Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Γιουβέτσι Στέλιου

Χθες το βράδυ είχαμε πάλι φιλολομαγειρέματα.

Πήγαμε στη Φλώρα και τον Στέλιο για κουβεντούλα, παρεούλα και φαγάκι.
Όπως έχω ξαναπεί Στέλιος είναι δεινός ψαράς αλλά και μάγειρας.
Το μενού ήταν πιπεριές Φλωρίνης, γεμιστά αυγουλάκια, jumbo ελιές, σαλάτα μαρούλι και ένα καταπληκτικό γιουβέτσι.
Ακολουθεί η συνταγή:



Υλικά

1.5 kg μοσχάρι ποντίκι σε μερίδες, (σε αυτήν την περίπτωση ήταν Λημνιό)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτάκι ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 πακέτο κριθαράκι ή όσο πάρει το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε
Λίγο λάδι
Αλάτι πιπέρι
Κρασί για το σβήσιμο (κόκκινο)

Εκτέλεση
Σωτάρουμε με το ελαιόλαδο κρεμμύδια, το σκόρδο και το κρέας, μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό λίγο πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Είκοσι λεπτά πριν να είναι το κρέας τελείως έτοιμο προσθέτουμε τα ντοματάκια , τον πελτέ, και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και ρίχνουμε και το κριθαράκι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χυλώσει.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το τοποθετούμε σε ένα πήλινο, καλύπτουμε με παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και συνοδεύουμε με ένα ποτήρι Pinot Noir Παπαϊωάννου

Εμείς ήπιαμε Δαμασκηνό, εξαιρετικό βελούδινο κρασί

6 σχόλια:

  1. πως να αντισταθώ στο γιουβέτσι, δε γίνεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και στο συγκεκριμένο...... δε σου λέω τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν η συνταγή σου είναι διαφορετική να μου πείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο το γιουβετσι ειναι σκετη αναστατωση...αλλα αυτο που αρεσει ειναι παντα μας προτεινεις και το καταλληλο κρασι το οποιο ειναι υπεροχο γιατι παντα το σωστο κρασι απογειωνει το φαγητο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φαγάκι χωρίς κρασάκι δεν γίνεται........συμφωνώ για την απογείωση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή