Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Μοσχάρι Στρογκανώφ


Μοσχάρι Στρογκανώφ

Υλικά για 2 άτομα
Μοσχάρι νουά 200 γρ. κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. σάλτσα Γούστερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μανιτάρια ψιλοκομμένα 200 γρ. (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβα)
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 κ.σ. πελτέ
1 φλιτζάνι ζωμό μοσχάρι
1 κεσεδάκι sour cream ή γιαούρτι
Αλάτι πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού βρασμένες ταλιατέλες (100 γρ. ωμές)
παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες και το μαρινάρουμε στη σάλτσα Γούστερ για 10’ λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι, το σκόρδο και τις φέτες μοσχαριού.
Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας άλλα 3 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον μισό ζωμό και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε το φαγητό και το σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι το κρέας μαλακό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη . Διαλύουμε μέσα στο ½ φλιτζάνι του ζωμού το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο φαγητό ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό ακόμη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την sour cream η το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πάνω από τις ταλιατέλες. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.


Το μοσχάρι Στρογκανώφ, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό L’ Art Culinaire το 1891. Παρουσιάστηκε από τον Charles Briere, υπάλληλο της πλούσιας και διάσημης οικογένειας Στρογκανώφ. Θεωρείται το εθνικό πιάτο της Ρωσίας.


Συνοδεύουμε με ένα ποτήρι ΑΣΠΡΟ ΛΑΓΟ ,CABERNET SAUVIGNON Ερυθρός ξηρός, Δουλουφάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου