Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Γενέθλια Βασίλη!

Εδώ και αρκετό καιρό θέλω να ανεβάσω τις φωτογραφίες από τα γενέθλια του Βασίλη!

Όπου Βασίλης, αγαπημένο βαφτιστήρι no3 !
Πρίν λοιπόν από 1 μήνα ο Βασίλης μας έγινε 6!
Διοργανώσαμε το πάρτι του, στον κήπο του σπιτιού του, μαγειρεύοντας όλες μαζί!
Η μαμά του, η Βίκυ,που τον φροντίζει από 3 μηνών και η νονά του.

Καλεσμένη, όλη η τάξη του νηπιαγωγείου!


Σαλάτα ταμπουλέ, πίτσα, πιροσκί, Κομμένα λαχανικά με ντιπ γιαουρτιού
από την νονά του



Tramezzzini rolls
Μπαλάκια παρμεζάνας
Μπιφτεκάκια παντός καιρού
Σπανακόπιτα
από τη Βίκυ


Σουφλέ μακαρονιών
Κοτομπουκιές ,τυροπιτάκια και η τούρτα υπερπαραγωγή έγινε από την μαμά του.



Να μας ζήσεις!




Ο Βασίλης μόλις είδε την τούρτα του, το καταλαβαίνετε από την έκφρασή του!

Υ.Σ. Τις συνταγές μια μια!

Ταμπουλέ ή Taboule, Tabouli

Υλικά (για 12 άτομα)


1 κιλό πλιγούρι ψιλό

2 1/2 ματσάκια μαϊντανό(τα φύλλα), ψιλοκομμένα

2 ματσάκια φρέσκο δυόσμο

(τα φύλλα), ψιλοκομμένα

χυμός από 2 λεμόνια

2 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

3 μικρές τομάτες, πολύ ψιλοκομμένες



Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα, ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το πλιγούρι με τον μισό μαϊντανό, τον μισό δυόσμο, λίγο αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα του σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει για 2 ώρες τουλάχιστον. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιμένουμε μία ώρα πριν σερβίρουμε.



Σούπερ δροσερή και καλοκαιρινή σαλάτα, στα υλικά μπορεί να προστεθεί περισσότερο λεμόνι αν σας αρέσει!

Παρέα με ένα ποτήρι:


Μαντινεία Νασιάκου 2009
Παραγωγός: Σεμέλη Οινοποιητική
Αλκοόλ: 12%

Χαρακτηριστικά: Πρασινοκίτρινο χρώμα με γκρίζες ανταύγειες. Σύνθετη μύτη, με τα τυπικά, μοσχάτα αρώματα της ποικιλίας: εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο, ροδάκινο, αχλάδι, στάχυ. Γεμάτο και ισορροπημένο στόμα, με καλή οξύτητα και επίγευση με αίσθηση εσπεριδοειδών.
Τιμή: 8,20 €

Λαχανικά με ντίπ γιαουρτιού





1 φλ γιαούρτι στραγγιστό 2 % λιπαρά

2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο (ψιλοκομμένο) ή ξερό

½ κ.γ. κύμινο προαιρετικά

Λίγο χυμό λεμόνι

2 κ.σ. λάδι

Αλάτι, πιπέρι"

Οδηγίες

Απλώς ανακατέψτε τα υλικά και αλατοπιπερώστε. Καλύτερα να έχει φτιαχτεί από την προηγουμένη για να δέσει η γεύση του.
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε το δυόσμο με μέντα ή με άνηθο (θα μοιάζει βέβαια με τζατζίκι χωρίς το σκόρδο και το αγγούρι).

Συνοδεύει εξαιρετικά, φρέσκα κομμένα λαχανικά, πιτούλες με καυτερά BBQ καθώς και ψητά λαχανικά.


Πιροσκί

Για το ζυμάρι

2 κιλά αλεύρι

50γρ. νωπή μαγιά μπίρας (ή ξερή στην ίδια ποσότητα)

2 κουταλιές αλάτι


Για τη γέμιση:

2 πατάτες μεγάλες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο

2 αυγά

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Σε μια λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά σε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Την αφήνουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Θερμαίνουμε το φούρνο στους 50° C και αφήνουμε μέσα τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει. Ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνουμε με την κουτάλα του πουρέ. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τις λιωμένες πατάτες με το λάδι, το δυόσμο και τα αυγα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες με το ζυμάρι, τις ανοίγουμε, βάζουμε μέσα μία κουταλιά από το μείγμα της πατάτας και τις κλείνουμε. Ψήνουμε τα πιροσκί για μισή περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C.


Προτεινόμενο κρασί:

Μυλοπόταμος  Λευκός 2008 Τοπικός Αγιορείτικος

Παραγωγός: Μονή Μυλοποτάμου

Ποικιλίες: Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ροδίτης.

Αλκοόλ: 12,5%

Το συγκεκριμένο κρασί .πήρε στο Λονδίνο το 2009 ασημένιο μετάλλιο στο διαγωνισμό International Wine Challenge!







12 σχόλια:

  1. πολύχρονος, πάντα γερός και τυχερός να είναι στη ζωή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νασαι καλά καλή μου! Κι εσυ ότι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είναι πάντα γερός και ευτυχισμένος ο Βασιλάκης σας! Φάγανε καλά από ότι βλέπω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι τα πουλάκια μου και οι γονείς επίσης!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύχρονος και καλότυχος ο Billάκος!
    Αυτός είναι μπουφές!=)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @cibus, σ' ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές !
    Και συ ότι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χρονια του πολλα και καλα με υγεια και ευτυχια και απο οτι βλεπω με απειρες λιχουδιες...(φυσικα αναμενομενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα τα εκατοστήσει ο μικρούλης και να έχει πάντα κοντά του ανθρώπους να τον φροντίζουν! Τα εδέσματα όλα υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Lila Νασαι καλά Λίλα μου και συ να χαίρεσαι το δικό σου βλασταράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Pansofix, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές νασαι καλά κοριτσάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή