Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Paul Boulangerie.

Χθες όλη μέρα έκανα τον Βέγγο! 4 Ραντεβού στο κέντρο με 34 βαθμούς, κουφόβραση σε συνδυασμό με περπάτημα πάνω στο 10ποντο και την υπόταση που χτυπάω τα καλοκαίρια, ένοιωσα την ανάγκη για Parisien Πρωινό ! Το 1ο ραντεβού ήταν στην Πανεπιστημίου, πολύ κοντά στο νούμερο 10, εκεί όπου φτάνεις με κλειστά μάτια από τη βουτυράτη μυρωδιά.....των φρεσκοψημένων κρουασάν...


Στην κολεξιόν της Paul Boulangerie.

Σε ένα κουκλίστικο φούρνο, γεμάτο ποικιλίες ψωμιού, σταφιδόψωμα, ψωμάκια με σοκολάτα, κέικ, μιλφέιγ, τάρτες , σάντουιτς και κάθε λογής νοστιμιές.
Macarons και Mignardises στην Παριζιάνικη βιτρίνα, που αλλάζει 4 φορές την ημέρα, με φλέρταραν απροκάλυπτα με γαλλικό accent.

Ενας γκουρμέ φούρνος, με ιστορία από το 1889, 360 καταστήματα σε ολόκληρη τη Γαλλία και  εδω και λίγους μήνες και στην Αθήνα μας.!

Δοκίμασα λοιπόν εξαιρετικό cappuccino με σούπερ κρέμα, κρουασάν βουτύρου, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι και αργότερα μια αφράτη ομελέτα με ζαμπόν και τυρί.

Όπως καταλαβαίνετε έμεινα αρκετά.......7 τραπεζάκια των 2 ατόμων εξαιρετική ποιότητα προϊόντων, Παριζιάνικη ατμόσφαιρα και πολύ καλές τιμές!

Αν δεν έχετε πάει και σας αρέσουν οι λιχουδιές, σπεύσατε, το Παρίσι είναι δίπλα σας!!!!!


12 σχόλια:

  1. Και μόλις το σαββατοκυριακο διάβαζα σε ενθετο κυριακάτικης εφημεριδας ενα αφιέρωμα στο φούρνο Paul και πραγματικά ενθουσιάστηκα.
    Και μετά την δική σου περιγραφή δεν θα αργησω να πάω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. krouasan e??? mmmmmmmmmmmmmmmm....auta ksereis posous apotnosu exoun????? :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee exo xoro omos ego polyyyyyyyyyyyyyyyyyy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα διαβάσει παλιά ότι θα άνοιγε και το είδα προχθές από το τρόλευ όταν κατέβαινα στο κέντρο. Το βάζω στο πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήγα και ψώνισα στο μαγαζί. Πήρα 9 διαφορετικά είδη για να έχω άποψη. Έδωσα 30 ευρώ. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι σε καμμία περίπτωση δεν αξίζει τα χρήματα αυτά. Το μόνο άλλοθι είναι πως πληρώνει ακριβό ενοίκιο για το σημείο όπου βρίσκεται.
    Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα που έρχονται από το εξωτερικό. Δεν έχω τίποτα με τα κατεψυγμένα, απεναντίας τα υποστηρίζω. Όμως, υπάρχουν αντίστοιχα ελληνικά που το ξεπερνούν κατά πολύ!!!
    Είμαι πολύ καλός γνώστης των προιόντων αυτών και ξεφεύγω από το στάτους ενός απλού καταναλωτή και έχω απαιτήσεις από τέτοιου είδους προιόντα.
    Δεν το συστήνω.
    Αφήνω ένα μικρό παραθυράκι μήπως δεν έχουν μάθει οι άνθρωποι εδώ να τα ψήνουν καλά, γιατί το ψωμί με την κολοκύθα σίγουρα δεν ήταν καλά ψημένο.
    Οι τάρτες άγευστες και τα βερύκοκα όχι καλά.
    Με άριστα το 10, δίνω 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ασεβή .Είναι κατεψυγμένα όλα τα γλυκά τους και δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ακριβά και να χαίρουν τέτοιας εκτίμησης.Προσθέτω στα μείον το απίστευτα ξιπασμένο ύφος μερικών υπαλλήλων και ειδικότερα μιας νεαρής που την πέτυχα ένα απόγευμα αργά Παρασκευής στο ταμείο.Τόσο ύφος μικρή κοπέλα για να πουλάει σφολατοειδή είναι κωμικό ως κουραστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pros ton asevi kai ton anonimo.mallon den exete idea apo gallikes gefseis i exete kapio paromio magazi ekei konta.einai o monos logos gia na sas katanoeiso.katarxas den einai katepsigmena alla ftiaxnonte ola stin ellada me alevri kai ilika apo gallia.opote epeidi isaste to ligotero asxeti se oti afora afto min milate poli gia na min sas prosvaloun xoris na to psaxnete prin.katadefteron ta psomia me kolokitha file mou panta afinoun tin ifi tou psilo omou psomiou.oso gia tis tartes den ksero ti perimenes alla oi galloi den ta theloun oute poli glika oute almira alla kati demi gia na perneis tin gefsi apo ta ilika.oso gia ta verikoka kai genika aftou tou idous ta frouta den prepei na einai polli psimena opos kanoun edo alla demi.tha sas po lipon na mathete prota kai meta na pite tin gnomi sas.enas gnosteis pou ergastike sto parisi gia 8 xronia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα ενταξει παλιοβοσκοι!! εχουμε τους καλυτερους φουρνους στην Ελλαδα και πατε και τα ακουμπατε στη Γαλλικη βλακεια που ανοιξε στην Πανεπιστημιου για να λετε οτι πηγατε στο Paul!!! Φατε την κεφαλια (μτφρση ακριβο) τωρα και μετα μπειτε να κλαψετε στα blogs!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πήγα στο Paul κι εγώ σήμερα το απόγευμα. Εξαιρετικό design, πολύ ωραίο ζεστό μαγαζί, με ωραία μουσική.
    Παρήγγειλα μια Crepe complete (κρέπα με ζαμπόν τυρί αυγό)και ένα ποτήρι νερό βρύσης. Το νερό ήρθε χλιαρό έως βραστό. Η κρέπα συνοδευόταν από μαρούλι με balsamico. Άρχισα να τρώω και ξαφνικά έρχεται μια υπάλληλος και μου αρπάζει το πιάτο (!!!!!!!)και τρέχει στην κουζίνα. Μένω άναυδη με την μπουκιά στο στόμα. Επιστρέφει λέγοντάς μου πως είχαν ξεχάσει να βάλουν το αυγό και ζητώντας μου συγνώμη... Η κρέπα μετριότατη και η όρεξή μου εξαφανισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάναμε το λάθος να πάμε για τρίτη φορά στο νέο μαγαζί Paul's στη Γλυφάδα. Τις άλλες δύο φορές είχαμε πάει στις 8:30 το πρωί και παρότι είδαμε πως το servis ήταν αργό τελικά εξυπηρετηθήκαμε αφού υπήρχε μόνο ένας ακόμα πελάτης εκτός απο εμάς. Σήμερα, Κυριακή 30.6. πήγαμε στις 10:00, παραγγείλαμε ένα espresso decafeine, που η σερβιτόρος απο μόνη της κατέγραψε στη παραγγελία ως freddo!(γιατί της μιλούσαν όπως μας είπε στα ακουστικά !), ένα καπουτσίνο και ένα crouassant. Το crouassant ήρθε μετά απο 10 περίπου λεπτά όμως οι καφέδες δεν ήρθαν ποτέ. Τουλάχιστον όχι μέχρι τις 10:35 που φύγαμε. Μας χάλασε το πρωινό, οι σερβιτόρες είναι τουλάχιστον ερασιτέχνες και δεν έχει την ποιότητα που απαιτείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή