Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μαστίχα

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μαστίχα

Υλικά


1 κούπα λάδι ή βούτυρο
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
1/2 κούπα αμύγδαλα άσπρα
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα ξερά βερίκοκα
4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
2 κ. σ.σουσάμι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 βανίλια
1/2 κγ. μαστίχα Χίου
2 ξυλαράκια κανέλας
1/2 λεμόνι όχι το χυμό ολόκληρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί, για 10 λεπτά. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι ή το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Προσοχή στην αρχή γιατί η διαδικασία αυτή πιτσιλάει πολύ. Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αφήνουμε το χαλβά να βράσει για 3-4 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σταθεί έτσι για 20 λεπτά. Μεταφέρουμε το χαλβά σε φόρμα και τον γυρίζουμε σε πιατέλα.



Η συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη από τον Όμορφο Κόσμο στο Mega


Κατα τη γνώμη μου και 2 κούπες ζάχαρη και 3,5 νερό θα ήταν αρκετές- τώρα που το δοκίμασα, επίσης μόνο με λάδι για όσους και όσες νηστεύουν!

Υ.Σ. Δε θέλω σχόλια για το έλατο στη φόρμα! Χριστούγεννα είναι πάντα!!!!!!

2 σχόλια:

  1. μου αρεσει πολυ ο χαλβας και η μαστιχα φανταζομαι θα δινει πολυ φινο αρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικά είναι πολύ ωραίος, δεν το είχα ξαναφτιάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή