Καλημέρες! Αντε να γλυκαθούμε να πάει καλά η ημέρα!
Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει το ταψάκι Στέλιος έχει βγάλει τα λεφτά του και εγώ περνάω τη φάση cupcakes.
H συνταγή αυτή μου άρεσε γιατί τα ντόνατς με ζάχαρη είναι από τα αγαπημένα μου.
Η γεύση τους είναι απαλή και υγρή, τραγανή από τη ζάχαρη και με μία μικρή επίγευση μοσχοκάρυδου.
Το λάδι τα βοηθάει να διατηρηθούν υγρά και απορροφάει καλύτερα την επικάλυψη ζάχαρης από ότι το βούτυρο, ιδιαίτερα στα πλαιινά τοιχώματα των μάφινς κατά τη διάρκεια που βρίσκονται μέσα στη φόρμα κι έτσι δεν καραμελώνουν και η ζάχαρη κολλάει πολύ καλύτερα επάνω τους.
Ντόνατς μάφινς με επικάλυψη ζάχαρης
Διασκευή συνταγής από Baking Bites και από το gracessweetlife.com
Ξεκινάμε
• 3/4 φ. ζαχαρη
• 1 μεγάλο αυγό
• 1 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κ.γ. baking powder
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1/4 φ. αραβοσιτέλαιο
• 3/4 φ. Γάλα, με χαμηλά λιπαρά δεν υπάρχει πρόβλημα
• 1 κ.γ. vanilla extract
• 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
• 1/2 φλ. ζάχαρη για να βουτήξετε τα μάφινς
Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC. Προετοιμάστε τις φόρμες για τα μάφιν με τα ειδικά χαρτάκια ή λαδώστε, βουτυρώστε, ψεκάστε, τις θήκες,(με ένα από όλα τα ανωτέρω) και αλευρώστε.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο .
Χτυπήστε το αυγό και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
Ρίξτε το μίγμα με το αλεύρι στο μείγμα αυγού και ζαχαρης και προσθέστε το λάδι, τη βανίλια και το γάλα
Ρίξτε περίπου δύο κουταλιές της σούπας μειγμα σε κάθε θήκη μάφιν (περίπου τα ¾ της θήκης ) και ψήστε για 15-18 λεπτά.
Ενώ ψήνονται ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα και σε ένα άλλο βάλτε το λιωμένο βούτυρο.
Μόλις βγουν τα μάφιν από το φούρνο βουτήξτε τα πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και έπειτα στην ζάχαρη.
Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει το ταψάκι Στέλιος έχει βγάλει τα λεφτά του και εγώ περνάω τη φάση cupcakes.
H συνταγή αυτή μου άρεσε γιατί τα ντόνατς με ζάχαρη είναι από τα αγαπημένα μου.
Η γεύση τους είναι απαλή και υγρή, τραγανή από τη ζάχαρη και με μία μικρή επίγευση μοσχοκάρυδου.
Το λάδι τα βοηθάει να διατηρηθούν υγρά και απορροφάει καλύτερα την επικάλυψη ζάχαρης από ότι το βούτυρο, ιδιαίτερα στα πλαιινά τοιχώματα των μάφινς κατά τη διάρκεια που βρίσκονται μέσα στη φόρμα κι έτσι δεν καραμελώνουν και η ζάχαρη κολλάει πολύ καλύτερα επάνω τους.
Ντόνατς μάφινς με επικάλυψη ζάχαρης
Διασκευή συνταγής από Baking Bites και από το gracessweetlife.com
Ξεκινάμε
• 3/4 φ. ζαχαρη
• 1 μεγάλο αυγό
• 1 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κ.γ. baking powder
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1/4 φ. αραβοσιτέλαιο
• 3/4 φ. Γάλα, με χαμηλά λιπαρά δεν υπάρχει πρόβλημα
• 1 κ.γ. vanilla extract
• 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
• 1/2 φλ. ζάχαρη για να βουτήξετε τα μάφινς
Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC. Προετοιμάστε τις φόρμες για τα μάφιν με τα ειδικά χαρτάκια ή λαδώστε, βουτυρώστε, ψεκάστε, τις θήκες,(με ένα από όλα τα ανωτέρω) και αλευρώστε.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο .
Χτυπήστε το αυγό και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
Ρίξτε το μίγμα με το αλεύρι στο μείγμα αυγού και ζαχαρης και προσθέστε το λάδι, τη βανίλια και το γάλα
Ρίξτε περίπου δύο κουταλιές της σούπας μειγμα σε κάθε θήκη μάφιν (περίπου τα ¾ της θήκης ) και ψήστε για 15-18 λεπτά.
Ενώ ψήνονται ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα και σε ένα άλλο βάλτε το λιωμένο βούτυρο.
Μόλις βγουν τα μάφιν από το φούρνο βουτήξτε τα πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και έπειτα στην ζάχαρη.
Καλημέρααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να έχω 2-3 ντόνατς-μαφινάκια με το καφεδάκι μου???
Σούπερ πρόταση!!!!
Πίνω καφεδάκι, στείλε μερικά! Πάνε για άμεση δοκιμή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, από σήμερα εγώ ξεκινάω δίαιτα και εσύ φτιάχνεις τέτοια πράγματα ; Για να ξεκινήσετε όλοι να βάζετε συνταγές διαίτης....
ΑπάντησηΔιαγραφή@Νατάσα, Καλημερούδια,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα στέλνω, για το καφεδάκι σου!:))
@Λιλάκι,
ΑπάντησηΔιαγραφή¨Εφτασαννννννννν καλημερούδια!
@ Manousina,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν καλωπροσέξεις τη συνταγή και διαίτης τη λες
Πόπη με ξεμυάλισες πρωι πρωι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνουν τέλεια και φανταζομαι οτι από γεύση θα σκίζουν!!!
Φιλάκια~!!!
χαιρομαι τοσοοοοοο που σας βρηκαααααααααα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοπη ποσα τετοια εφιαξες; Ποσα τετοια εφαγες; :))) Λοιπον εχω ανακαλυψει τις θηκες απο σιλικονη και εχω ξεμπερδεψει μια για παντα απο τα βουτυρωματα και τα αλευρωματα. Πιστευω οτι ειναι η μεγαλυτερη ανακαλυψη για την ζαχαροπλαστικη. Φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Eva,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυάκο αν σου αρέσει η γεύση ντόνατς είναι σούπερ!
:))))
@zeta mea
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώστηνε, χαίρομαι που βρεθήκαμε!
@Δεσποινάριον,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφτιαξα 10, έφαγα 3 τα υπόλοιπα εξαφανίστηκαν.
Θήκες σιλικόνης, τεράστια ανακάλυψη, προσπαθώ να καλοπιάσω το Στέλιο για αυτό χρησιμοποιώ το ταψάκι του. Δεν έχω αγοράσει ακόμη αλλά το επόμενο Cook Shop, θα τις συμπεριλάβει. Φιλιά πολλά!
Μοσχομύρισε ο τόπος! Μου αρέσει η γεύση των ντόνατς αλλά με κάτι τέτοια θα γίνει η mama ακόμη πιο big;-)
ΑπάντησηΔιαγραφή@big mama
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχεις αναγκη εσυ!!!
πολύ μου άρεσε ο τίτλος αφού αγαπώ και τα δύο
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
@E Allora!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι γω τρελλαίνομαι!
mareseeeeeee!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι νέα αναγνώστρια του μπλοκ και αυτή η συνταγή μου κέντρισε την προσοχή και θα φτιαχτεί άμεσα!! Μία ερωτησούλα μόνο: Το αυγό που αναφέρεται στα υλικά σε ποια φάση μπαίνει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία
Μαρία έχεις δίκιο το αυγό μπαίνει μαζί με τη ζάχαρη στη θέση του βούτυρου που δεν υπάρχει...... παρά μόνο στο άλειμμα.
ΑπάντησηΔιαγραφή