Χάρηκα τόσο πολύ με την συνάντησή μας, σαν σχολική εκδρομή μου φάνηκε!
Και πρέπει να το ξανακάνουμε σύντομα όχι σε ένα χρόνο!!!
Επειδή η Εύα, Funky Cook , με έκραξε γλυκά, επειδή ο Στέλιος- είπε ότι ο εορτασμός είναι τριήμερος, φοράω τα σκουλαρίκια ασορτί με την ανάρτηση, που μου χάρισε στο, 1st GR food blogger Camp-η Ανθούλα και ξεκινάω!
Σήμερα έχω γενέθλια οπότε η ανάρτηση πρέπει να είναι εορταστική, μια που όποιος περάσει θα κεραστεί κιόλας!
Πριν από λίγο καιρό η γιαγιά της Κατερινούλας – αγαπημένο βαφτιστήρι- μου έφερε από τα ιστορικά Αμπελάκια, μαρμελάδα κράνα που μάζεψε και έφτιαξε η ίδια.
Γεύση και χρώμα καταπληκτικό και πολλές οι σκέψεις για την αξιοποίηση της.
Γεύση και χρώμα καταπληκτικό και πολλές οι σκέψεις για την αξιοποίηση της.
Μέρα που είναι λοιπόν σκέφτηκα ότι ένα cheesecake μια χαρά θα της ταίριαζε.
Λίγα λόγια για το κράνο
Ο Όμηρος αναφέρει τα κράνα ως τροφή χοίρων, ενώ ο Θεόφραστος αναφέρει τον καρπό ως "κράνιον". Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως τα κράνα είχαν και μαγικές ιδιότητες. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα βεβαιώνει ότι η φοβερή Κίρκη παρέθεσε στον Οδυσσέα και την παρέα του, για τροφή, "καρπόν κρανείας και άκυλλον βάλανον", κράνα δηλαδή και πουρναρίσια βαλανίδια.
Από ξύλο κρανιάς κατασκευάστηκε ο Δούρειος Ίππος της Τροίας. Κρανίσια ήσαν τα δόρατα των αρχαίων θηρευτών και των πολεμιστών του Μεγ. Αλεξάνδρου.
Οι καρποί της κρανιάς, τα κράνα δεν πρέπει να συγχέονται με τα cranberries (Μύρτιλα μακρόκαρπα) Πηγή : Βικιπέδεια
Συνταγούλα
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη:
500 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας , εγώ χρησιμοποίησα την μαρμελάδα κράνου
2 κουτ. σούπας νερό
Διαδικασία:
Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ' ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Σε 1 φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
Το ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα: Ρίχνουμε το τυρί και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. H ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στον κάδο του μίξερ δουλεύοντας μαλακά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες τουλάχιστον.
Επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας.
Whoever visits the blog today is up for a treat since its my birthday!
A beautiful Cornelian cherry jam ,hand made and picked from Vassiliki ,my godaughter’s granny was given to me and I decided to make an easy but tasteful cheesecake!
Lets meet The Cornelian cherries
The fruit is edible, but the unripe fruit is astringent. Itonly fully ripens after it falls from the tree. When ripe, the fruit is dark ruby red. It has an acidic flavour which is best described as a mixture of cranberry andsour cherry; it is mainly used for making jam, makes an excellent sauce similar to cranberry sauce when pitted and then boiled with sugar and orange, but also can be eaten dried. In Azerbaijan and Armenia, the fruit is used for distilling vodka, while in Albania it is distilled into raki. In Turkey and Iran it is eaten with salt as a snack in summer, and traditionally drunk in a cold drink called kizilcik sherbeti, in Greece is used as jam and liquer. Cultivars selected for fruit production in the Ukraine have fruit up to 4 cm long. The berries when ripe on the plant bear a resemblance to coffee berries, and ripen in mid to late summer.
Info:Wikipedia
Now back to the recipe
Ingredients
· 250g digestive biscuits or miranda
· 120g butter , melted
· 600g soft cheese/cream cheese
· 60g icing sugar
· 200ml pot double cream 35% fat
For the topping
· 500gr jam/ cornelian cherries or – the berries of your choice
· 2 Tbsp water
1. Put the biscuits in a plastic food bag and crush to crumbs using a rolling pin. Transfer the crumbs to a bowl, then pour over the melted butter. Mix thoroughly until the crumbs are completely coated. Tip them into the prepared tin and press firmly down into the base to create an even layer. Bake for 10-15 minutes in 180 degrees celcius and let it cool.
2. Make the filling: Place the soft cheese, icing sugar in a bowl, then beat with an electric mixer until smooth. Tip in the cream and continue beating until the mixture is completely combined. Now spoon the cream mixture onto the biscuit base, working from the edges inwards and making sure that there are no air bubbles. Smooth the top of the cheesecake down with the back of a dessert spoon or spatula. Leave to set in the fridge overnight.
3. Remove from the tin and place on a serving plate. Disolve the jam with the water in a bowl and top the cheesecake with it
4. Enjoy
Να ξεκινήσω από τις ευχές!!! Χιλιόχρονη, χαρούμενη κι ευτυχισμένη να είσαι γλυκιά μου Popi!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέρασμα σου απίστευτα όμορφο και θα το τιμήσω δεόντως :)
Φιλιά πολλά
Πρώτα - πρώτα, Χρόνια Πολλά, από σήμερα για αύριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρω πόσο θα ζηλέψετε όλοι αλλά εγώ το γλυκό το έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτικό!!!
Αξίζει να το δοκιμάσετε αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα κράνου. Το κάνει μοναδικό ...
Χρόνια Πολλά!!!!!!!!!!!!!Υπέροχο κέρασμα, Μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μας κάνεις τώρα, μαρμελάδα κράνου δυστυχώς δεν έφτιαξα γιατί ίσως κατέληγα σε κανέναν ορθοπεδικό αν προσπαθούσα να μαζέψω περισσότερα κράνα, περιορίστηκα σε λικέρ μόνο.
Θα το φτιάξω όμως το γλυκάκι σου με μια άλλη από τις περίεργες που έχω.
Πολλά πολλά φιλάκια
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τσιζκέικ που το έφαγα (και είδα και πόσο εύκολα φτιάχνεται)
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!!!!!!!!!!!! βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και η μαρμελάδα στο συγκεκριμένο γλυκό, γι' αυτό νομίζω ότι όποιος το φτιάξει θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα επιλέξει :-)
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!!!! παίρνω το κομματάκι μου και είμαι σίγουρη οτι είναι καταπληκτικό. Τέλεια τα σκουλαρίκια!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι στα εκατό (ή και περισσότερα, γιατί όχι;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο κέρασμα.Και σε εμφάνιση όπως φαίνεται και σε γεύση όπως δείχνει ο συνδυασμός των υλικών
Σαν να 'ταν όνειρο απόψε γέλια χαρές με ξυπνήσαν,
ΑπάντησηΔιαγραφήλες και να γιόρταζε όλη η γη!
Χρόνια πολλά ακουγόταν να ζήσεις χίλια χρόνια
καθένας έλεγε μίαν ευχή.
Νόμιζα πως ονειρευόμουν.
Ψίθυροι μοιάζαν μακρινοί.
Σαν να τραγούδαγαν ποτάμια
πουλιά και ουρανοί!
Κάποιος γιορτάζει, που να ξέρω,
που να θυμάμαι τι να πω;
Κάποιος γιορτάζει κι ησυχάζει, δε με νοιάζει.
Κάποιος γιορτάζει,
μα το βρήκα είμαι εγώ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΓΕΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ αγαπητή μου Πόπη
Κράνα που να βρω, αλλά εχω φέρει γλυκό βατόμουρο από την Κόνιτσα (από το καλοκαίρι) και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για χρήση του... Μαζί με άλλα βέβαια!
@gvarvakis
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτα από όλα σ' ευχαριστώ για τις ευχές και μετά για τα γλυκά λόγια!
Φιλιά πολλά και να είσαι πάντα καλά!
Xρόνια Πολλά & Καλά Ποπάκι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου και ότι επιθυμείς. Πάντα γλύκες να έχεις στη ζωή σου.
Το κέρασμα τέλειο..και φυσικά θα πάρω μεγάλο κομμάτι.
Φιλιά πολλά
Ελένη,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενίτσα μου, νάναι καλά η μανούλα σου και τα Αμπελάκια για τα υπέροχα κράνα!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές φιλιά πολλά!
Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου και εγώ με τη δική σου συνταγή θα φτιάξω το λικέρ, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τις όμορφες ευχές σου και τα καλά λογάκια!
Φιλιά Πολλά!
motoroutes
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτελάκι, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές!
Εχεις δίκιο για την μαρμελάδα, έχει ιδιαίτερη σημασία!
Φιλιά πολλά!
manousina
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά ευχαριστώ για τις ευχές, ναι τα σκουλαρίκια είναι καταπληκτικά, η Ανθή κάνει φοβερή δουλειά με τις μινιατούρες!
Vita
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Καθώς και για τα καλά λόγια! Ηταν πραγματικά ΄πολύ ωράιο και για τζιζκεικ ελαφρύ.
@Penelope
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε συγκίνησες, αυτό το τραγούδι το έλεγε ο μπαμπάκας μου στη μαμά μου όταν γιόρταζε, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ, όσο για τη μαρμελάδα κόκκινη και λίγο ξινή νομίζω ότι του πάει πολύ!
@Marion
ΑπάντησηΔιαγραφήΝασαι καλά για τις ευχές! Κομμάτι να πάρεις πολύ μεγάλο, φιλιά πολλά και σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια!
Πόπη μου χρόνια σου πολλά και καλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το κέρασμα, τι να πω...αγαπημένο γλυκάκι αλλά με μαρμελάδα κράνο ομολογώ ότι δεν το έχω δοκιμάσει...
Εύχομαι η ζωή σου να είναι πάντα τόσο γλυκιά όσο και το γλυκάκι σου!!!
Φιλιά πολλά
Νατάσα μου καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κι εσύ ότι επιθυμείς!
Φιλάκια και πιστεψέ με το κράνο είναι απίστευτο!
κοριτσάκι μου γλυκό να σε χαιρομαστε και οτι επιθυμείς!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά πολλα΄πολλα
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι πάντα έτσι γλυκιά και χαρούμενη:)
Το γλυκό σου τέλειο, τι καταπληκτικό χρώμα!
Χιλιοχρονη κι ευτυχισμένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μινι γλυκοσκουλαρικακια δεν πρόλαβα να τα χαρώ στο καμπ και να μιλησω με την Ανθουλα, τα θαυμασα ομως. Όσο για το τσιζκεικ, λατρεύω ΚΑΙ το τσιζκεικ ΚΑΙ τισ κόκκινες μαρμελάδες!
Χρόνια σου πολλά και γλυκά, με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το τσιζκέικ και από χρώμα είναι το κάτι άλλο.
Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα εκατοστήσεις, ό,τι επιθυμεις, πάντα ΥΓΕΙΑ πάνω απ' όλα και τι να πω... κι άλλα τέτοια...(γλυκά)!
Φιλια
Πολύχρονη! Με όμορφα χαμόγελα και καλή διάθεση για όλα όσα δημιουργείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο cheese Cake. Το καλύτερό μου.
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή κυκλοφορεί ευρέως η συνταγή, πάντως έτσι το κάνω και εγώ με τη διαφορά στην επικάλυψη.
Δεν είναι όλοι τυχεροί να έχουν απ΄αυτή τη θεσπέσια μαρμελάδα!
Και του χρόνου με πραγματοποιημένα όσα σχεδιάζεις!
xoxoxo
Ζαμπία
Χρόνια σου πολλά! Να'σαι χιλιόχρονη και ευτυχισμένη! Το cheesecake σου τέλειο, θα κεραστώ οπωσδήποτε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Τζενη
Καρυδούλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα με χαίρεστε! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές! Φιλιαααααααααααααααα
big sweet mama, σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές και για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφή:) bday 2u :)bday 2u :))))))))) bday dear Popiii :))))))))))) bday 2222222222 uuuuuuuuu ( ama valis ixo vgainei tragoudaki)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου η Ανθούλα κάνει μικρά αριστουργήματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ για τις ευχές και για τα γλυκά λογάκια!
Λίνα μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, να είσαι καλά και συ ότι επιθυμείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Ελπινίκη μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά και συ και να μας μαγειρεύεις τα όμορφα καλούδια σου!
Ζαμπία μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η συνταγή μου φαίνεται η πιο εύκολη και ελαφριά για το συγκεκριμένο γλυκό, νάσαι καλά για τις ευχές σου και συ ότι επιθυμείς!
Φιλιά
Τζένη μου σ' ευχαριστώ πολύ! Να περνάς και να κερνιέσαι όποτε θέλεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
magires.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές και για το τραγουδάκι!
Χρόνια Πολλά!! Να τα εκατοστήσεις, με υγεία και ό,τι επιθυμείς! Πάντα έτσι να γλυκαίνεις τους ανθρώπους γύρω σου με τέτοιες νοστιμιές. Φαίνεται υπέροχο το cheesecake σου και τα σκουλαρίκια τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
Euxomai panw apo ola igeia!
ΑπάντησηΔιαγραφήOla ta alla na einai san to teleio cheesecake sou kai ta skoularikia !
I love u!!!
Polla filia!
Μάγδα μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές!
Να είσαι καλά και συ και ότι επιθυμείς!
Φιλιά πολλά!
Ευάκο μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι και συ καλά και να εχεις πάντα αυτή την ενέργεια και τη θετική προσέγγιση στη ζωή!
Love u back!
xxxxx
γλυκιές καλημέρες.....πολλά γλυκά χρόνια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήVini-Vegera-Zaros
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλημέρα:
Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τις γλυκές ευχές!
Καλημέρα και Χρόνια πολλά, καλά, χαρούμενα κι ευτυχισμένα!!!! να σε χαιρόμαστε!!! φιλιά πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρτεμις μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα με χαίρεστε και να σας χαίρομαι!
Κι εσύ ότι επιθυμείς και τα καλύτερα να έρθουν γρήγορα!
Πολλά φιλιά και θετική ενέργεια όλη για σένα!
Xρόνια σου πολλά, καλά και ευτυχισμένα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντε γερή και δυνατή!!!!!
Το κερασμά σου θεϊκό!!!!
Πολλά γλυκά φιλιά!
Να ζήσεις γλυκιά Πόπη και χρόνια πολλά και δημιουργικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορώ να σου πω πόσο πολύ χάρηκα που σε γνώρισα! Είσαι ένας φανταστικός, θετικός και θερμός άνθρωπος γεμάτος χαρά! Σου εύχομαι λοιπόν να έχεις και εσύ πάντα γύρω σου τέτοιους ανθρώπους που σε αγαπούν!
Πολλά φιλιά
Ανθούλα
Ανθούλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτα από όλα σε ευχαριστώ για τις ευχές και για τα καταπληκτικά σκουλαρίκια!
Τα αισθήματα είναι αμοιβαία και συ μου έβγαλες ζεστασιά και θετική ενέργεια!
Συγχαρητήρια ξανά για την εξαιρετική δουλειά που κάνεις!
χρονια πολλαααααααα... και παντα με δημιουργιεςςςςςςς... μονο αυτην την συνταγη κανω για το τσιζ κεικ ... επειδη δεν υπαρχουν ωμα αυγαααα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά κι από δω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι πολύχρονη, χαρούμενη, ευτυχισμένη και πάντα έτσι δημιουργική!!!
Καλά να περάσεις, Καλό Σαββατοκύριακο!!!
ze me
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές και εμένα δεν μου αρέσουν τα τζιζ κεικ με αυγά τα βρίσκω πολύ βαριά!
painter
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ πολύ κι εσύ ότι επιθυμείς!
Θα σου ευχηθώ και εγώ λίγο καθυστερημένα..Να τα εκατοστήσεις, και να είσαι πάντα γερή και δημιουργική!! Να σου δώσω και τα συγχαρητήρια μου (γιατί τα ξέχασα σε προηγούμενο πόστ) για την όμορφη δουλειά που κάνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
picky
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Ποτέ δεν είναι καθυστερημένες!
Να σίσαι καλά και για τα καλά σου λόγια και παρακαλώ πολύ άμα βλέπεις ατοπήματα να τα επισημαίνεις!
Φιλιά πολλά!
άργησα η γαιδάρα αλλά πρόλαβα!!!!χρόνια πολλά πολύχρονη και πολυχαρούμενη!
ΑπάντησηΔιαγραφήεύχομαι κάθε καλό :)))
Συγγνώμη για την καθυστέρηση Πόπη μου, να τα εκατοστήσεις!! Το τσιζκέικ αυτό το φτιάχνω κι εγώ, βγαίνει πάντοτε σούπερ. Όσον αφορά το κράνο, πάντα νόμιζα πως είναι το Cranberry αλλά μάλλον δεν είναι. Με γεια και τα σκουλαρίκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήE allora
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια σένα είναι ανοιχτά όποτε και να έρθεις!!!
Ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές!
@ Foodjunkie
ΑπάντησηΔιαγραφήΙωάννα μου να είσαι καλά για τις ευχές σου, ο εορτασμός είναι 3ημερος και καμιά φορά και παραπάνω οπότε δεν άργησες καθόλου. Και εμένα αυτό το τζικεικ είναι το αγαπημένο μου όσο για το κράνο το έμαθα πρόσφατα και γω νόμιζα ότι είναι το cranberry. Ευχαριστώ και για τα σκουλαρίκια έχουν πολύ πλάκα!
Φιλιά!
ego soy eipa tis euxes mou sto fatsabook, alla blepontas edo to theiko glyko... sou euxomai kathe kommati tis zois sou na einai toooooosooooooo glyko oso to glykaki sou!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή(PS
40 meres kratane oi giortes... kai ta genethlia!!! meta tis saranta meres metraei i proti mera tou neou xronou pou mpaineis... etsi to kano ego... xexexe!!! glitono ena mina kai kati kathe xrono!!!)
@doneky and the carrot
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα μου άρεσε ο τρόπος που σκεφτόσουν!!!!!!!!!!!!!!!
Πω πω αισθανομαι περιεργα στην παρεα των μαγειρων, αλλα μπαινω μα πολλη χαρα πρωτα για να ευχηθω την οικοδεσποινα. Να εισαι παντα χαρουμενη ευτυχισμενη και δημιουργικη Ποπη μου. Μετα δηλωνω οτι σας καμαρωσα στην συγγεντρωση (απο φωτογραφιες φισικα) και ευχομαι παντα να ανταμωνετε και να ξεφαντωνετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοπη μου και παλι να σε χαιρομαστε!
@ Despoinarion
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ βε(που λέει και η βαφτισιμιά μου) είσαι μαγείρισσα ολκής!!! Να μην μιλήσω και για την art de la table σου!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές, εγώ με τα γενέθλια κάνω σαν μικρό παιδί! (και με άλλα εδώ που τα λέμε) τα γιορτάζω πριν μετά και κατά τη διάρκεια!
Σε φιλώ γλυκά!
@Asteri
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ πολύ και για τις ευχές και για τα γλυκά λογάκια
Φιλιά
Υπεροχο το κερασμα!Αν και καθυστερημενα Χρονια πολλα...με υγεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρα μου να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ευχές δεν είναι ποτέ καθυστερημένες, είναι πάντα καλοδεχούμενες!