Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Παστάκια Σοκολάτας

Καλημέρες και καλή Σαρακοστή!

Λέω να σας γλυκάνω........ για όσους και όσες γιορτάζετε σήμερα!
Αλλά και αν δε γιορτάζετε το γλυκό που ακολουθεί είναι «επετειακό» και αφορά κάθε περίσταση.
Τα παστάκια σοκολάτας είναι παράδοση της οικογένειας Ιωάννου!
Καταπληκτική γεύση και γλυκό που συνοδεύει όλες τις γιορτές, επετείους, γενέθλια .......
Ευχαριστώ Στελάκι για τη μυστική συνταγή......


Παστάκια Σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

1+1/2 φλιτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο Αλεύρι
 (1 Κουταλάκι τσαγιού Bacing Powder, αν το αλεύρι δεν φουσκώνει μόνο του)
3 κουταλιές της σούπας κοφτές κακάο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού Βούτυρο ή Μαργαρίνη
1+1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
6 κουταλιές της σούπας γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια


ΓΛΑΣΟ
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας κοφτές κακάο
2 κουταλιές σούπας γάλα
1 κουταλιά σούπας μαλακό φρέσκο βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
1 φλιτζάνη τσαγιού ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι το baking και το κακάο.
Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ρίχνουμε το γάλα και μίγμα αλεύρου.
Προσθέτουμε τα καρύδια (αν θέλουμε)
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο
και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψάκι.

ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ 180ο ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΏΡΑ

ΓΛΑΣΟ:
Ανακατεύουμε κακάο, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη άχνη και βανίλια. Μόλις το κέικ ψηθεί
και πριν κρυώσει απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με καρύδια.

Συνοδέψτέ τα με καφέ, τσάι ή ένα ποτήρι merlot Chateau Julia Merlot, Kώστα Λαζαρίδη, η σοκολάτα ταιριάζει εξαιρετικά με το κρασί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου