Μακαρονάδα με θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένεςn φρέσκιες ή κατεψυγμένες αλλά με το κέλυφος
500 γρ. μύδια
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 κουτί τοματάκια κονκασέ
ή 2 κούπες σπιτική σάλτσα ντομάτα
2 καρότα τριμμένα
λίγο σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 ποτηράκι κονιάκ ή ούζο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αχνίζουμε σε ένα τηγάνι τις γαρίδες μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα τριμμένα στον τρίφτη και το σκόρδο, μετά από λίγο σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και τη μουστάρδα. Βράζουμε το φαγητό για 10 περίπου λεπτά και τελευταία στιγμή προσθέτουμε τα μακαρόνια μισοβρασμένα. Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν μαζί με τη σως για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή άνηθο ή μάραθο
Συνοδεύουμε με ένα ποτήρι Πέτρινες Πλαγιές του Κτήματος Παλυβού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου