Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Κρεμ μπρουλέ με φράουλες ή φρούτα του δάσους ή με οτι φρούτο θέλετε





ΥΛΙΚΑ


• 2 φλ. κρέμα γάλακτος
• 4 κρόκοι μεγάλων αβγών
• 4 κ.σ. ζάχαρη
• 2/3 φλ. ζάχαρη για την καραμελέ
• 1 κ.γ. βανίλια

φράουλες και φρούτα του δάσους



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 C βαθμούς. Bάζετε νερό στον βραστήρα να βράσει.
Σε μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος και 4 ΚΣ ζάχαρη. Βράζετε ανακατεύοντας πότε-πότε ώσπου να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην περιφέρεια.
Το αφήνετε στην άκρη
Χτυπάτε τους κρόκους και τη βανίλια . Προσθέτετε τη καυτή κρέμα στους κρόκους, λίγη-λίγη, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθούν. Με λεπτό σουρωτήρι, σουρώνετε το μείγμα σε μπολ και το μοιράζετε σε 8 φορμάκια.
Βάζετε τα φορμάκια σε ταψί που τοποθετείτε στη μεσαία σχάρα προθερμασμένου φούρνου. Με το βραστήρα, ρίχνετε στο ταψί το ζεματιστό νερό να φτάνει τα φορμάκια μέχρι τη μέση ή μέχρι τη στάθμη της κρέμας από μέσα. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε την κρέμα μέχρι να δέσει, γύρω στα 25 λεπτά. Τα κρυώνετε 2-3 ώρες.
Πασπαλίζετε τα φορμάκια με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με κυκλικές κινήσεις, περνάτε το φλόγιστρο πάνω από την επιφάνεια των μπολ ώσπου να λιώσει η ζάχαρη, να γίνει χρυσαφί, και να κοχλάζει. Σερβίρετε αμέσως με φρέσκα βατόμουρα και φράουλες σε φέτες.

Αν δεν έχετε φλόγιστρο, καραμελώνετε τη ζάχαρη στο γκριλ ηλεκτρικού φούρνου.

Η πρόταση ποτού είναι:

Chimay White – trappist χρυσοκίτρινη μπίρα, Dorelei – golden ale μπίρα

Η γλυκιά, φρουτώδης και ελαφρά καρυκευμένη γεύση των ζύθων, προβάλλει τόσο την τραγανή υφή και τα αρώματα των παραδοσιακών μας γλυκών, όσο και την καραμελωμένη πλούσια, απαλή υφή και γεύση των εν λόγω κρεμών, αλλά και τη γλύκα των φρούτων.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία

7 σχόλια:

  1. Αγαπάμε κρέμ μπρουλέ!!!
    Thanks για τη συνταγή και χρόνια πολλά για χθές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ ευχαριστώ Χαρά μου νάσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρελαινομαι για αυτο το γλυκο...αχ μεσημεριατικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H κρεμ μπρουλέ είναι από τα αγαπημένα μου γλυκάκια. Το έχεις φτιάξει φανταστικά!! Χρόνια σου πολλά, αν και καθυστερημένα. Καλημέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ ευχαριστώ Νατάσα μου, καλημερούδιαχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει το καινούργιο λουκ σας!
    όσο για την κρεμα...δεν το συζητάω..τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εμένα το δικό σας κυρία μου, είχες λόξυγκα?
    Σε μελέταγα όλο το βράδι χθές, θα διαβάσεις στο blog και θα καταλάβεις γιατί, φιλιά πολλά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή