Τα μηλαράκια είναι πια στην εποχή τους και μια που τα αγαπώ ιδιαίτερα, θα συνεχίσω τις μηλοσυνταγές.
Η συνταγή είναι της Betty Crocker,
Την βρήκα στο passthesushi.com και την προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα γεύσης.
• 1 1/2 φλ. τριμμένα μήλα (2 μεγάλα)
• 1 φλ. ζάχαρη καστανή
• 1/2 φλ. ξινόγαλα ή γιαούρτι
• 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο
• 1 αυγό
• 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 φλ. καρύδια, αν βρείτε πεκάνς ακόμη καλύτερα
• 2 κ.γ. baking soda
• 2 κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1 κ.γ. αλάτι
Γλάσο:
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
• 1 κ.σ. γάλα
• 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Προετοιμασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190, αλείψτε τον πάτο της φόρμας (μόνο) με βούτυρο ή λάδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε, τα μήλα, το 1 φλ. ζάχαρη, το ξινόγαλα, το αραβοσιτέλαιο και το αυγό. Προσθέστε τα υπόλοιπα στερεά υλικά, ανακατέψτε μαλακά.
Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το για 45 –55 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και βγάλτε το από τη φόρμα. Μετά από περίπου 1 ώρα, ρίξτε το γλάσο και ή τυλίξτε το με διαφανή μεμβράνη για να διατηρηθεί γύρω στις 4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, ή στο ψυγείο για 10 ημέρες.
Γλάσο καραμέλας
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε το ¼ φλ. καστανής ζάχαρης και ανακατέψτε, ανεβάστε την θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 περίπου λεπτά. Προσθέστε το 1 κ.γ. γάλα και μετά από 1 λεπτό βρασμού κατεβάστε το από τη φωτιά. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη. Βάλτε το σκεύος μέσα σε μπολ με κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Αν σας βγει πολύ πηκτό προσθέστε λίγο γάλα και στην αντίθετη περίπτωση λίγη άχνη, ή βάλτε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αραιώσει.
Θα το συνοδεύσεις τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ η τσάι κι αν είσαι σαν και μένα βάλε και ένα ποτήρι Anthemis ΕΟΣΣΑΜΟΥ !
Apples are in season and since I am a big fan I will try to make the best of them.
Recipe revised from Betty Crocker,"cuz she knows what guys want."
Caramel/glazed-apple-bread
• 1 1/2 cups shredded peeled baking apples (2 large)
• 1 cup packed brown sugar
• 1/2 cup buttermilk or yogurt
• 1/2 cup vegetable oil
• 1 egg, lightly beaten
• 3 cups AP flour
• 1/2 cup chopped pecans
• 2 tea spoons baking soda
• 2 tea spoons ground cinnamon
• 1 tea spoon ground nutmeg
• 1 tea spoon salt
Glaze:
• 2 table spoons butter or margarine
• 1/4 cup packed brown sugar
• 1 table spoon milk
• 1/2 cup powdered sugar, sifted
Preparation:
Heat oven to 350°F. Grease bottoms only of 2 (8x4-inch) loaf pans with cook ing spray or shortening.
In large bowl, stir together apples, 1 cup brown sugar, the butter milk, oil and egg. Stir in remain ing bread ingredients just until dry ingredients are moist ened. Pour into pans.
Bake 45 to 55 minutes or until tooth pick inserted in cen ter comes out clean. Cool 10 minutes on cool ing rack. Loosen sides of loaves from pans; remove from pans and place top sides up on cool ing rack. Cool com pletely, about 1 hour.
In 1-quart saucepan, melt but ter over medium heat. Stir in 1/4 cup brown sugar. Heat to boil ing, stir ring con stantly; reduce heat to low. Boil and stir 2 minutes. Stir in milk. Heat to boiling; remove from heat. Cool to luke warm, about 30 minutes.
Gradually stir powdered sugar into glaze mix ture. Place saucepan of glaze in bowl of cold water. Beat with spoon until smooth and thin enough to drizzle. If glaze becomes too stiff, stir in additional milk, 1/2 tea spoon at a time, or heat over low heat, stir ring con stantly. Driz zle glaze over loaves. Wrap tightly and store at room temperature up to 4 days, or refrigerate up to 10 days.
Υ.Σ.
Η συνταγή είναι της Betty Crocker,
Την βρήκα στο passthesushi.com και την προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα γεύσης.
• 1 1/2 φλ. τριμμένα μήλα (2 μεγάλα)
• 1 φλ. ζάχαρη καστανή
• 1/2 φλ. ξινόγαλα ή γιαούρτι
• 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο
• 1 αυγό
• 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 φλ. καρύδια, αν βρείτε πεκάνς ακόμη καλύτερα
• 2 κ.γ. baking soda
• 2 κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1 κ.γ. αλάτι
Γλάσο:
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
• 1 κ.σ. γάλα
• 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Προετοιμασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190, αλείψτε τον πάτο της φόρμας (μόνο) με βούτυρο ή λάδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε, τα μήλα, το 1 φλ. ζάχαρη, το ξινόγαλα, το αραβοσιτέλαιο και το αυγό. Προσθέστε τα υπόλοιπα στερεά υλικά, ανακατέψτε μαλακά.
Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το για 45 –55 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και βγάλτε το από τη φόρμα. Μετά από περίπου 1 ώρα, ρίξτε το γλάσο και ή τυλίξτε το με διαφανή μεμβράνη για να διατηρηθεί γύρω στις 4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, ή στο ψυγείο για 10 ημέρες.
Γλάσο καραμέλας
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε το ¼ φλ. καστανής ζάχαρης και ανακατέψτε, ανεβάστε την θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 περίπου λεπτά. Προσθέστε το 1 κ.γ. γάλα και μετά από 1 λεπτό βρασμού κατεβάστε το από τη φωτιά. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη. Βάλτε το σκεύος μέσα σε μπολ με κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Αν σας βγει πολύ πηκτό προσθέστε λίγο γάλα και στην αντίθετη περίπτωση λίγη άχνη, ή βάλτε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αραιώσει.
Θα το συνοδεύσεις τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ η τσάι κι αν είσαι σαν και μένα βάλε και ένα ποτήρι Anthemis ΕΟΣΣΑΜΟΥ !
Apples are in season and since I am a big fan I will try to make the best of them.
Recipe revised from Betty Crocker,"cuz she knows what guys want."
Caramel/glazed-apple-bread
• 1 1/2 cups shredded peeled baking apples (2 large)
• 1 cup packed brown sugar
• 1/2 cup buttermilk or yogurt
• 1/2 cup vegetable oil
• 1 egg, lightly beaten
• 3 cups AP flour
• 1/2 cup chopped pecans
• 2 tea spoons baking soda
• 2 tea spoons ground cinnamon
• 1 tea spoon ground nutmeg
• 1 tea spoon salt
Glaze:
• 2 table spoons butter or margarine
• 1/4 cup packed brown sugar
• 1 table spoon milk
• 1/2 cup powdered sugar, sifted
Preparation:
Heat oven to 350°F. Grease bottoms only of 2 (8x4-inch) loaf pans with cook ing spray or shortening.
In large bowl, stir together apples, 1 cup brown sugar, the butter milk, oil and egg. Stir in remain ing bread ingredients just until dry ingredients are moist ened. Pour into pans.
Bake 45 to 55 minutes or until tooth pick inserted in cen ter comes out clean. Cool 10 minutes on cool ing rack. Loosen sides of loaves from pans; remove from pans and place top sides up on cool ing rack. Cool com pletely, about 1 hour.
In 1-quart saucepan, melt but ter over medium heat. Stir in 1/4 cup brown sugar. Heat to boil ing, stir ring con stantly; reduce heat to low. Boil and stir 2 minutes. Stir in milk. Heat to boiling; remove from heat. Cool to luke warm, about 30 minutes.
Gradually stir powdered sugar into glaze mix ture. Place saucepan of glaze in bowl of cold water. Beat with spoon until smooth and thin enough to drizzle. If glaze becomes too stiff, stir in additional milk, 1/2 tea spoon at a time, or heat over low heat, stir ring con stantly. Driz zle glaze over loaves. Wrap tightly and store at room temperature up to 4 days, or refrigerate up to 10 days.
Υ.Σ.
Μου ζητήθηκε κάποιες συνταγές να τις μεταφράζω στα Αγγλικά, για την διευκόλυνση φίλων αλλοδαπών που χρησιμοποιoύν το μπλόγκ.
Έτσι όποτε προλαβαίνω θα τις μεταφράζω.
Θεϊκόοοο !!!Λιώνω για ένα κομμάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
@Eva
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα Ευάκο για πολλά κομματάκια!
Φιλιά πολλά
Απορία ή μάλλον απορίες. Το ψήνεις με αέρα ή αντιστάσεις και σε ποιο ύψος του φούρνου;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μετά είναι ψιχουλιαστό όπως όλα τα κέικ ή λόγω του φρούτου δεν είναι;;
Μη σου φαίνονται χαζές οι απορίες μου έχω τους λόγους μου.
Καλό βράδυ.
ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ξανθή
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ψήνω αντιστάσεις στην 2 σκάλα μετρώντας από κάτω.
Είναι λίγο ψιχουλιαστό.
Και όχι μόνο χαζές δεν μου φαίνονται οι απορίες σου.
Καλο βράδυ και σενα
@Nατάσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ, πολύ πολύ!
υπέροχο, όλο αρώματα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο... και η φωτογραφικη παρουσιαση φοβερη...
ΑπάντησηΔιαγραφή@Γαστερόπληξ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώστηνε, καιρό είχα να σου μιλήσω, ναι πραγματικά μοσχοβολάει.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά λογάκια
@Ελπινίκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σ' ευχαριστώ, κομματάκι και για σένα!
Θέλωωωωωωωωωωωωωω και για όσους δεν κατάλαβαν ........ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα μηλοκεϊκ τη μερα
ΑπάντησηΔιαγραφήτο γιατρο τον κανει περα.
Ετσι δεν λεει η παροιμια;Ετσι λεει!
Θα το φιαξω κι αυτο γιατι εσυ μηλο πιανεις και αμαρτια γινεται. Φιλια!
Ksereis oti pethaino gi autous tous syndiasmous gia auto ta kaneis etsi? Ntroph sou!! kako koritsi!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Asteri
ΑπάντησηΔιαγραφή'Έλα σου κράτησα κομματάκι!!!χχχ
@DΔεσποινάριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι λέει η παροιμία! Έτσι
Είναι πραγματικά αμαρτία αυτό το κεκάκι και σεις στο Αμέρικα που έχετε pecans το κάνουν ακόμη καλύτερο, κάποτε έβρισκα στον ΑΒ τώρα μόνο στον Θανόπουλο και η Κηφισιά από το Παλαιό Φάληρο, είναι μια απόσταση.....
Φιλιά πρωινά, καλό μήνα και καλημέρα!
@Royal Coconut
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοκονίτσα μου,ποιος να συγκριθεί μαζί σου!
Η αλήθεια είναι ότι σε σκέφτηκα όταν το έκανα γιατί ήθελα να φτιάξω την butterscotch σου, την έβαλα όμως αλλού, θα την καμαρώσεις στην επόμενη ανάρτηση, Σμουτσ
Ωχ νοστιμιά πρωί-πρωί :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά δεν πολύ ζηλεύω γιατί έκανα κεκάκι μπανάνας και πρόσθεσα και κάτι λίγες σταφίδες κι' έτσι έχω το συνοδευτικό για το καφεδάκι μου. Χωρίς γλάσσο βέβαια, αλλά θα το αντέξω, τι να κάνω..
@Penelope,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το μπανάνας μου αρέσει πολύ!
Καλό μήνα και στέλνω και γλάσσο!
νοστημότατο φαίνεται! παίρνω ενα κομάτι.... :Ρ
ΑπάντησηΔιαγραφή@eatgreek.net
ΑπάντησηΔιαγραφήνα πάρεις 2 κομματάκια.
Χαίρομαι που το blog έγινε
ΑπάντησηΔιαγραφήI N T E R N A T I O N A L!!!
Τώρα στο προκείμενο...για μια ακόμη φορά εκτός από το κέικ, μπράβο και για τις φωτογραφίες που είναι πάρα πολύ καλές.
@Stylianos
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτελάκι, ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!
Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε!
Σμουτ
καλό μήνα, σούπερ κεϊκάκι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@manousina
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και σε σένα!
Σ' ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα Taste.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄αρέσει το μηλοκέικ σου αλλά η φωτογράφιση ήταν ένας bonus εξαιρετικό!
Καλό μήνα,
Καλό weekend
Πολύ ωραίο φαίνεται! Φαντάζομαι τη γεύση του και μου έρχεται λιποθυμιά:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται νοστιμότατο!! νομίζω θα το δοκιμάσουμε σύντομα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Zabia
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό weekend και σε σένα, σ' ευχαριστώ πολύ!
@big mama
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου κρατήσω κομματάκι, πολύ ωραίαο ήτανε!
@Arti
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το δοκιμάσετε και να μου πείτε!
Σ' ευχαριστώ πολύ, καλό μήνα!
Πώς μ'αρέσουν τα φρουτένια κέικ! Ειδικά με το μήλο. Όταν ψήνεται είναι τόσο ζουμερό. Υπέροχο φαίνεται με το γλάσο του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
Μάγδα
@Μάγδα μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο. Σ'ευχαριώ πολύ για τα γλυκά λογάκια, πραγματικά όταν ψήνεται είναι ζουμερό και μοσχομυριστό!
Τέλειο το κεικ σου, πολυ καλός συνδυασμός υλικών, το αποτέλεσμα πρέπει να ειναι καταπληκτικό, σε μεγάλο πειρασμό με βάζης... να το ψήσω σήμερα κιόλας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Riri
ΑπάντησηΔιαγραφήΝασαι καλά Ριρή,ήταν πολύ ωραίο με πλούσια γεύση και μυρωδιές!
Το εφιαξα κι αυτο (οπως ειδες). Παμε παρακατω, τι αλλο θα μας πεις με μηλαρονια;
ΑπάντησηΔιαγραφή@Δεσποινάριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα έχει αχλάδια!χχχχ
YPEROXO TO KEIK!!!YUM YUM SLOURP!!!!TELEIA H SYNTAGH!!!!:)
ΑπάντησηΔιαγραφή@donkey and the carrot! Ποιος να συγκριθεί μαζί σου.......................χχχχχχχ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταπληκτικό!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το κάνεις και να μου πεις <3
Διαγραφή