Είσαι κάπου που τα έθιμα μας δεν μπορούν να τηρηθούν εκ των πραγμάτων, έχει και κρύο, σχεδόν χιονίζει αλλά με κάποιο τρόπο και θέλεις και "πρέπει" να γιορτάσεις την Καθαρά Δευτέρα.
Για ταραμά ούτε λόγος, κάνουμε λοιπόν σπιτική λαγάνα, αστακομακαρονάδα, χταπόδι κοκκινιστό (πλοκάμι, μη φανταστείς) και ένα καταπληκτικό επιδόρπιο, μους ταχίνι πάνω σε σπιτικό παστέλι.
Πάμε να σου πω τη συνταγή για την αστακομακαρονάδα
Θα χρειαστείς:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τον, τους αστακούς για 5 λεπτά, όχι παραπάνω μετά κινδυνεύουν να γίνουν λαστιχέ.
Βγάζεις τον αστακό και στο νερό του βράζεις τα λινγκουινι, σουρώνεις και κρατάς το ζουμί.
Στο ενδιάμεσο σε ένα γουόκ, αν δεν έχεις σε βαθύ τηγάνι, σοτάρεις τα βελανίδια με μια κουταλιά ελαιόλαδο και το σκόρδο, ρίχνεις, τα ντοματάκια, το τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ο αστακός, ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά η μέχρι να πήξει λίγο.
Κόβεις τον αστακό στη μέση, ρίχνεις τα μακαρόνια στο γουόκ με τη σάλτσα, ανακατεύεις να πάει παντού και σερβίρεις. Πασπαλίζεις με μαϊντανό και "στολίζεις" με τον αστακό!
Φρέσκο πιπέρι και βούρ!
Κρασί, ένα Ελληνικό ροζέ η ένα από την Γαλλική Προβηγκία, εμείς διαλέξαμε την Προβηγκία και ήταν έρωτας με την πρώτη μπουκιά!
Για ταραμά ούτε λόγος, κάνουμε λοιπόν σπιτική λαγάνα, αστακομακαρονάδα, χταπόδι κοκκινιστό (πλοκάμι, μη φανταστείς) και ένα καταπληκτικό επιδόρπιο, μους ταχίνι πάνω σε σπιτικό παστέλι.
Πάμε να σου πω τη συνταγή για την αστακομακαρονάδα
Θα χρειαστείς:
- 1 η 2 αστακούς ανάλογα το μέγεθος θα μου πεις εσύ τώρα είναι καιρός για αστακούς, αν είναι μικροί 350 γραμμάρια ήταν ο δικός μας στοίχισε 8 ευρώ μπορείς όμως να την κάνεις με γαρίδες, καραβίδες, χτένια, κυδώνια, εσύ αποφασίζεις!
- 1 πακέτο λινγκουίνι, Barilla
- 1 κουτάκι τοματίνια βελανίδια, κομμένα σε ροδέλες
- ντοματάκια κον κασέ 1 κουτί
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 τσίλι πιπερίτσες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τον, τους αστακούς για 5 λεπτά, όχι παραπάνω μετά κινδυνεύουν να γίνουν λαστιχέ.
Βγάζεις τον αστακό και στο νερό του βράζεις τα λινγκουινι, σουρώνεις και κρατάς το ζουμί.
Στο ενδιάμεσο σε ένα γουόκ, αν δεν έχεις σε βαθύ τηγάνι, σοτάρεις τα βελανίδια με μια κουταλιά ελαιόλαδο και το σκόρδο, ρίχνεις, τα ντοματάκια, το τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ο αστακός, ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά η μέχρι να πήξει λίγο.
Κόβεις τον αστακό στη μέση, ρίχνεις τα μακαρόνια στο γουόκ με τη σάλτσα, ανακατεύεις να πάει παντού και σερβίρεις. Πασπαλίζεις με μαϊντανό και "στολίζεις" με τον αστακό!
Φρέσκο πιπέρι και βούρ!
Κρασί, ένα Ελληνικό ροζέ η ένα από την Γαλλική Προβηγκία, εμείς διαλέξαμε την Προβηγκία και ήταν έρωτας με την πρώτη μπουκιά!
Και για την υπέροχη μους από ταχίνι πάνω στο σησαμένιο "πιατάκι" διαλέξαμε μια Μαδέρα, που με την καμένη ζάχαρη, και τα αποξηραμένα φρούτα στο "στόμα" απογείωνε αυτό το αέρινο, μεταξένιο γλυκό!
Διαφορετική Καθαρή Δευτέρα αλλά με πολύ κέφι και νοστιμιές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου