Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Τάρτα με μπρόκολο και μπέηκον

Τάρτα με μπρόκολο και μπέικον



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Για τη βάση

1 φύλλο ζύμης σφολιάτας

Λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα

Για τη γέμιση

300 γραμμ. μπουκετάκια από μπρόκολο

φρέσκο ή κατεψυγμένο

5-6 λωρίδες μπέικον τραγανιστό,

ψιλοκομμένο

5 αβγά χτυπημένα

100 γραμμ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη

80 γραμμ. σκληρό πικάντικο τυρί (ρεγκάτο,

κεφαλογραβιέρα) τριμμένο

200 γραμμ. τυρί κρέμα

1-1 . φλιτζάνι γάλα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τάρτα με μπρόκολο και μπέικον

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Για τη βάση

1 φύλλο ζύμης σφολιάτας

Λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα

Για τη γέμιση

300 γραμμ. μπουκετάκια από μπρόκολο

φρέσκο ή κατεψυγμένο

5-6 λωρίδες μπέικον τραγανιστό,

ψιλοκομμένο

5 αβγά χτυπημένα

100 γραμμ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη

80 γραμμ. σκληρό πικάντικο τυρί (ρεγκάτο,

κεφαλογραβιέρα) τριμμένο

200 γραμμ. τυρί κρέμα

1-1 ½ φλιτζάνι γάλα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βάση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°. Ξεπαγώνετε το φύλλο σφολιάτας. Το απλώνετε μέσα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 25-27 εκ. καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματά της.
Αφαιρείτε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν. Καλύπτετε την τάρτα με μια λαδόκολλα. Ρίχνετε φασόλια πάνω στη λαδόκολλα για βάρος, για να μη φουσκώσει η ζύμη και την ψήνετε για 15΄.

Για τη γέμιση

1 Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει

τραγανό.
2 Πλένετε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και τα ζεματάτε για 7 λεπτά σε βραστό α-
λατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και κόβετε τα κοτσανάκια τους για να έχουν το ίδιο μήκος και να μπορούν να σταθούν όρθια μέσαστη γέμιση.

3 Αφαιρείτε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και αφήνετε τη βάση της τάρτας να κρυώσει.

4 Αναμιγνύετε μέσα σε μια κατσαρόλα, πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, τυριά, γάλα, αλάτι,
πιπέρι. Βράζετε το μίγμα ελαφρά για να πήξει και προς το τέλος ρίχνετε τα αβγά και τα
κομματάκια μπέικον. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει για να μη μουλιάσει η βάση της τάρτας και τη μεταφέρετε μέσα στηστην ταρτιέρα.


5 Ψήνετε την τάρτα για 25-30΄ μέχρι να πήξει στο κέντρο η γέμιση. Την αφήνετε να
κρυώσει και την ξεφορμάρετε.

Συνοδέψτε τη με ένα δροσερο ποτήρι «Μικρός Βοριάς Rielsing, Λευκός ξηρό,του Άγγελου Ρούβαλη .


Ο Μικρός Βοριάς Riesling αποτελεί ένα από τα ελάχιστα Riesling του Ελληνικού αμπελώνα (ιδιόκτητο αμπέλι σε υψόμετρο 840μ). Λευκό κρασί με έντονη και ξεχωριστή προσωπικότητα, ιδιαίτερο άρωμα αλλά και δροσερή γεύση. Διακρίνεται για τα αρώματα λευκών ανθέων να πλαισιώνονται από αυτά του βασιλικού και της μέντας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου