Η φίλη μου η Κατερίνα από το blog ,donkey and the carrot, με προσκάλεσε να παίξω στο παιχνίδι, τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει στο μπλόγκινγκ.
Με άγγιξε περισσότερο που 2 από εσάς τους καινούργιους μου, όμως καθημερινούς φίλους, εκτός από τα ζεστά σας σχόλια, μπήκατε στη διαδικασία να βοηθήσετε ενεργά…….
Σας ευχαριστώ όλους, για την παρέα, για την δύναμη και πάνω από όλα για την ζεστασιά σας.
Τώρα αυτά ή αυτοί που με ενοχλούν, έ όπως και στη ζωή, δεν τους πολυκάνω παρέα….. τόσο όσο…….
Για να τελειώσω όμως με τις επετειακές συνταγές που σας οφείλω, δεν θα γινόταν γιορτή χωρίς μαφινάκια.
Μέσα λοιπόν σε όλα τα γλυκοκεράσματα, έφτιαξα και μαφινάκια κράνου, που έγιναν ανάρπαστα και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Αν δεν έχετε κράνα, αντικαταστήστε τα με φρούτα του δάσους!
Μαφινάκια κράνου με 2 επικαλύψεις, streusel και Baileys
Πάμε στην συνταγούλα διασκευή από το dujourmag.com
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ σπορέλαιο
1 αυγό
1/3 φλ. γάλα
1 φλ. κράνα ή φρούτα του δάσους
Για την επικάλυψη streusel
1/2 φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. αλεύρι
1/4 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
1 1/2 κ.γ. κανέλα
Για το Baileys Frosting από την φιλενάδα Funky Cook
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας φυτική κρέμα
6 κουταλιές της σούπας Baileys
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, 400 Φαρενάιτ
• Βουτυρώνουμε τη φόρμα για μάφινς ή ετοιμάζουμε τις χάρτινες θηκούλες
• Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και baking powder
• Τοποθετούμε το σπορέλαιο σε ένα φλιτζάνι, προσθέτουμε το αυγό και αρκετό γάλα έτσι ώστε να γεμίσει η μεζούρα φλιτζάνι
• Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα κράνα ή τα φρούτα του δάσους
• Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς ή τα ειδικά χαρτάκια κατά τα 2/3 και πασπαλίζουμε με την streusel
Για να φτιάξουμε την streusel, αναμειγνύουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε πάνω από τα μαφινάκια πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Για την Baileys frosting
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά για 5' λεπτά.
Aφήνουμε τα μαφινάκια να κρυώσουν και τα διακοσμούμε με μια σπάτουλα και την baileys frosting, τελειώνουμε με την κανέλα.
Streusel cornelian cherry Muffins with two toppings, streusel and baileys adopted from dujourmag.com
makes 12
1 1/2 cups all-purpose flour
3/4 cup sugar
1/2 teaspoon salt
2 teaspoons baking powder
1/3 cup vegetable oil
1 egg
1/3 cup milk
1 cup fresh blueberries
For the streusel topping:
1/2 cup white sugar
1/3 cup all-purpose flour
1/4 cup butter, cubed
1 1/2 teaspoons ground cinnamon
Directions:
1. Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Grease muffin cups or line with muffin liners.
2. Combine 1 1/2 cups flour, 3/4 cup sugar, salt and baking powder. Place vegetable oil into a 1 cup measuring cup; add the egg and enough milk to fill the cup. Mix this with flour mixture. Fold in blueberries. Fill muffin cups 2/3 full, and sprinkle with crumb topping mixture.
3. For the topping, mix together 1/2 cup sugar, 1/3 cup flour, 1/4 cup earth balance, and 1 1/2 teaspoons cinnamon. Mix with fork, and sprinkle over muffins before baking. (You may not use all the topping)
4. Bake for 20 to 25 minutes in the preheated oven, or until done.
For an extra touch, use the baileys frosting, from the friend Funky Cook let the muffins cool completely and either spread on with a blunt knife or spatula, or spoon into a piping bag to decorate your muffins, finish with a dash of cinnamon or the decoration of your choice
Baileys Frosting
3 cups powder sugar
3 T.s shortening
6 T.s. baileys
With an electric mixer, mix all the ingredients about 5 minutes on medium speed until very smooth .
Enjoy
Άργησα αρκετά να παίξω αλλά τώρα που αποφάσισα ότι τα πράγματα θα τα κάνω εγώ καλύτερα, μπαίνω και σε διάθεση παιχνιδιού και συμμετέχω.
Το παιχνίδι αυτό αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε η Λίλα με τοποθετήσεις που με εκφράζουν απόλυτα, όπως της έγραψα και στο σχόλιο μου.
Μου αρέσει να μπλογκάρω, αν δεν μου άρεσε δεν θα το έκανα.
Είναι επιλογή και κάποιες φορές ανάγκη. Ξεκίνησα το μπλόγκινγκ περίπου ένα χρόνο πριν σε μια επίσης πολύ δύσκολη περίοδο, με προτροπή του Στέλιου για να με βοηθήσει στα « δύσκολα», να επικοινωνήσω διαφορετικά......να εκφραστώ και να απασχοληθώ με κάτι όμορφο και δημιουργικό.
Μου αρέσει η επαφή μαζί σας, τα σχόλια, οι δικές σας απόψεις, η παρεούλα που κάνουμε από δω.
Με συγκίνησε και με συγκινεί, το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν σε ξέρουν μπαίνουν στην διαδικασία να σου μιλήσουν, να σε παρηγορήσουν, να έρθουν κοντά σου με κάθε τρόπο.
Μου άρεσε που γνώρισα αρκετούς από εσάς και είδα ότι τα «ημερολόγια μας» σε γενικές γραμμές είμαστε εμείς......Με άγγιξε περισσότερο που 2 από εσάς τους καινούργιους μου, όμως καθημερινούς φίλους, εκτός από τα ζεστά σας σχόλια, μπήκατε στη διαδικασία να βοηθήσετε ενεργά…….
Σας ευχαριστώ όλους, για την παρέα, για την δύναμη και πάνω από όλα για την ζεστασιά σας.
Τώρα αυτά ή αυτοί που με ενοχλούν, έ όπως και στη ζωή, δεν τους πολυκάνω παρέα….. τόσο όσο…….
Για να τελειώσω όμως με τις επετειακές συνταγές που σας οφείλω, δεν θα γινόταν γιορτή χωρίς μαφινάκια.
Μέσα λοιπόν σε όλα τα γλυκοκεράσματα, έφτιαξα και μαφινάκια κράνου, που έγιναν ανάρπαστα και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Αν δεν έχετε κράνα, αντικαταστήστε τα με φρούτα του δάσους!
Μαφινάκια κράνου με 2 επικαλύψεις, streusel και Baileys
Πάμε στην συνταγούλα διασκευή από το dujourmag.com
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
1/3 φλ σπορέλαιο
1 αυγό
1/3 φλ. γάλα
1 φλ. κράνα ή φρούτα του δάσους
Για την επικάλυψη streusel
1/2 φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. αλεύρι
1/4 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
1 1/2 κ.γ. κανέλα
Για το Baileys Frosting από την φιλενάδα Funky Cook
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας φυτική κρέμα
6 κουταλιές της σούπας Baileys
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, 400 Φαρενάιτ
• Βουτυρώνουμε τη φόρμα για μάφινς ή ετοιμάζουμε τις χάρτινες θηκούλες
• Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και baking powder
• Τοποθετούμε το σπορέλαιο σε ένα φλιτζάνι, προσθέτουμε το αυγό και αρκετό γάλα έτσι ώστε να γεμίσει η μεζούρα φλιτζάνι
• Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα κράνα ή τα φρούτα του δάσους
• Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς ή τα ειδικά χαρτάκια κατά τα 2/3 και πασπαλίζουμε με την streusel
Για να φτιάξουμε την streusel, αναμειγνύουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε πάνω από τα μαφινάκια πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Για την Baileys frosting
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά για 5' λεπτά.
Aφήνουμε τα μαφινάκια να κρυώσουν και τα διακοσμούμε με μια σπάτουλα και την baileys frosting, τελειώνουμε με την κανέλα.
Streusel cornelian cherry Muffins with two toppings, streusel and baileys adopted from dujourmag.com
makes 12
1 1/2 cups all-purpose flour
3/4 cup sugar
1/2 teaspoon salt
2 teaspoons baking powder
1/3 cup vegetable oil
1 egg
1/3 cup milk
1 cup fresh blueberries
For the streusel topping:
1/2 cup white sugar
1/3 cup all-purpose flour
1/4 cup butter, cubed
1 1/2 teaspoons ground cinnamon
Directions:
1. Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Grease muffin cups or line with muffin liners.
2. Combine 1 1/2 cups flour, 3/4 cup sugar, salt and baking powder. Place vegetable oil into a 1 cup measuring cup; add the egg and enough milk to fill the cup. Mix this with flour mixture. Fold in blueberries. Fill muffin cups 2/3 full, and sprinkle with crumb topping mixture.
3. For the topping, mix together 1/2 cup sugar, 1/3 cup flour, 1/4 cup earth balance, and 1 1/2 teaspoons cinnamon. Mix with fork, and sprinkle over muffins before baking. (You may not use all the topping)
4. Bake for 20 to 25 minutes in the preheated oven, or until done.
For an extra touch, use the baileys frosting, from the friend Funky Cook let the muffins cool completely and either spread on with a blunt knife or spatula, or spoon into a piping bag to decorate your muffins, finish with a dash of cinnamon or the decoration of your choice
Baileys Frosting
3 cups powder sugar
3 T.s shortening
6 T.s. baileys
With an electric mixer, mix all the ingredients about 5 minutes on medium speed until very smooth .
Enjoy
"αποφάσισα ότι τα πράγματα θα τα κάνω εγώ καλύτερα" χαίρομαι ιδιαίτερα που μπήκες σε μια άλλη διαδικασία και διάθεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μαφινάκια σου πολύ απλά στη διαδικασία εγώ βέβαια θα τα κάνω χωρίς πολλές επικαλύψεις προτιμώ τα πιο απλά.
Πολλά φιλιά και καλό μήνα!!
Έλα βρε Πόπη! Τι τέλεια μαφινάκια είναι αυτά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπαίνουν στην "to do" λίστα μου!!!
ΚΟΥΚΛΙΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να σου πω, πως με κάτι τέτοια ξεχνιώμαστε και λέμε πως όλα θα γίνουν καλύτερα, αν εμείς το παλέψουμε.
Το παλεύουμε λοιπόν Ποπίτσα μου και όπου μας βγάλει γλυκειά μου.
yummie!!...και πολύ όμορφα σερβιρισμενα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ ο τρόπος που τα έφτιαξες. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα, σίγουρα πάντως είναι πολύ εντυπωσιακά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια φαίνονται.. και η γευση τους σίγουρα θα είναι σουπερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Πόπη μου και δύναμη σε όλα.. θα τα καταφέρουμε αρκει να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Βάλε και λίγη παραπάνω ζαχαρίτσα, λίγη παραπάνω κανελίτσα.. θα νοστιμήσουν όλα στο τέλος :)
Πολλά φιλιά
Καλό μήνα, γλυκό και γιορτινό με βασιλικά μαφινάκια! Εντυπωσιακότατα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν κορώνα κάθονται αυτές οι πολύχρωμες μπιλίτσες!
Φιλιά
Ζ.
Kalo mhna!!!!!!! Elpizo na eisia kalytera tora??? Fae ena Muffin na ftiaksei h diatehsh sou... steile kai mena 5!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπερπαραγωγή τα γιορτινά σου μαφινάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό γιορτινό μήνα!
Μια χαψιά θέλω να το κάνω το μαφινάκι σου!! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφή..και όπως είπαμε μη ξεχνάς να χαμογελάς και να σκέφτεσαι θετικά...! Καλό μήνα και καλές γιορτές να έχεις με υγεία πάνω από όλα!!
Φιλιά
Picky
Μαφινακια, νατα παλι σε νεα εκδοση, αλλη γευση αλλο χρωμα! Να τα δικομασουμε κι αυτα, χμμμ, να βαλω και τις ΜΠΙΛΙΕΣ απανω; Φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθη μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι γω χαιρομαι που αλλαξα διαθεση, βοηθησε και το γεγονος οτι το πιο σιβαρο απο τα προβληματα αντιμετωπισθηκε
Στα μαφινακια το steusel ειναι οπως το κραμπλ ευκολο και κοντα σις γευσεις μας.
Σε φιλω γλυκα
Ανθουλα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ´ ευχαριστω πολυ, να τα φτιαξεις και να μου πεις
Πηνελοπη μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι ειναι οπως τα λες κι αν δεν το παλεψουμε εμεις δεν θα το κανει κανενας αλλος για εμας.
Να εισαι καλα καλη μου και να προσεχεις
Σε φιλω
Cook
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ´ ευχαριστω πολυ και καλωστηνε
Κατερινα μου σ ευχαριστω πολυ, πραγματικα ηταν πολυ νοστιμα και ευκολα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω, εχουν απλη και νοστιμη γευση.
Σε φιλω
Ζαμπια μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο και γιορτινο μηνα και σε σενα, σ´ ευχαριστω για τα καλα λογια, μου αρεσε πολυ ο ¨βασιλικος¨ χαρακτηρισμος!!
Σε φιλω γλυκα
Βαιλικη μου κοκονιτσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιμαι καλυτερα και ετοιμοπολεμη! Και μαφινακια θα φαω και 12 θα σου στειλω!
Την αγαπη μου σε ολους miss u!
Big mama σ ευχαριστω πολυ! Καλο και γιορτινο μηνα και σε σενα!
ΑπάντησηΔιαγραφήPicky
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν τα φτιαξεις να μου πεις. Εχεις δικιο μονο με δυναμη αισιοδοξια και χαμογελο προχωραμε......
Σ ευχαριστω
Δεσποιναριον
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο μηνα!
Να τα φτιαξεις εχουν αντιστοιχη επιτυχια των μηλομαχφινακιων, να βαλεις μπιλιτσες, να βαλειςνκαι φωτακια!,,,,,,,, και να μου πεις!
Πολλα φιλια, γλυκα και θαλασινα!
ιιιιι λιποθυμώ!!! τι λιποθυμώ δηλαδή έχω λιποθυμήσει ήδη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωωωω τι μου κάνεις!!!!! σλουρπ και είχα μιααααααααα λιγούρα και θα μείνω μου φαίνεται με την λιγούρα :P
Πολλά φιλιάαααααααα
Τα design muffins σου κλέβουν τις εντυπώσεις! Ανυπομονώ να τα φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές Γιορτές να έχουμε!
φανταστική η παρουσίαση....1-2 τώρα που ξανατρώω :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα ...σήμερα μαγείρεψα τις πατατούλες σου,έγιναν πολύ νόστιμες.θα φτιάξω για τις γιορτές και τις σοκολατένιες τρούφες σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τις ιδές σου και εύχομαι πάντα επιτυχίες.
Καταπληκτικά δείχνουν Πόπη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteraki mu
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σε συνεφέρω με μαφηνάκια! φιλάκιααααααααα
και λοιπόν συνεπώς
ΑπάντησηΔιαγραφήνα φας και 1 και 2 και 3 και όσα θέλεις
φιλιά
Δημητρούλα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον από άλλη κουζίνα θα κάνεις τρούφες, όμως σ' ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς .
Φιλιάάάάάάάά
Κική μου να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή