Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Μπισκότα αμυγδάλου / Almond Biscotti/Cantuccini



Μπισκότα αμυγδάλου περίπου 28 κομμάτια 
Μπορείτε να δείτε τη συνταγή και στο βιντεάκι που γυρίσαμε.

Υλικά
1 φλιτζάνι 145 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και ψημένα για 9 λεπτά στο φούρνο και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 κ.γ. baking powder
1/8 κ.γ. αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
3 αυγά
½ κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
1κ.γ. βανίλια


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις, χαμηλώνουμε στους 150 και στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί
Μέσα σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τις βανίλιες και το εκχύλισμα πικραμύγδαλου .
Στο μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking powder, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά με την βανίλια και το πικραμύγδαλο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ζύμη, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη να πάνε παντού.

Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε και σχηματίζουμε ένα κορμό
Περίπου 35 cm μάκρος και 8-10cm πλάτος. Μεταφέρουμε τον κορμό στη λαμαρίνα με το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά/
Με οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε τον κορμό διαγώνια σε κομμάτια πάχους 1.25 cm. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά , τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Αποθηκεύονται σε αεροστεγές κατά προτίμηση μεταλλικό δοχείο.

Συνοδεύονται με καφέ ή τσάι και ακόμη καλύτερα τα βουτάμε σε ποτήρι με port ή μαυροδάφνη.

Η συνταγή είναι από το :http://www.joyofbaking.com/biscotti/AlmondBiscotti.html

4 σχόλια:

  1. Привет, Taste Advisor!
    Я любил эту регистрацию. Спасибо. Всего хорошего fpr БАКУ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο μηνα και καλως σε βρηκα!!! τελεια τα μπισκοτα και με καφεδακι ειναι οτι πρεπει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pansofix: και γω χαιρομαι που βρεθηκαμε!
    Πολλα ευχαριστω για τα καλα λογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή