγουρα γίνονται σούπερ! Άψογη συνοδεία για το καφεδάκι μας! Η μεζούρα είναι πολύ πρακτική. Γλυτώνεις το ζύγισμα και την παίρνεις όπου θέλεις, στο εξοχικό ας πούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Ειρήνη καλημέρα και σε σένα, κοινές αδυναμίες έχουμε, ναι τα βατόμουρα είναι πραγματικά πολύ καλή επιλογή. Η μεζούρα είναι αποκάλυψη και ναι την παίρνεις παντού! Σ ευχαριστώ που πέρασες!
ΔιαγραφήΤέλεια μαφινάκια Ποπάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τα φθινοπωρινά πρωϊνά μας ότι πρέπει.
Φιλιά κοριτσάκι :)
Να είσαι καλά κοριτσάκι μου, ναι ναι όπως πρέπει!
Διαγραφή