Η φίλη μου η Κατερίνα από το blog ,donkey and the carrot, με προσκάλεσε να παίξω στο παιχνίδι, τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει στο μπλόγκινγκ.
Άργησα αρκετά να παίξω αλλά τώρα που αποφάσισα ότι τα πράγματα θα τα κάνω εγώ καλύτερα, μπαίνω και σε διάθεση παιχνιδιού και συμμετέχω.
Το παιχνίδι αυτό αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε η Λίλα με τοποθετήσεις που με εκφράζουν απόλυτα, όπως της έγραψα και στο σχόλιο μου.
Μου αρέσει να μπλογκάρω, αν δεν μου άρεσε δεν θα το έκανα.
Είναι επιλογή και κάποιες φορές ανάγκη. Ξεκίνησα το μπλόγκινγκ περίπου ένα χρόνο πριν σε μια επίσης πολύ δύσκολη περίοδο, με προτροπή του Στέλιου για να με βοηθήσει στα « δύσκολα», να επικοινωνήσω διαφορετικά......να εκφραστώ και να απασχοληθώ με κάτι όμορφο και δημιουργικό.
Μου αρέσει η επαφή μαζί σας, τα σχόλια, οι δικές σας απόψεις, η παρεούλα που κάνουμε από δω.
Με συγκίνησε και με συγκινεί, το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν σε ξέρουν μπαίνουν στην διαδικασία να σου μιλήσουν, να σε παρηγορήσουν, να έρθουν κοντά σου με κάθε τρόπο.
Μου άρεσε που γνώρισα αρκετούς από εσάς και είδα ότι τα «ημερολόγια μας» σε γενικές γραμμές είμαστε εμείς......
Με άγγιξε περισσότερο που 2 από εσάς τους καινούργιους μου, όμως καθημερινούς φίλους, εκτός από τα ζεστά σας σχόλια, μπήκατε στη διαδικασία να βοηθήσετε ενεργά…….
Σας ευχαριστώ όλους, για την παρέα, για την δύναμη και πάνω από όλα για την ζεστασιά σας.
Τώρα αυτά ή αυτοί που με ενοχλούν, έ όπως και στη ζωή, δεν τους πολυκάνω παρέα….. τόσο όσο…….
Για να τελειώσω όμως με τις επετειακές συνταγές που σας οφείλω, δεν θα γινόταν γιορτή χωρίς μαφινάκια.
Μέσα λοιπόν σε όλα τα γλυκοκεράσματα, έφτιαξα και μαφινάκια κράνου, που έγιναν ανάρπαστα και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Αν δεν έχετε κράνα, αντικαταστήστε τα με φρούτα του δάσους!
Μαφινάκια κράνου με 2 επικαλύψεις, streusel και Baileys
Πάμε στην συνταγούλα διασκευή από το
dujourmag.com
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ σπορέλαιο
1 αυγό
1/3 φλ. γάλα
1 φλ. κράνα ή φρούτα του δάσους
Για την επικάλυψη streusel
1/2 φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. αλεύρι
1/4 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
1 1/2 κ.γ. κανέλα
Για το Baileys Frosting από την φιλενάδα
Funky Cook
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας φυτική κρέμα
6 κουταλιές της σούπας Baileys
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, 400 Φαρενάιτ
• Βουτυρώνουμε τη φόρμα για μάφινς ή ετοιμάζουμε τις χάρτινες θηκούλες
• Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και baking powder
• Τοποθετούμε το σπορέλαιο σε ένα φλιτζάνι, προσθέτουμε το αυγό και αρκετό γάλα έτσι ώστε να γεμίσει η μεζούρα φλιτζάνι
• Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα κράνα ή τα φρούτα του δάσους
• Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς ή τα ειδικά χαρτάκια κατά τα 2/3 και πασπαλίζουμε με την streusel
Για να φτιάξουμε την streusel, αναμειγνύουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε πάνω από τα μαφινάκια πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Για την Baileys frosting
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά για 5' λεπτά.
Aφήνουμε τα μαφινάκια να κρυώσουν και τα διακοσμούμε με μια σπάτουλα και την baileys frosting, τελειώνουμε με την κανέλα.
Streusel cornelian cherry Muffins with two toppings, streusel and baileys adopted from dujourmag.com
makes 12
1 1/2 cups all-purpose flour
3/4 cup sugar
1/2 teaspoon salt
2 teaspoons baking powder
1/3 cup vegetable oil
1 egg
1/3 cup milk
1 cup fresh blueberries
For the streusel topping:
1/2 cup white sugar
1/3 cup all-purpose flour
1/4 cup butter, cubed
1 1/2 teaspoons ground cinnamon
Directions:
1. Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Grease muffin cups or line with muffin liners.
2. Combine 1 1/2 cups flour, 3/4 cup sugar, salt and baking powder. Place vegetable oil into a 1 cup measuring cup; add the egg and enough milk to fill the cup. Mix this with flour mixture. Fold in blueberries. Fill muffin cups 2/3 full, and sprinkle with crumb topping mixture.
3. For the topping, mix together 1/2 cup sugar, 1/3 cup flour, 1/4 cup earth balance, and 1 1/2 teaspoons cinnamon. Mix with fork, and sprinkle over muffins before baking. (You may not use all the topping)
4. Bake for 20 to 25 minutes in the preheated oven, or until done.
For an extra touch, use the baileys frosting, from the friend
Funky Cook let the muffins cool completely and either spread on with a blunt knife or spatula, or spoon into a piping bag to decorate your muffins, finish with a dash of cinnamon or the decoration of your choice
Baileys Frosting
3 cups powder sugar
3 T.s shortening
6 T.s. baileys
With an electric mixer, mix all the ingredients about 5 minutes on medium speed until very smooth .
Enjoy