Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Μακαρόνια Σουφλέ ή Ογκρατέν






Μακαρόνια Σουφλέ ή Ογκρατέν
Υλικά

1πακέτο πένες
10 φέτες γαλοπούλα
150 γρ κασέρι γλυκό
150 γρ κεφαλογραβιέρα
150 γρ gouda
2 μικρές κρέμες γάλακτος
1 κουτί ντοματάκια κονκασε στραγγισμένα από το χυμό τους

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια 4 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία.
Κόβουμε σε λωρίδες τη γαλοπούλα και τρίβουμε τα τυριά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκευος τα μισά μακαρόνια και το μείγμα τυριών και γαλοπούλας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα τυριά και τα ντοματάκια στραγγισμένα.
Ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος φροντίζοντας να πάνε σε όλη τη διάμετρο του σκεύους.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση για 30 με 45 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Πρόταση για κρασί:Sauvignon Reserve 2007 ,Παραγωγός: Villa Maria Estate, Ποικιλία: Sauvignon Βlanc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου