Αχλαδομαγειρέματα σήμερα! Μην φανταστεί κανείς ότι τελείωσα με τα μήλα,
μικρό διαλειμματάκι κάνω, μια που τα αχλαδάκια είναι ακόμη στον καιρό τους και κάνουν όμορφα γλυκάκια!
Αυτή η τάρτα είναι εύκολη, ελαφριά και διατηρείται φρέσκια εκτός ψυγείου 4, ημέρες, όχι πως θα προλάβετε να την κρατήσετε τόσο…….
Συνταγούλα, Προσαρμοσμένη και αλλαγμένη από το savoringtimeinthekitchen.blogspot.com
Για την τάρτα
Υλικά γέμισης
1 κ.γ. κανέλα (δική μου προσθήκη, της πηγαίνει πολύ)
2/3 φ. ζάχαρη, την άλλαξα και έβαλα καστανή γιατί καραμελώνει καλύτερα
6 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. μαρμελάδα αχλάδι, ή άλλη που να ταιριάζει με το αχλάδι(δική μου προσθήκη)
2 κ.σ. νερό (επίσης δική μου προσθήκη)
Προθερμαίνετε τον φούρνο, πάνω κάτω αντίσταση στους 210 C 425 degrees F. Gasmark 7
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης, προσθέτουμε το βούτυρο, λειώνοντας το με πιρούνι ή κόφτη ζύμης.
Στρώνουμε με τα δάκτυλά μας τη ζύμη, που είναι αρκετά ψιχουλιαστή, σε μία ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο αν έχουμε, διαφορετικά σε μια οποιαδήποτε ταρτιέρα ελαφρά βουτυρωμένη
Τοποθετείστε τα κομμένα αχλάδια (μην αρχίσετε να τρώτε κομματάκια, δεν θα σας φτάσουν - το έκανα-) μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε, την ζάχαρη, το corn flour, το τζίντζερ και την κανέλα, ανακατέψτε με τα χέρια σας καλά έτσι ώστε τα στερεά υλικά να «καθίσουν» πάνω στα αχλάδια.
Βάλτε τα αχλάδια στην ταρτιέρα με την ζύμη, κυκλικά ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα και τοποθετώντας τη μεγάλη πλευρά του κάθε κομματιού προς την εξωτερική πλευρά της τάρτας, όσο πιο κοντά μπορείτε το ένα με το άλλο.
Συνεχίστε με τον δεύτερη σειρά από τα αχλάδια προσέχοντας η μία να εφάπτεται με την άλλη μέχρι να γεμίσει η ταρτιέρα.
Με τα μικρά κομμάτια που σας περίσσεψαν, γεμίστε το κέντρο της τάρτας.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-55 λεπτά.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, λιώστε την μαρμελάδα με τις 2 κουταλιές νερό και με ένα πινελάκι καλύψτε την επιφάνεια των αχλαδιών όσο η τάρτα όσο είναι ζεστή.
Καραμελώνει τέλεια!
Μπορείτε να τη σερβίρετε με παγωτό, αλλά και μόνη της είναι γευστικότατη!
Pears are one of the most wonderful fruits. Their sweet flavor and juicy tender texture are delicious in every recipe, from desserts to salads to main dishes.
They are perfect for fall recipes.
Pear tart with pecan crust adopted and revised from http://savoringtimeinthekitchen.blogspot.com/2010/09/pear-tart-with-pecan-crust.html
For the Tart:
2 heaping teaspoons of crystallized ginger, chopped fine
2 tablespons corn starch
2/3 cup sugar
6 pears (I used Barlett but Anjou and Bosch would work well also), peeled, cored and cut into thick slices
For the Crust:
1/2 cup pecans, chopped fine in a food processor
1 cup flour
1/2 stick (4 tablespoons) cold butter, cut into small pieces
1/4 cup sugar
Preheat the oven to 425 degrees F.
Combine the crust ingredients in a medium bowl and cut in the butter with a pastry cutter or fork. Pat firmly into the bottom and sides of a tart pan with removable bottom
Put the pear slices into a large bowl and add the sugar, corn starch and ginger and toss until mixed together.
Place the pears in concentric circles in the prepared tart crust starting at the outside and placing largest end of each slice toward the outside of the tart, placing them as tightly together as you can. Continue with a second row overlapping the first row by about one inch. Continue until the tart pan is full of pears, using small pieces to fill the center.
Bake in preheated oven for 45-55 minutes.
In a small pan dissolve the marmalade with the water over medium heat, brush over the tart when is still warm.
Allow to cool before serving.
μικρό διαλειμματάκι κάνω, μια που τα αχλαδάκια είναι ακόμη στον καιρό τους και κάνουν όμορφα γλυκάκια!
Αυτή η τάρτα είναι εύκολη, ελαφριά και διατηρείται φρέσκια εκτός ψυγείου 4, ημέρες, όχι πως θα προλάβετε να την κρατήσετε τόσο…….
Συνταγούλα, Προσαρμοσμένη και αλλαγμένη από το savoringtimeinthekitchen.blogspot.com
Για την τάρτα
1/2 φλ. καρύδια αν έχετε pecans ακόμη καλύτερα αλεσμένα στο multi
1 φλ. αλεύρι
4 κ. σ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1/4 φλ. ζάχαρη
Υλικά γέμισης
2 κ.γ. τζίντζερ (αν έχετε φρέσκια ακόμη καλύτερα)
2 κ.σ. corn flour1 κ.γ. κανέλα (δική μου προσθήκη, της πηγαίνει πολύ)
2/3 φ. ζάχαρη, την άλλαξα και έβαλα καστανή γιατί καραμελώνει καλύτερα
6 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. μαρμελάδα αχλάδι, ή άλλη που να ταιριάζει με το αχλάδι(δική μου προσθήκη)
2 κ.σ. νερό (επίσης δική μου προσθήκη)
Προθερμαίνετε τον φούρνο, πάνω κάτω αντίσταση στους 210 C 425 degrees F. Gasmark 7
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης, προσθέτουμε το βούτυρο, λειώνοντας το με πιρούνι ή κόφτη ζύμης.
Στρώνουμε με τα δάκτυλά μας τη ζύμη, που είναι αρκετά ψιχουλιαστή, σε μία ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο αν έχουμε, διαφορετικά σε μια οποιαδήποτε ταρτιέρα ελαφρά βουτυρωμένη
Τοποθετείστε τα κομμένα αχλάδια (μην αρχίσετε να τρώτε κομματάκια, δεν θα σας φτάσουν - το έκανα-) μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε, την ζάχαρη, το corn flour, το τζίντζερ και την κανέλα, ανακατέψτε με τα χέρια σας καλά έτσι ώστε τα στερεά υλικά να «καθίσουν» πάνω στα αχλάδια.
Βάλτε τα αχλάδια στην ταρτιέρα με την ζύμη, κυκλικά ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα και τοποθετώντας τη μεγάλη πλευρά του κάθε κομματιού προς την εξωτερική πλευρά της τάρτας, όσο πιο κοντά μπορείτε το ένα με το άλλο.
Συνεχίστε με τον δεύτερη σειρά από τα αχλάδια προσέχοντας η μία να εφάπτεται με την άλλη μέχρι να γεμίσει η ταρτιέρα.
Με τα μικρά κομμάτια που σας περίσσεψαν, γεμίστε το κέντρο της τάρτας.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-55 λεπτά.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, λιώστε την μαρμελάδα με τις 2 κουταλιές νερό και με ένα πινελάκι καλύψτε την επιφάνεια των αχλαδιών όσο η τάρτα όσο είναι ζεστή.
Καραμελώνει τέλεια!
Μπορείτε να τη σερβίρετε με παγωτό, αλλά και μόνη της είναι γευστικότατη!
Pears are one of the most wonderful fruits. Their sweet flavor and juicy tender texture are delicious in every recipe, from desserts to salads to main dishes.
They are perfect for fall recipes.
Pear tart with pecan crust adopted and revised from http://savoringtimeinthekitchen.blogspot.com/2010/09/pear-tart-with-pecan-crust.html
For the Tart:
2 heaping teaspoons of crystallized ginger, chopped fine
2 tablespons corn starch
2/3 cup sugar
6 pears (I used Barlett but Anjou and Bosch would work well also), peeled, cored and cut into thick slices
For the Crust:
1/2 cup pecans, chopped fine in a food processor
1 cup flour
1/2 stick (4 tablespoons) cold butter, cut into small pieces
1/4 cup sugar
Preheat the oven to 425 degrees F.
Combine the crust ingredients in a medium bowl and cut in the butter with a pastry cutter or fork. Pat firmly into the bottom and sides of a tart pan with removable bottom
Put the pear slices into a large bowl and add the sugar, corn starch and ginger and toss until mixed together.
Place the pears in concentric circles in the prepared tart crust starting at the outside and placing largest end of each slice toward the outside of the tart, placing them as tightly together as you can. Continue with a second row overlapping the first row by about one inch. Continue until the tart pan is full of pears, using small pieces to fill the center.
Bake in preheated oven for 45-55 minutes.
In a small pan dissolve the marmalade with the water over medium heat, brush over the tart when is still warm.
Allow to cool before serving.
Hρθα πρώτη και καλύτερη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τάρτα είναι υπέροχη..φαντάζομαι γεύση..η ζύμη ιδιαίτερη!
Καλταπλήκτική...το παγωτό στο χαρίζω...2 διπλοκεραστώ!
Φιλάκια Ποπίκο μου!
@Eva
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη της πάει πάρα πολύ, μ' αυτή τη ζύμη κάνω και τις παστα φλώρες αλλά με μαρμελάδες ξινούτσικες, φρούτα του δάσους κ.λ.π.
Σ' ευχαριστώ μωράκι μου για τα γλυκά λογάκια!
Αφού ήρθες πρώτη θα πάρεις όσα θέλεις!
Κι εγώ θα πάρω πίνω καφέ και του πάει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα διαλείμματα από τις δουλειές χαζεύω ΄(μεγάλο κουσούρι) διάφορα περιοδικά και τσελεμεντέδες κι αυτές τις μέρες όλο πέφτω σε αχλαδόταρτες,λέω να χρησιμοποιήσω την τελευταία μαρμελάδα κάπου σε γλυκό κι όλο ψάχνω.
Υπέροχη ζύμη έχω φτιάξει με αμύγδαλα καιρός για τα φρέσκα καρύδια!!
Καλημέρα!!!!!!!!!!!!
Η βάση με τα καρύδια πολύ ενδιαφέρουσα, φαίνεται λαχταριστή ,και νόστιμη. Γειά στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ιδιαίτερη ζύμη.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άνοιξε την όρεξη πρωί πρωί η αχλαδόταρτα...
Καλημέρα!!!
Eεεεεεεεεεεε καλέ! κομμάτι πρόλαβα; ωραία τάρτα, θα αρέσει πολύ στον αντρούλη μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρα
@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Να πάρεις κομματάκι, έκανα κι άλλη διότι τσακίστηκε η προηγούμενη!
Φιλιά
@Riri
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Πραγματικά το καρύδι την κάνει πιο πικάντικα διαφορετική! Νασαι καλά για τα γλυκά λογάκια!
@Νατάσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, πάρε κι εσύ κομματάκι για το καφεδάκι σου! Και όποιος κάνει διατροφή, είναι και light
@Asteri
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι καλημέρα!
Να την κάνεις στον αντρούλη σου, θα του αρέσει πολύ!
Φιλιά
Με αχλάδια, με μήλα, με ροδάκινα... με ότι τέλως πάντων φανταστείς καλή μου, εμείς ΟΧΙ δεν θα σου πούμε να είσαι σίγουρη γι' αυτό :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες.
@Penelope
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες! Εντάξει λοιπόν, θα σας τις φτιάξω όλες!
Μία σε κάθε εποχή! Είσαστε όλες οι καλύτερες μπλογκοφιλενάδες μου! Μου αρέσει πολύ αυτή η παρεούλα!
yperoxi i tarta sas me to karidaki tis ..
ΑπάντησηΔιαγραφήoreo to blog sas.
kalimera sas
@Vasiliki
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Σ ευχαριστώ πολύ! Να περνάς για κέρασμα!
Τέλεια η ταρτα... πρωτότυπο με τα καρυδια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια
@Ελπινίκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Ευχαριστώ πολύ! Καλά μαγειρέματα!
Σχεδον κόλλησα το πρόσωπό μου στην οθόνη... για αυτο το γυαλιστερό τραγανό γλυκάκι... ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΖΟΥΜΕΡΟ, ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ειναι αυτό;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦατε μάτια... τάρτα... μπορεί να είναι light αλλά κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι... σωστά;
ουφ... θελω να αγιάσω και δεν μπορώ...! ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟ!
@Donkey and the carrot
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικρή μου την πρώτη την έφαγα μόνη μου, την δεύτερη την μοιράστηκα με μεγάλη δυσκολία, έλα για καφεδάκι όμως και την ξαναφτιάχνω!!!
Σμουτσ
Πόπη τι τάρτα είναι αυτή!!!!! φαίνεται τέλεια, η βάση υπέροχη.........
ΑπάντησηΔιαγραφή@manousina
ΑπάντησηΔιαγραφήήταν πολύ ωραία................... και η βάση και η ταρτούλα!
Φιλιά
Πολύ φίνα συνταγή.Τέλειο επιδόρπιο. Καταγράφεται στα "οπωσδήποτε"
ΑπάντησηΔιαγραφήH βάση με τα καρύδια σίγουρα είναι πολύ νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η ιδέα σου..
και τα αχλαδάκια καραμελωμένα είναι σούπερ..
@Vita, Βρήκες την σωστή λέξη φινα! Νομίζω αυτό την χαρακτηρίζει και επίσης πολύ εύκολη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες
@Marion
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, πραγματικά την διαφορά εδω την κάνουν τα καρύδια, η καστανή ζάχαρη και η
επικάλυψη μαρμελάδασς.!
υπέροχη τάρτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@eatgreek.net
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σ' ευχαριστώ, νάσαι καλά και να περνάς για κερασματάκι!
Καλημερούδια!
Καταπληκτικό γλυκάκι, περιμένω τη συνέχεια με τα μήλα...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Stylianos
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ
Τι εγινε χαρα μου, αφησαμε τα μηλα και πιασαμε τα αχλαδια; :) Κατι μεταξυ ταρτ τατεν και πεκαν παϊ μου ακουγεται το σημερινο. Ενδιαφερον, αλλα θα μεινω λιγο ακομα στα μηλαρακια. Φιλια! Καλο σου Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Δεσποινάριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μήλα τα αφήσαμε για πολύ λίγο για να δώσουμε λίγο χώρο στα αχλάδια που είναι και αυτά στην εποχή τους! Περισσότερο ταρτ τατεν και λιγότερο πεκάν παϊ! Θα επανέλθω με μηλαράκια 2 ποστ μετά!
Είδες προγραμματισμός! Σε φιλώ γλυκά καλό
ΣΚ to u 2
Την έφτιαξα και είναι υπέροχη! Την επόμενη μέρα δεν έμεινε ούτε ψίχουλο! Μόνο μια διόρθωση να κάνω αν μου επιτρέπεις..στα υλικά για τη γέμιση γράφεις 2 φορές ζάχαρη και παραλίγο να τη 'πατήσω'..Μετά είδα και το αγγλικό πόστ και κατάλαβα ότι η δεύτερη ζάχαρη πήγαινε στη ζύμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε πολύ!
Φιλιά
picky
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ, έχεις δίκιο, χαίρομαι που σας άρεσε!