Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Eat Pray Love


Πέμπτη βράδυ, μιας εβδομάδας με -ευτυχώς- ατελείωτες γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, φεύγουμε από την πλατεία Καρύτση με προορισμό την Κωνσταντινουπόλεως…

Στάση, Berlin Raki, κουλτούρα Βερολίνου, ταμπεραμέντο πολυεθνικό και ατμόσφαιρα mix and match! Γκάζι urban θα το έλεγες, με πολύ χρώμα, βιομηχανική αίσθηση, μουσικές ανεβαστικές και πολλές ρακές! Τι, δε σου ταιριάζει;  Απόλυτα και σε όλα τα γούστα θα έλεγα εγώ.


Ξεκινάω με κοκτέιλ που προτείνει η Μαρία, από ρακί και επίγευση τσίλι, τόσο όσο για εμένα που αγαπώ τα καυτερά, αν θέλεις στο κάνει και με βότκα, εγώ με ρακί θα το ξαναπάρω! Έρχονται τα πρώτα, ταραμοσαλάτα με πιτάκια και ελιές,  βελουτέ κουνουπίδι με παρμεζάνα και λάδι τρούφας, απίθανη, πράσινη σαλάτα με ωραία οξύτητα, πατατοσαλάτα με σπιτική μαγιονέζα, θα ήθελα λίγο λιγότερη μαγιονέζα και το κορυφαίο, σκουμπρέτα, δλδ παστό σκουμπρί σε φρυγανισμένη φέτα ψωμιού με κρεμμυδάκια και τσίλι, κάποιοι το βρήκαν λίγο καυτερό, για μένα απόλυτα ισορροπημένο.
Σκουπρέτα

Χαζεύουμε όμορφες φάτσες, ακούμε μουσικές που μας κάνουν να θέλουμε να χορέψουμε και να το χταπόδι με μέλι και μαυροδάφνη, τρυφερό και γλυκό, ίσως λίγο πιο γλυκό για τα γούστα μου αλλά πολύ ενδιαφέρον! Και εκεί που χαλαρώνεις και απολαμβάνεις, σκάνε μύτη οι γαρίδες, με σύγκλινο Μάνης Κουράκου, δοκιμάζεις και ξεχνάς το όνομά σου, ψήσιμο άψογο, γεύση πολυεπίπεδη, έντονη, μυρωδάτη απολαυστική!  Παίρνεις ανάσα και σου χαμογελάει το ριζότο με γαρίδες και λάιμ, λίγο αλάτι παραπάνω το ήθελα αλλά χύλωμα και ψήσιμο γαρίδας άψογο.

Γαρίδες με λαιμ και σύγκλινο Μάνης

Ανάσα πάλι, κουβέντες, μουσικές, γέλια, έρχονται τα μύδια, αχνιστά, κρασάτα καυτερά, όπως πρέπει λέω εγώ.
Αρχίζεις να προσεύχεσαι, να μην έρθουν άλλα πιάτα, γιατί δεν αφήνεις μπουκιά και θα σκάσεις… μα εδώ δεν “πιάνουν” οι προσευχές, να και η ταλιάτα, σωστά ψημένη, ζουμερή, λίγο αλάτι παραπάνω θα ήθελα -θέμα προσωπικής γεύσης- ραντισμένη με ελαιόλαδο!

Δε γίνεται πρέπει να δω τη σεφ, Αριάνδη Πούλιου, Kρητικιά, με βοηθό τη “δικιά” μας food blogger Άρτεμη Τσίπη, σεφ με εκτόπισμα θα έλεγα εγώ και στη προσέγγιση των πιάτων και στην εμφάνιση, χαμόγελο πλατύ, σεμνή αλλά σίγουρη για αυτό που κάνει, έχοντας περάσει από “μεγάλα μαγαζιά” βγάζει έναν αέρα φιλικό και καλλιτεχνικό! Στη κουβέντα, "καταλαβαίνεις" το κέφι των πιάτων και την αγάπη της για αυτό που κάνει!
Από δεξιά, Άρτεμις Τσίπη, Αριάνδη Πούλιου © Gourmelita
Κι όσο μιλάμε έρχονται τα δικά τους λικέρ φράουλας με ρακί βέβαια και κρητικά μυζηθροπητάκια με έξτρα μέλι για εμάς! 

Η εμπειρία στο Berlin Raki -περί εμπειρίας πρόκειται- μου θύμισε το “Eat Pray Love”
Θα φας, θα φας θα φας, θα προσευχηθείς για την απόλαυση και θα ερωτευθείς το χώρο και τις γεύσεις!

Μην ξεχάσω από αυτή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα έχουν και brunch!


Info : Berlin Raki, Κωνσταντινουπόλεως 44 και Ελασιδών 29 , Αθήνα, 210-30313519. 

4 σχόλια:

  1. Τόχασα άλλα θα πάω μια άλλη φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο ωραιο και αληθινο φαγητο στο γκαζι!
    ("Μη με πας απ το σπιτι, τ ακους, στο Berlin να με πας..")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου και μου αρέσει και το "άσμα"

      Διαγραφή